IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Припадник на МВР претепа момче до смрт
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Припадник на МВР претепа момче до смрт

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 29>
Автор
Порака
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Статус: Офлајн
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2011 во 07:35
Една работа не ми е јасна... Како може министерот за полиција да ѝ погледне во очи на јавноста после ова? Одамна кредибилитетот на полицијата е нула, независно од тоа кој е на власт. Посебно после војната во 2001 тоа е багра на силеџии, дури и криминалци, на која секој паметен ѝ се трга од патот. Влијанието на подземјето е толку потенцирано што не е исклучено и дека и на власта и владата им се врзани јајцата. Посебно што и тие не се чисти.

Во секоја нормална земја ваков настан би предизвикал масовни демонстрации - се додека онаа наочарката (можеби и премиерот) не се тргне.

Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
krkovicka_mala Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 21.Ноември.2010
Поени: 99
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај krkovicka_mala Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2011 во 20:43
Ние сме за греота,дета е отепано од 22г,а ние седиме дома и се молиме да не се повтори.Срамота за овај кукави~ки народ
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2011 во 22:29
Денеска ја слушав Унковска и две  работи ми останаа во сеќавање
- прв пат младите се организираа да се побунат од едноставна причина што секој од нив може да биде  на местото од починатото момче
-мајките се исплашени бидејки сечие дете може да биде жртва на такво неконтролирано насилие
Посебно ми падна во очи нешто- За прв пат мислам дека нема поделба на “наши и ваши“.

Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2011 во 01:31
ме интересира, бидејќи не бев во тек со настаните, како пројдоа протестите во другите земји, како Грција, за ваков инцидент?

и исто така не ми е јасно зошто сеуште се тврди дека се работи за поединец, и се избегнува фактот дека тој поединец имал надреден кој треба да го контролира... грешките и пропустите треба да се бараат во системот и во оние кои го водат

и не знам зошто, сеуште се забаталува фактот дека истиов човек имал и порано проблеми со законот
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2011 во 02:08
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

ме интересира, бидејќи не бев во тек со настаните, како пројдоа протестите во другите земји, како Грција, за ваков инцидент?и исто така не ми е јасно зошто сеуште се тврди дека се работи за поединец, и се избегнува фактот дека тој поединец имал надреден кој треба да го контролира... грешките и пропустите треба да се бараат во системот и во оние кои го водати не знам зошто, сеуште се забаталува фактот дека истиов човек имал и порано проблеми со законот

Погледни на кој ред е дојдена Грција. И во Грција оние кои организираа протести беа анархистите, анархистичките организации како онаа што оставаше бомби пред банки и институции, комунистите, кои во Грција имаат поддршка од дел од народот, а дури останатиот дел беше народ неповрзан со никакви организации. Што добија Грците од насилните протести? Ти сметаш дека анархисти и комунисти имаат можност да се борат за демократија?

Колку и да е страшна ситуацијата, а е доста страшна, пред се треба да бидеме реални. Од таквите протести, Грција тоне се повеќе и повеќе. А и сите тие настани не се случија без странска "помош". Зарем некој верува дека Караманлис ќе можеше да се однесува кон интересите на САД во Бук*решт како што сака и да помине неказнето? Токму затоа и во Грција плод на истрага беше работата на американски банки и нивна инволвираност во економските проблеми таму.

Протестите, на начинот на кој се спроведуваат во Македонија, мирно, масовно и демократски, без никакво насилство, се вистинското решение. Не е проблем ако тие стануваат помасовни, попосетени, почести, но нема потреба од крвави и насилни револуции.

Добро е што младите се освестуваат и бараат одговорните да се соочат со последиците и нештата кои се проблематични во системот конечно да се искоренат. Токму на тоа и се фокусирани протестите и тоа е и правилната насока.

А и независноста од политичките партии е нешто кое што особено воодушевува.

