|
Припадник на МВР претепа момче до смрт |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 29> |
Автор | ||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Една работа не ми е јасна... Како може министерот за полиција да ѝ погледне во очи на јавноста после ова? Одамна кредибилитетот на полицијата е нула, независно од тоа кој е на власт. Посебно после војната во 2001 тоа е багра на силеџии, дури и криминалци, на која секој паметен ѝ се трга од патот. Влијанието на подземјето е толку потенцирано што не е исклучено и дека и на власта и владата им се врзани јајцата. Посебно што и тие не се чисти.
Во секоја нормална земја ваков настан би предизвикал масовни демонстрации - се додека онаа наочарката (можеби и премиерот) не се тргне.
|
||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
||
krkovicka_mala
Сениор Регистриран: 21.Ноември.2010 Статус: Офлајн Поени: 99 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ние сме за греота,дета е отепано од 22г,а ние седиме дома и се молиме да не се повтори.Срамота за овај кукави~ки народ
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Денеска ја слушав Унковска и две работи ми останаа во сеќавање
- прв пат младите се организираа да се побунат од едноставна причина што секој од нив може да биде на местото од починатото момче -мајките се исплашени бидејки сечие дете може да биде жртва на такво неконтролирано насилие Посебно ми падна во очи нешто- За прв пат мислам дека нема поделба на “наши и ваши“. |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ме интересира, бидејќи не бев во тек со настаните, како пројдоа протестите во другите земји, како Грција, за ваков инцидент?
и исто така не ми е јасно зошто сеуште се тврди дека се работи за поединец, и се избегнува фактот дека тој поединец имал надреден кој треба да го контролира... грешките и пропустите треба да се бараат во системот и во оние кои го водат и не знам зошто, сеуште се забаталува фактот дека истиов човек имал и порано проблеми со законот |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Погледни на кој ред е дојдена Грција. И во Грција оние кои организираа протести беа анархистите, анархистичките организации како онаа што оставаше бомби пред банки и институции, комунистите, кои во Грција имаат поддршка од дел од народот, а дури останатиот дел беше народ неповрзан со никакви организации. Што добија Грците од насилните протести? Ти сметаш дека анархисти и комунисти имаат можност да се борат за демократија? Колку и да е страшна ситуацијата, а е доста страшна, пред се треба да бидеме реални. Од таквите протести, Грција тоне се повеќе и повеќе. А и сите тие настани не се случија без странска "помош". Зарем некој верува дека Караманлис ќе можеше да се однесува кон интересите на САД во Бук*решт како што сака и да помине неказнето? Токму затоа и во Грција плод на истрага беше работата на американски банки и нивна инволвираност во економските проблеми таму. Протестите, на начинот на кој се спроведуваат во Македонија, мирно, масовно и демократски, без никакво насилство, се вистинското решение. Не е проблем ако тие стануваат помасовни, попосетени, почести, но нема потреба од крвави и насилни револуции. Добро е што младите се освестуваат и бараат одговорните да се соочат со последиците и нештата кои се проблематични во системот конечно да се искоренат. Токму на тоа и се фокусирани протестите и тоа е и правилната насока. А и независноста од политичките партии е нешто кое што особено воодушевува. Изменето од Македон - 13.Јуни.2011 во 02:10 |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не викам да го следиме примерот на Грција, само прашав бидејќи имам заборавено и не бев во тек со настаните во грција, бидејќи и онака не ја следам нивната внатрешна политика
а инаку, младите одамна се независни од партиите и другите политички организации, само што досега, партиите имале простор да им го оцрнуваат името Изменето од zabegan - 13.Јуни.2011 во 02:30 |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кога беше застрелано момчето, настанаа големи протести и немири, по што се спроведе истрага и одговорниот беше лоциран и исправен пред лицето на правдата. Во меѓувреме, падна владата на Караманлис, колку што се сеќавам, дури се распишаа и избори, но сеуште имаше протести. Токму тогаш и започнаа да се чувствуваат тешкотиите од економската криза, а кои Грците секојдневно ги зголемуваат со своите неконтролирани протести. Потоа сфатија дека се пред банкрот, но беше доцна да се спречи се, дел поради тврдокорноста на Караманлис, кого Западот го остави да тоне, а и дел поради тоа што се оставаше проблемот да се наталожи поради немање желба да се намалат сите бенефиции кои ги уживаше грчкиот народ. |
||
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И мене ми смачи...политика политика у пм...веќе... Нема некој друга работа па ќе се прави експерт овде на форум да кажува кој за што бил крив..... Ова беше статија што само и направив копи пасте.....не си ја измислив јас....Сите рипнаа овде политика да мешаат срамота...срамота.... Еден живот е изгубен...другиот загрозен...а овде сите политика бистрат на тој случај.... Ова мислам дека ќе биде за ум на полицајците еднаш за секогаш да се опаметат....и да не се фраерисуват по улици и секаде..И нека биде за ум на народот да не меша баби и жаби...и да прави политички скандал од овој случај... Изменето од MyWay - 13.Јуни.2011 во 10:00 |
||
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Малку ти го скратив оригиналниот текст...
Во врска со болдираното....немаше да биде толку исполитизирана работата и немаше да и се даде толкава политичка конотација ако двајцата вмровски функционери кои го раководат МВР, не излезеа јавно на ТВ и не лажеа.....лажеа како никој до сега толку јавно и бесрамно што лажел....всушност пробаа да исперат раце од случајот пред воопшто случајот да ја добие денешната големина и гадно се зафркнаа во тоа, што треба да резултира со безусловна оставка....не дека нема да се вдомат во друг ресор во владата, ама чисто онака да победи виртуелната правда што во моментов многумина ја бараат....
|
||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
море треба да им дојде умот на тепачите.....батали се друго.....не смеат да се тепат луѓе кај ќе се стигне.... |
||
||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е не смеат....ама така ќе прават се додека имаат грб....
|
||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||
MyWay
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ма каков грб...
Застанале на раскрсница пред работа кај мене и еден полицаец ми вика...помина на црвено дај лична карта да ме пишел...а тоа не со кола значи пешки преминувам а кога поминав беше зелено и во меѓувреме додека изодам три чекори се сменило..... и тука ми се фраерисуваше нешто до даска...а бе ми идеше да му учукам една........да не виде кај ќе фати..... за ништо праве проблем...ни крива ни должна што не бев...а и не само мене..на повеќе колеги им се случи..... и уште грб........ ма сите се занесуват имале или немале грб...додека не заглават некаден.. |
||
||
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А чиви се „овие„....нај загрижениве овде а? И зашто се овие „лешинари„ овде дојдени?. Чекам одговор |
||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
||
MyWay
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
тоа ти се магистри за збрки..идиоти што користат ситуација да се промовират...на грбот на туѓата несреќа... |
||
||
Внеси реплика | страница <1 1213141516 29> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |