IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - МИТИНГ на СДСМ на 27-ми Јуни
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МИТИНГ на СДСМ на 27-ми Јуни

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 26>
Автор
Порака
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2010 во 11:32
Не би навлегувал во бескрајни дискусии...
иако ми се чини дека mamamd денес е посебно наострена на било која власт, ќе да е нешто труло во образованието ни наше...намигнување
ама на кратко...намигнување

за студентите...
не реков дека е идеално тоа што е направено, дури имам пишувано во образование дека нема логика да има толку факултети, се губи квалитет, но...
барем младите, а сега и постарите, имаат избор...

за земјоделците...
     верувам како не, кога за 2009 за земјоделците се одделени 70 милиони евра, а претходно беа окулу 9 милиони од СДСМ, ако не се лажам...
     е па кај и да одат тие пари, пак кај земјоделецот одат и за земјоделие одат, нели..

работници...
I so plakanje davacki za eden mislish deka na site im plakjaat-abe ajde- pa gi vrabotuvaat kako volonteri, gi obucuvaat i po mesec dva im se zablagodaruvaat deka ne se snashle vo strukata.
да не се лажеме, сите оние кои нема да исплатат плата до 15 во месецот, ќе плаќаат казна...
но, важно е работодавачот не може да исплаќа само за себе, мора да исплати плата за сите вработени, и воедно да ги плати давачките...
а башка што ако сака да си земе од заработеното МОРА да плати данок, инаку неможе никако да ги подигне од сметка заработените пари...
ама за тоа може повеќе на друга тема...

докторска фела...
E tuka mnogu ja pogodi benifitta koja ja dobija lekarite-a kutrite pacienti te plakja, doplatuvaa, smeeja da izdavaat ogranicen broj upati, ogranicen broj recepti...te molam tuka ne r`kaj oti ima golemo promasuvanje . Bolnicite se haos, posebno so ona 2 direktora.
еве јас ќе ти кажам, на неколку матични им ја водев евиденцијата од почеток на приватизацијата, и ти тврдам..
ограничениот број на упати е току голем што можат да издаваат и повеќе од што им треба на пациентите...
а за ограничен број на рецепти, вистина е, зависи од бројот на пациентите и ако издадат вишок, им се одбива од капитација...
значи, се ограничи пишувањето на рецепти кој како и колку стигне...
а верувај, пациентите кои не добиваа рецепти, си одеа кај друг матичен, кој кога ќе удри рачуница...
знае дека подобро е да пишува повеќе рецепти а да има пациенти и капитација, отколку да штеди на рецепти а да нема капитација...
За болниците се согласувам...хаос...

за родители и бесплатни учебници...
       самата напиша дека министерот ги опоменал директорите, значи сепак си ја врши рабптата...
       за компјутерите, одлична идеја, лоша реализација, но...
       не видов дека СДСМ или некој друг се сети и започна ваква акција...

администрација...
Zgolemuvanjeto zamina kaj onie koi si se naznacija sebesi za rakovoditeli..na rakovoditeli...drzavni sekretari...podsekretari,,,podministri..nadministri...sekretarki na site ovie nabrojani. Ona kutra vistinska administracija dobi onolku kolku na vremeto im dade is SDSM (shipki vareni)
       Да бидеме реални, дали во образованието се зголемија платите и за колку откако е оваа власт...
на сите наставници...

Potoa- potop, ista slika kako sdsmovskoto vladeenje. Zatoa nemoj molimte da prasuvash koj ke odi? Verojatno nikoj, verojatno onie koi se nadevaat deka ovie ke padnat a onie nema da stanat. Redno e ednas da sme bez vlada, bez pratenici, bez bubrezi vo loj.
Ова веројатно требаше многу порано да се случи, но и ти и јас сме свесни дека колку и да се зборува за вакво сценарио, тоа нема да се случи...
Vprocem za Gruevski pak ke glasam, ama ako vladee sam.
намигнување...
I treba da ima mitinzi, da ne se zalazuvaat deka so 21 % rejting treba da vladeat. Malku treba da se zamislat. Imaat vreme za na popraven.

И со ова апсолутно се согласувам...

Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2010 во 11:46
Originally posted by fiks fiks напиша:

Имам еден куп пријатели и познаници што се закоравени  поддржувачи и членови на СДСМ,и за чудо никој од нив не е сиромашен или пак нема добро платена работа од која секој месец си кешира многу добро платиче,има автомобил прилично нов,среден дом и вишок на парички.
За бифшите директорчиња и функционери муабет да не правиме.

Еднаш пред неколку години една долгогодишна членка на СДСМ кога ја прашав како може да гласа за член на СДСМ кој е докажан арамија и пробисвет ми рече вака.
-Магарено да го кандидираат за пратеник од СДСМ јас ќе гласам за него.

Еве опис на класичен просечен гласач на СДСМ...
што би рекле...
повторно да бидат на власт, за да си ги вратат  бенефициите, врските, пријателствата, да имаат закони кои ќе им овозможат лесен живот на оние кои и онака имаат за добар живот...

не е направена сондажа на членството на СДСМ...
но сигурен сум дека кога би се направила, ќе се види дека огромен процент се' од оние кои ќарија многу од времето кога нивната партија ја водеше приватизацијата...
кога тие што беа на функција земаа се' а на другите не оставаа ништо...
кога имаше закони, ама по нивна мерка, за нивниу потреби...
службеничката бирократијата од време на социјализмот...

но нејсе, ако некој смета дека СДСМ ќе ја смени волчјата кожа и ќе стане јагне...
со истиот кадар кој не пое*а со вечна транзиција и е*еш-други-глеј-за себе-приватизација...
тогаш тоа е тоа...
краток памет...долга љубов...
или така нешто беше...

Изменето од Анастеа - 28.Јуни.2010 во 02:22
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2010 во 11:52
  izvini ama ...ovojpat te dochitav!.намигнување.i shto da kazam?збунетост.. komotno mozesh vo gorniot text od tebe, mesto ednite,...sledniot pat da gi stavish  drugite...isto ti se fakja,...samo dochekaj go toa...да
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
dras Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2007
Поени: 858
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2010 во 15:03
...па кога вака убао направивте, теоретски претпоставена анализа од
различно- партиски гледишта,....кој, зошто, и како ќе дојде на митингот на
СДСМ,.... и што ќе ја прашуваат Владата на пр. зошто ги нема резултатите од
СТОТЕ ПОРТОКАЛОВИ чекори!?....седејки пред сметачите онака неделно расположено
.....хм.... би можеле да направите и по некоја дигитална фотака, скриени зад завезите на прозорците
,...не за друго ами да се види дали толку задоволни граѓани стварно дојдоа од внатрешноста,
да му кажат на Премиерот колку им е добро,.....стварно обманати од Бранко и СДСМ!?...
...така барем оние кои го пратат фудбалското првенство,... ќе имаат јасна слика од прва рака,...
ШТО ТОА ИНТЕРЕСНО СЕ СЛУЧУВА ВО центарот на светот Скопје,....би можеле да ни кажете и како беше
на новоотворената плажа со река без капење, и скап солен песок,.....увезен од „ЗАПАД“,....ако е запад Албанија?....
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2010 во 18:06

Страшно е што Албанија стана запад, а западот мислена именка.

големо%20гушкањеИнаку по митингот ќе се видиме т.е. прочитаме на форумов.
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
Генерал Митре Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
бадајалџија

Регистриран: 19.Ноември.2009
Локација: Macedonia
Поени: 646
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Генерал Митре Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2010 во 18:32
И така едните си беа на митинг, другите отидоа да видат кои и колку беа таму доека Германија ја распара Англија и ондак то.. И темиве ни станале ко државава...Лук и Вода... П а што имам да мислам или да пишувам за нечиј митинг? Ах што фино ми беше 10 дена на терен  странство. плазење
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2010 во 19:23
pa,...jas odamna vikam ,..kako stranstvoto nema nikade,...barem vo odnos na ova tuka ,...domashnovo,...ama ,...nikoj ne veruva deka e taka!

a stopati i sum rekol....na ciganite najubavo im e vo,....shutka!...kaj i da shpartaat  sepak se vrakjaat doma vo....shutkata!sigurno imaat i izreka ,...

...kako shutka nema nikade!да
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2010 во 21:22
abe za eden miting se krena nevidena galama

only in Macedonia да
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
milioner Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Октомври.2009
Поени: 4
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај milioner Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2010 во 21:59
Kade pogresi organizacijata? Dali dozdot gi predomisli 'osiromastenite' da dojdat pred Vlada ili avtobusite na g-din Emilijan nemaa oprema za dozd? Koj ke mu gi dade ovie odgovori na Brane, Makraduli ili Sema?
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2010 во 22:02
Сега, ја оплескаа со митингот, или што....?

Оти, оперисан сум од ТВ...башка ми е исклучија кабловската.
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2010 во 22:29
Пораките и народот ќе допринесат утре директорчињата,партиските  војничиња, властитутките да се однесуваат мирно и умислено.Ќе бидат ко бубички - погодувате зошто? 
Достоинствено е речено не, на ваквата погубна политика а нарочно на делбите и грабежот.
Идризово изгледа ќе мора да се проширува?големо%20гушкање
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2010 во 22:32
Originally posted by milioner milioner напиша:

Kade pogresi organizacijata? Dali dozdot gi predomisli 'osiromastenite' da dojdat pred Vlada ili avtobusite na g-din Emilijan nemaa oprema za dozd? Koj ke mu gi dade ovie odgovori na Brane, Makraduli ili Sema?

ma kraduli .. toj .. neka .. mozebi ostana od aqua minerale za nekoj drug miting

Изменето од anakin - 27.Јуни.2010 во 22:32
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2010 во 22:41
so ima da se zboruva
20 godini se zboruva i zboruva
im skisna na site od zborovite
aleluja ...... дада
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Регистриран: 14.Јануари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2010 во 22:48
ќе дадат ќебапи???аа??збунетост
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 26>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.