Изменето од Македон - 13.Јуни.2011 во 02:10
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2011 во 02:24
не викам да го следиме примерот на Грција, само прашав бидејќи имам заборавено и не бев во тек со настаните во грција, бидејќи и онака не ја следам нивната внатрешна политика

а инаку, младите одамна се независни од партиите и другите политички организации, само што досега, партиите имале простор да им го оцрнуваат името

Изменето од zabegan - 13.Јуни.2011 во 02:30
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2011 во 02:31
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

не викам да го следиме примерот на Грција, само прашав бидејќи имам заборавено и не бев во тек со настаните во грција, бидејќи и онака не ја следам нивната внатрешна политика

Кога беше застрелано момчето, настанаа големи протести и немири, по што се спроведе истрага и одговорниот беше лоциран и исправен пред лицето на правдата. Во меѓувреме, падна владата на Караманлис, колку што се сеќавам, дури се распишаа и избори, но сеуште имаше протести. Токму тогаш и започнаа да се чувствуваат тешкотиите од економската криза, а кои Грците секојдневно ги зголемуваат со своите неконтролирани протести. Потоа сфатија дека се пред банкрот, но беше доцна да се спречи се, дел поради тврдокорноста на Караманлис, кого Западот го остави да тоне, а и дел поради тоа што се оставаше проблемот да се наталожи поради немање желба да се намалат сите бенефиции кои ги уживаше грчкиот народ.
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2011 во 09:59
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

Originally posted by MyWay MyWay напиша:

Лидерот на СДСМ, Бранко Црвенковски за време на своето владеење во 2002 година, помилувал 3 припадници на специјалната едниница „Тигри“, кои биле вмешани во крвничкото убиството на 21.годишниот Алберто Стојчев од Виница. Покрај ова помилување, Црвенковски во 2002 година го помилува и припадникот на „Лавовите“, Спасо Златанов кој во истата година го застрела 16. Годишниот И.Д. Детето остана траен инвалид.

По брза интервенција на министерството за внатрешни работи, случајот за убиството на Нешковски беше расветлен, осомничениот е изведен пред истражен судија каде му беше одредена мерка притвор од 30 дена.

Од ваков сличен случај, македонската јавност беше згрозена и во 2002 година. Тогаш, 14 припадници на специјалната единица „Тигри“ беа вмешани во убиството на 21 годишниот Алберто Стојчев, кој во тепачката помеѓу „Тигрите“ и група млади виничани во кафулето „Кул“ и дискотеката „Ла Коста“ доби повреди на главата и веднаш почина.

Сепак, тројца од припадниците на „Тигрите“ кои крвнички го убија детето беа помилувани од страна на тогашниот премиер Бранко Црвенковски и не лежеа во затвор.

Црвенковски исто така го помилува и припадникот на специјалната единица Лавови, кој во пијана состојба во 2002 година пукаше во 16.годишно дете во струмичко Дражево.

Тогаш „лавот“ Спасо Златанов го застрелал 16.годишниот И.Д. во пределот на стомакот и избегал од местото на настанот, по што подоцна бил пронајден од полицијата и осуден на 8 години затвор.

Како последица од прострелната рана, 16-годишниот Игор Димитриев остатокот од својот животен век ќе го помине во инвалидска количка.

-Не осум, и осумдесет години да лежи во затвор не е доволна казна за тоа што му го направи на нашето чедо. Ни виновно, ни должно доживотно го врза во инвалидска количка, велеа тогаш родителите на Игор Димитриев.

Сепак, Златанов и покрај громорозниот чин бил помилуван од тогашниот премиер Бранко Црвенковски.

Овие два случаи во 2002 година, се пример дека во минатото некој замижувал и ги помилувал извршителите на овие грозоморни чинови, (зло)употребувајќи ја својата функција.

За разлика од тогаш, брзорасчистениот случајот со убиството на Нешковски ветува дека институциите ќе го спроведат до крај, а „тигарот“ Спасов ќе си ја добие заслужената казна, како што побара и премиерот Груевски, да биде постапено согласно законите.

е од вакви коментари добивам нагон за повраќање...просто не можам да поверувам...затоа и се воздржувам од читање овде..ама...
добро бе оти еднаш не бидете реални?
ако не се кренеше бука ќе заташкаа,два дена Иво Котески не убедуваше дека нема никаков случај
и уште ли бе ќе се навраќате на 2001,2002,2003???
абе 2011 сме
ќе излезете ли некогаш од тунелот и од Бранкофобијата...аман,ми се смачи да ве читам
мене моите ме учеа дека ако нешто лошо  ми се случи надвор од одма да побарам полицаец да ми помогне
што да им кажам јас на моите деца-ако видите полицаец бегајте???
виновни се сите кои запослуваат без соодветно училиште,партиски,заради услуга...виновен е нашиот трул систем

И мене ми смачи...политика политика у пм...веќе...
Нема некој друга работа па ќе се прави експерт овде на форум да кажува кој за што бил крив.....
Ова беше статија што само и направив копи пасте.....не си ја измислив јас....Сите рипнаа овде политика да мешаат срамота...срамота....
Еден живот е изгубен...другиот загрозен...а овде сите политика бистрат на тој случај....
Ова мислам дека ќе биде за ум на полицајците еднаш за секогаш да се опаметат....и да не се фраерисуват по улици и секаде..И нека биде за ум на народот да не меша баби и жаби...и да прави политички скандал од овој случај...

Изменето од MyWay - 13.Јуни.2011 во 10:00

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2011 во 12:55

Ова беше статија што само и направив копи пасте.....не си ја измислив јас....Сите рипнаа овде политика да мешаат срамота...срамота....
Еден живот е изгубен...другиот загрозен...а овде сите политика бистрат на тој случај....
Ова мислам дека ќе биде за ум на полицајците еднаш за секогаш да се опаметат....и да не се фраерисуват по улици и секаде..И нека биде за ум на народот да не меша баби и жаби...и да прави политички скандал од овој случај...

Малку ти го скратив оригиналниот текст...трепкање
Во врска со болдираното....немаше да биде толку исполитизирана работата и немаше да и се даде толкава политичка конотација ако двајцата вмровски функционери кои го раководат МВР, не излезеа јавно на ТВ и не лажеа.....лажеа како никој до сега толку јавно и бесрамно што лажел....всушност пробаа да исперат раце од случајот пред воопшто случајот да ја добие денешната големина и гадно се зафркнаа во тоа, што треба да резултира со безусловна оставка....не дека нема да се вдомат во друг ресор во владата, ама чисто онака да победи виртуелната правда што во моментов многумина ја бараат....

Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2011 во 13:01
Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

Малку ти го скратив оригиналниот текст...трепкање
Во врска со болдираното....немаше да биде толку исполитизирана работата и немаше да и се даде толкава политичка конотација ако двајцата вмровски функционери кои го раководат МВР, не излезеа јавно на ТВ и не лажеа.....лажеа како никој до сега толку јавно и бесрамно што лажел....всушност пробаа да исперат раце од случајот пред воопшто случајот да ја добие денешната големина и гадно се зафркнаа во тоа, што треба да резултира со безусловна оставка....не дека нема да се вдомат во друг ресор во владата, ама чисто онака да победи виртуелната правда што во моментов многумина ја бараат....

море треба да им дојде умот на тепачите.....батали се друго.....не смеат да се тепат луѓе кај ќе се стигне....

Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2011 во 13:02

Е не смеат....ама така ќе прават се додека имаат грб....

Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2011 во 13:08
ма каков грб...
Застанале на раскрсница пред работа кај мене и еден полицаец ми вика...помина на црвено дај лична карта да ме пишел...а тоа не со кола значи пешки преминувам
а кога поминав беше зелено и во меѓувреме додека изодам три чекори се сменило.....
и тука ми се фраерисуваше нешто до даска...а бе ми идеше да му учукам една........да не виде кај ќе фати.....
за ништо праве проблем...ни крива ни должна што не бев...а и не само мене..на повеќе колеги им се случи.....
и уште грб........
ма сите се занесуват имале или немале грб...додека не заглават некаден..да

Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2011 во 16:19

Originally posted by mamamd mamamd напиша:

- прв пат младите се организираа да се побунат од едноставна причина што секој од нив може да биде  на местото од починатото момче
-мајките се исплашени бидејки сечие дете може да биде жртва на такво неконтролирано насилие
Посебно ми падна во очи нешто- За прв пат мислам дека нема поделба на “наши и ваши“.

А чиви се „овие„....нај загрижениве овде а?
И зашто се овие „лешинари„ овде дојдени?.
Чекам одговор

Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2011 во 16:21
Originally posted by novace novace напиша:

Originally posted by mamamd mamamd напиша:

А чиви се „овие„....нај загрижениве овде а?
И зашто се овие „лешинари„ овде дојдени?.
Чекам одговор

тоа ти се магистри за збрки..идиоти што користат ситуација да се промовират...на грбот на туѓата несреќа...не

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 29>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.