![]() |
|
Вехабии во Македонија - верска дискусија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1213141516> |
Автор | |||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Chuvstvoto deka sme vo konverzacija so Boga prosvetluva, a chuvstvoto deka Bog vodi konverzacija ekskluzivno samo so nas... zatemnuva.
![]() Mislata deka Bog nam ni nalozhuva site drugi Bozhji cheda da gi terame so milost ili na sila da veruvaat i pravat toa shto veruvame i pravime nie e tragichno... vistinsko bogohulie. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
![]() |
|||
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
||
Прашање до сите, но особено оние кои се сметате за христијани или симпатизери на христијанството:
- Како според вашите духовни или верски сфаќања го објаснувате насилството кое постои кај верските фундаменталисти од исток? - Како од духовна гледна точка ја објаснувате нивната нетолеранција кон западниот свет(кој е претежно со христијанска вероисповед) ? - Дали е тоа ѓаволот? Или е тоа Божја волја која ние не можеме да ја сфатиме а која преку нив доаѓа до израз? Или е тоа нешто друго? Или тие луѓе едноставно се досаѓаат па немаат попаметна работа и се решаваат на агресија онака случајно во име на верата? |
|||
![]() |
|||
evangelist ![]() Сениор ![]() Bože ne znam šta mi je, pale m Регистриран: 16.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 201 |
||
Тоа е чисто: ЧОВЕЧКА ЛУДОСТ!!! |
|||
убаво е човек да создава пријатели не да шири омраза. Но реалноста секогаш е сурова.
|
|||
![]() |
|||
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
||
Едиствениот Совршен БОГ - преку Духот Светол - Својата Совршена и Прачиста Волја за спасение на сите ја отелотвори во Исус Христос (!), но од темнината заробените души кои не и’ веруваат на Милостивата БОЖЈА Светлина си следат свои “вистини“ и обичаји чија крајна цел е тотална доминација и превласт, за која тие се спремни да прават разни гнасни и крвави гревови! Тоа важи за сите крвави фундаментални екстремисти, без разлика дали се тоа од исток или од запад, од север или од југ, без разлика дали се теисти или атеисти, црни или бели, богати или сиромави ...! |
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
![]() |
|||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
||
Toa e prichino-posledichniot zakon (karma) koj vladee vo Kreacijata.
Zatoa Isus veleshe pravi im na drugite toa shto sakash i tie da ti pravat tebe. A narodot veli s'e se vrakja, s'e se plakja. Kaj mene velat nikade nema besplaten ruchok. Toa e toa, kazhano na razlichni nachini... no poentata e ista. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
![]() |
|||
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
||
Лудоста инаку пред повеќето овоземни судови се зема како олеснителна околност ![]()
Да не ме разберете погрешно дека јас го оправдувам верското насилство(зборам за сите вери). Апсолутно е неприфатливо некому да се одрубува главата и тн. но ако се погледнат со здрав разум работите како низ историјата така и економско политичката ситуација во светот и притоа во контекст на Христовите поуки и предупредувања со кои христијаните се запонзаени од Евангелијата тогаш навистина станува јасно оти неретко брзоплето се донесува и заклучок и суд врз оние од друга вера а самите ние христијани сме во суштина истите само поинаку нашминкани. Ќе пишам на оваа тема уште подоцна... |
|||
![]() |
|||
deshad ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
||
mnogu napreduvate so vasheto ograniceno znaenje za islamot super vi odi braos a gledam i nema koj i da vi replicira so sekoja glupost se soglasuvate taka treba prodolzete samo so toa tempo
|
|||
![]() |
|||
ahmar1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 712 |
||
Искрено не сум нешто шокиран зашто каква вера таков живот.Нивниот пророк и неговите подржувачи се финасирале со ОГРАБУВАЊЕ на каравани и за една истурена бочва камилиско млеко егзекутирал 900 луѓе! И што е сега чудно ако неговите следбеници му скинат глава на некој си и башка тоа го снимиле со камера?! Он наредил да им скинат глави на 900 души во еден ден!!...Е добро де само немал камера да го сними тоа.
Ова е повеќе политика него вера.Затоа што исламскиот фундаментализам е РЕАКЦИЈА на културолошкото влијание од запад. И на крај краева западот јас не би го опишал како христијански.Повеќето земји од западна европа(во политичка контекст не во географски)и сите во северена америка се во ПОСТхристијанска епоха. Затоа ова е повеќе реакција на политички-технолошката инфериорна положба на муслиманските земји во однос на запад а таа длабока фристрациоја најдобро е да ја престават за верска. Еве ќе го банализирам со еден пример.Како ќе регрутураш идиоти за твојат кауза ако им кажеш дека треба да се тепаат зашто сакаш климатизер како западњаците или дека тие исти западњаци уставри имат сковано заверат против тебе и твоето село преку седум палнини и седум мориња. ![]() Неможноста на исламските фидаменталисти да ги срушат режимите во своите земји го заменуваат со агресија кон западните земји, кои нели преговараат и разговарат со своите противници.За разлика од начинот на пример како саудискиот крал би разговарал со некој кој само би сонувал да го симне од валст. Ај замисли си зашто тоа сунитските муџахедините не го симнат од власт на пример саудискиот крал од власт кој зашто продава нафта и то те како дебело се нафатира од тоа.Па да го симната од власт и да прекинат да им продаваат нафта на лошите западњаци. Уште подобро да ги затрупаат нафтените полиња и да си се врат во изворна форма-Шатор, камила и песок колку сакаш!!
Тој наводен Габриел кој му се јавил на мохамед,според парвославното духовнос искуство БИЛ И Е демон.Па сега не за џабе е кажано какво дрво-такви плодови. Изменето од ahmar1 - 18.Февруари.2011 во 12:08 |
|||
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++ |
|||
![]() |
|||
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
||
deshad роде, Единствениот БОГ и Мирољубива БОГОоддаденост (Ислам) во Исуса Христа е Совршенство без мана! Шалом + Селам + Мир вам! ![]() Изменето од spiros - 19.Февруари.2011 во 12:53 |
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
![]() |
|||
||
![]() Но поентата ми е нешто друго, во контекст на гредата да се препознае во сопственото око. Ние можеме сето време да вадиме цитати и докази и снимки и тн. за крвавоста на некоја вера, но рака на срце, зарем го немало и нема тоа кај тнр. христијани??? Некој ќе рече христијанството е мирољубива религија - апсолутно се сложувам! Но дали се христијаните - членовите на таа религија, навистина мирољубиви? Историјата за жал кажува дека многумина не биле, а и ден денес не се мирољубиви. Дали повеќето христијани расчистиле со суровиот и крвав Стар Завет? Или сеуште веруваат дека тој ја содржи само чистата Реч Божја подеднакво како и Новиот? Со кое право тогаш ние христијаните им замеруваме на муслиманите за „неубавите„ стихови во преводите на Quran-от? Па стариот завет во Библијата е преполн со насилство во Божјо име!
А сега поради таа нафта но и поради други работи кои се сведуваат на алчноста војни се водат, а во војните гинат цивили, остануваат инвалиди, се разурнуваат домови(а да не зборам за природата и нарушените еко-системи). Оштетените најчесто не се помируваат со загубата и бараат освета. И тука некаде лежи зајакот за напнатоста помеѓу истокот и западот, а не во тоа дека едните Севишниот го нарекуваат Господ Бог а другите Аллах(впрочем Аллах на арапски значи Бог, ништо лошо нема во тоа.) Изменето од Majkl - 22.Февруари.2011 во 14:51 |
|||
![]() |
|||
Tetratka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
||
Дали ставовите на муслима-1 и некои други членови кои исламот го толкуваат како сретство за одмазда “што не убива само жени и деца“ треба да го поистоветиме со насловот на темата... бидејќи тие со нивните ставови пред се пишуваат и проповедаат на македонски?
|
|||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|||
![]() |
|||
MUSLIMA_1 ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група ![]() ![]() Регистриран: 18.Септември.2011 Статус: Офлајн Поени: 83 |
||
http://www.youtube.com/watch?v=JahUbAZArV8
ISUS i njegova poruka - 1.dio ISUS i njegova poruka - 2.dio aj da razjasnime nesto zasto vi falat ove bibliski citati kade so isus go posmnuva muhammed vo biblijata kako ahmed. poglednete
|
|||
Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih -
|
|||
![]() |
|||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
||
Ајде прбо прочитај нешто повеќе околу ова, па потоа говори. Се повикуваш на фалсификат од XVI век за нешто што се случувало во првиот и вториот век. Тоа не е мое мислење, туку на науката. Патем, овој документ одамна е дискутиран на форумов, за нас не е ништо ново. Секој обид да протуркаш историски невистини ќе ти паѓа во вода, особено на овој форум, каде сите овие нешта се дискутирани и расјаснети. |
|||
![]() |
|||
MUSLIMA_1 ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група ![]() ![]() Регистриран: 18.Септември.2011 Статус: Офлајн Поени: 83 |
||
Da da samo vie ja kazuvate vistinata i samo vie imate argumenti, mene sve mi zdrzi voda zasto sve e vistina kazete edna vistina koja ja imate vie? ni edna,so sila lagite sakate da mu gi tumacite na nekoj, i so sila nekoj obicen covek sto bil praten od boga,so sila go pravite sin na boga, sigurno i ive ste sinovi na boga sto ne voskresnete, ako ja govorite vistinata, ako vasiot bog ve ocistil od greovi zasto uste imate greovi, zasto pijete se drogirate,i vie vernici of lele mori majko nasol koj da mi zdrzi lekci.
|
|||
Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih -
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1213141516> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |