|
Македонска народна музика-By mariovec |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 58> |
Автор | |
dragan_sydney
Нов член Регистриран: 26.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Golem pozdrav do site na forumot od topliot Sydney.
Sakam da ve prasam site, dali ste slusnale za edna pesna od Vaska Ilieva snimena uste vo dalecnite sedumdeseti godini, ne znam tocno koja godina e snimena i dali e snimena vo Avstralija ili Makedonija. Se raboti za pesnata "Pesna za Stilvork" Stilvork e fabrika za zelezo po golemina vtora vo svetot i zafaka dva grada. Zalosno no vistinito e deka tamu ima izgoreno mnogu nasi kako i ostanati rabotnici poradi slabo obezbeduvanje i nevnimanie. Tokmu toa i dade povod na Vaska ILieva da komponira edna pesna za tie rabotnici i nivnite maki i stradanja. Pesnata imase kratok vek, povlecena e od prodazba i sega mi e maka sto ne ja kupiv na vreme. Zatoa ve molam site da se zainteresirate i da se pronajde ovaa pesna. Da napomnam samo deka navedenata zelezara e zatvorena odamna. Pozdrav, Dragan |
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 310 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Поздрав Драгане За Стилворк имам слушнато и јас,дури некои мои роднини имаат тамо работено во 70-те години,но нажалост за песната немам слушнато, а богами не сум ја ни чул никогаш,Па ако успееш да ја пронајдеш,се надевам дека ќе ја добиеме и ние овде. Поздрав |
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тетратка,
Ова е се што имам од Ангелко Спировски.Овие песни колку-толку се добри,а би ти бил благодарен доколку успееш некаде да ги пронајдеш овие што ги нема.Беа премногу оштетени и ништо не можев да направам Angelko Spiroski- Igrale. Igrale Devojcina.mp3 Angelko Spiroski- Pesna Za Samuil.mp3 http://rapidshare.com/files/325518926/Angelko_Spirovski-Upload_by_mariovec.rar Поздрав |
|
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dejcinja Gugugutcinja - Ilieva-Sarievski.mp3 Dve Srca Se Denes Razdeluvat - Duet Ilieva-Sarievski.mp3 Sobrale Mi Se Svatovi - Vaska Ilieva I Aleksandar Sarievski.wma Sto Ne Spies Licno Mome - Ilieva-Sarievski.mp3 http://rapidshare.com/files/326916369/Duet_Vaska_Ilieva-Sarievski-Upload_by_mariovec.rar Pozdrav |
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
vedes
Сениор Регистриран: 26.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dali nekoj ima albumot na Marija Dimkova "Pesni od Egejot"
|
|
dragan_sydney
Нов член Регистриран: 26.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve i jas imam dve pesni od Angelko, pa posluzete se
pozdrav, Dragan http://www.speedyshare.com/files/20040924/Angelko_Spirovski_-_Ezero_rajsko_ubavo1976.mp3 http://www.speedyshare.com/files/20040923/Angelko_Spirovski_-_Dolete_mi_licno_pile1976.mp3 |
|
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
навистина Ангелко е цар,... Жално е што во МРТВ касетна продукција има безброј записи и снимки на музичари кои само еднаш во животот биле пуштени во етер или снимени... штета што тие работи не се достапни за народот... а берат прав по некои фиоки... навистина е жално: - Некој овчар (неоткриен музилки талент) дошол од планина, снимил една песна... па денес никој не знае за него... а сигурно свири феноменално... истото е и со некоја баба... и слично... навистина е жално нивните интерпретации да останат заборавени и да бидат потиснати од современата увозна кич музика... Изменето од Tetratka - 29.Декември.2009 во 21:41 |
|
|
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Здраво другар, не знам дали се овие песните што ги бараш,но јас ги имам само овие Bog Da Go Ubie Bozana - Marija Dimkova.mp3 Cula Si Leno Razbrala - Marija Dimkova.mp3 Cveke Izrasnalo - Marija Dimkova.mp3 Elaj Riste Elaj - Marija Dimkova.mp3 Em Jadete Gosti Em Piejte - Marija Dimkova.mp3 Kirjana vino prodava - Marija Dimkova.mp3 Marija_Dimkova_-_Pesni_od_Egejot.jpg Otvori Leno Vratnicka - Marija Dimkova.mp3 Pesna Za Mirka Ginova - Marija Dimkova.mp3 Snosti pominav mamo - Marija Dimkova.mp3 Son sonuvale - Marija Dimkova.mp3 Sulejman Aga - Marija Dimkova.mp3 Tri godini mori Dano - Marija Dimkova.mp3 http://rapidshare.com/files/328181998/Marija_Dimkova-Upload_by_mariovec.rar Поздрав и среќни празници на сите |
|
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве уште една плоча за добар почеток на новата година
Aber dojde Donke-Aleksandar Sarievski.mp3 Aleksandar Sarievski - Zajko kuk*rajko.mp3 Dejgidi Ludi Mladi Godini - Aleksandar Sarievski.mp3 Sedna Baba Da Vecera Edna Erebica - Aleksandar Sarievski.mp3 http://rapidshare.com/files/329475425/Aleksandar_Sarievski-so_orkestarot_Galevski-Nancevski-Upload_by_mariovec.rar |
|
vedes
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Baram odamna pesnite od debarsko-rekansiot kraj vo mp3. Ima gi samo na video, neznam kako da gi simnam.
|
|
vedes
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SREKNA NOVA GODINA KD SITE FORUMCI!
MNOGU BLAGODARNOSTI NA MARIOVEC ZA SE STO PRAVI ZA NARODNATA PESNA I NEJZINITE FANOVI. Edno make od Vraca, Bugarija |
|
Внеси реплика | страница <1 1213141516 58> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |