|
МИТИНГ на СДСМ на 27-ми Јуни |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 26> |
Автор | |
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не би навлегувал во бескрајни дискусии...
иако ми се чини дека mamamd денес е посебно наострена на било која власт, ќе да е нешто труло во образованието ни наше... ама на кратко... за студентите... не реков дека е идеално тоа што е направено, дури имам пишувано во образование дека нема логика да има толку факултети, се губи квалитет, но... барем младите, а сега и постарите, имаат избор... за земјоделците... верувам како не, кога за 2009 за земјоделците се одделени 70 милиони евра, а претходно беа окулу 9 милиони од СДСМ, ако не се лажам... е па кај и да одат тие пари, пак кај земјоделецот одат и за земјоделие одат, нели.. работници... I so plakanje davacki za eden mislish deka na site im plakjaat-abe ajde- pa gi vrabotuvaat kako volonteri, gi obucuvaat i po mesec dva im se zablagodaruvaat deka ne se snashle vo strukata. да не се лажеме, сите оние кои нема да исплатат плата до 15 во месецот, ќе плаќаат казна... но, важно е работодавачот не може да исплаќа само за себе, мора да исплати плата за сите вработени, и воедно да ги плати давачките... а башка што ако сака да си земе од заработеното МОРА да плати данок, инаку неможе никако да ги подигне од сметка заработените пари... ама за тоа може повеќе на друга тема... докторска фела... E tuka mnogu ja pogodi benifitta koja ja dobija lekarite-a kutrite pacienti te plakja, doplatuvaa, smeeja da izdavaat ogranicen broj upati, ogranicen broj recepti...te molam tuka ne r`kaj oti ima golemo promasuvanje . Bolnicite se haos, posebno so ona 2 direktora. еве јас ќе ти кажам, на неколку матични им ја водев евиденцијата од почеток на приватизацијата, и ти тврдам.. ограничениот број на упати е току голем што можат да издаваат и повеќе од што им треба на пациентите... а за ограничен број на рецепти, вистина е, зависи од бројот на пациентите и ако издадат вишок, им се одбива од капитација... значи, се ограничи пишувањето на рецепти кој како и колку стигне... а верувај, пациентите кои не добиваа рецепти, си одеа кај друг матичен, кој кога ќе удри рачуница... знае дека подобро е да пишува повеќе рецепти а да има пациенти и капитација, отколку да штеди на рецепти а да нема капитација... За болниците се согласувам...хаос... за родители и бесплатни учебници... самата напиша дека министерот ги опоменал директорите, значи сепак си ја врши рабптата... за компјутерите, одлична идеја, лоша реализација, но... не видов дека СДСМ или некој друг се сети и започна ваква акција... администрација... Zgolemuvanjeto zamina kaj onie koi si se naznacija sebesi za rakovoditeli..na rakovoditeli...drzavni sekretari...podsekretari,,,podministri..nadministri...sekretarki na site ovie nabrojani. Ona kutra vistinska administracija dobi onolku kolku na vremeto im dade is SDSM (shipki vareni) Да бидеме реални, дали во образованието се зголемија платите и за колку откако е оваа власт... на сите наставници... Potoa- potop, ista slika kako sdsmovskoto vladeenje. Zatoa nemoj molimte da prasuvash koj ke odi? Verojatno nikoj, verojatno onie koi se nadevaat deka ovie ke padnat a onie nema da stanat. Redno e ednas da sme bez vlada, bez pratenici, bez bubrezi vo loj. Ова веројатно требаше многу порано да се случи, но и ти и јас сме свесни дека колку и да се зборува за вакво сценарио, тоа нема да се случи... Vprocem za Gruevski pak ke glasam, ama ako vladee sam. ... I treba da ima mitinzi, da ne se zalazuvaat deka so 21 % rejting treba da vladeat. Malku treba da se zamislat. Imaat vreme za na popraven. И со ова апсолутно се согласувам... |
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве опис на класичен просечен гласач на СДСМ... што би рекле... повторно да бидат на власт, за да си ги вратат бенефициите, врските, пријателствата, да имаат закони кои ќе им овозможат лесен живот на оние кои и онака имаат за добар живот... не е направена сондажа на членството на СДСМ... но сигурен сум дека кога би се направила, ќе се види дека огромен процент се' од оние кои ќарија многу од времето кога нивната партија ја водеше приватизацијата... кога тие што беа на функција земаа се' а на другите не оставаа ништо... кога имаше закони, ама по нивна мерка, за нивниу потреби... службеничката бирократијата од време на социјализмот... но нејсе, ако некој смета дека СДСМ ќе ја смени волчјата кожа и ќе стане јагне... со истиот кадар кој не пое*а со вечна транзиција и е*еш-други-глеј-за себе-приватизација... тогаш тоа е тоа... краток памет...долга љубов... или така нешто беше... Изменето од Анастеа - 28.Јуни.2010 во 02:22 |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
izvini ama ...ovojpat te dochitav!..i shto da kazam?.. komotno mozesh vo gorniot text od tebe, mesto ednite,...sledniot pat da gi stavish drugite...isto ti se fakja,...samo dochekaj go toa...
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
dras
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 858 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...па кога вака убао направивте, теоретски претпоставена анализа од
различно- партиски гледишта,....кој, зошто, и како ќе дојде на митингот на СДСМ,.... и што ќе ја прашуваат Владата на пр. зошто ги нема резултатите од СТОТЕ ПОРТОКАЛОВИ чекори!?....седејки пред сметачите онака неделно расположено .....хм.... би можеле да направите и по некоја дигитална фотака, скриени зад завезите на прозорците ,...не за друго ами да се види дали толку задоволни граѓани стварно дојдоа од внатрешноста, да му кажат на Премиерот колку им е добро,.....стварно обманати од Бранко и СДСМ!?... ...така барем оние кои го пратат фудбалското првенство,... ќе имаат јасна слика од прва рака,... ШТО ТОА ИНТЕРЕСНО СЕ СЛУЧУВА ВО центарот на светот Скопје,....би можеле да ни кажете и како беше на новоотворената плажа со река без капење, и скап солен песок,.....увезен од „ЗАПАД“,....ако е запад Албанија?.... |
|
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Страшно е што Албанија стана запад, а западот мислена именка. Инаку по митингот ќе се видиме т.е. прочитаме на форумов.
|
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
Генерал Митре
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор бадајалџија Регистриран: 19.Ноември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 646 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И така едните си беа на митинг, другите отидоа да видат кои и колку беа таму доека Германија ја распара Англија и ондак то.. И темиве ни станале ко државава...Лук и Вода... П а што имам да мислам или да пишувам за нечиј митинг? Ах што фино ми беше 10 дена на терен странство.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa,...jas odamna vikam ,..kako stranstvoto nema nikade,...barem vo odnos na ova tuka ,...domashnovo,...ama ,...nikoj ne veruva deka e taka!
a stopati i sum rekol....na ciganite najubavo im e vo,....shutka!...kaj i da shpartaat sepak se vrakjaat doma vo....shutkata!sigurno imaat i izreka ,... ...kako shutka nema nikade! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
abe za eden miting se krena nevidena galama
only in Macedonia |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
milioner
Нов член Регистриран: 07.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kade pogresi organizacijata? Dali dozdot gi predomisli 'osiromastenite' da dojdat pred Vlada ili avtobusite na g-din Emilijan nemaa oprema za dozd? Koj ke mu gi dade ovie odgovori na Brane, Makraduli ili Sema?
|
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сега, ја оплескаа со митингот, или што....?
Оти, оперисан сум од ТВ...башка ми е исклучија кабловската. |
|
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пораките и народот ќе допринесат утре директорчињата,партиските војничиња, властитутките да се однесуваат мирно и умислено.Ќе бидат ко бубички - погодувате зошто?
Достоинствено е речено не, на ваквата погубна политика а нарочно на делбите и грабежот.
Идризово изгледа ќе мора да се проширува?
|
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ma kraduli .. toj .. neka .. mozebi ostana od aqua minerale za nekoj drug miting Изменето од anakin - 27.Јуни.2010 во 22:32 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
so ima da se zboruva
20 godini se zboruva i zboruva im skisna na site od zborovite aleluja ...... |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ќе дадат ќебапи???аа??
|
|
Внеси реплика | страница <1 1213141516 26> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |