IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Забава > Музика
  Активни теми Активни теми RSS - Македонска народна музика-By mariovec
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Македонска народна музика-By mariovec

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 58>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 1,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
dragan_sydney Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 26.Јуни.2009
Статус: Офлајн
Поени: 13
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dragan_sydney Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2009 во 00:46
Golem pozdrav do site na forumot od topliot Sydney.

Sakam da ve prasam site, dali ste slusnale za edna pesna od Vaska Ilieva snimena uste vo dalecnite sedumdeseti godini, ne znam tocno koja godina e snimena i dali e snimena vo Avstralija ili Makedonija. Se raboti za pesnata "Pesna za Stilvork"
Stilvork e fabrika za zelezo po golemina vtora vo svetot i zafaka dva grada. Zalosno no vistinito e deka tamu ima izgoreno mnogu nasi kako i ostanati rabotnici poradi slabo obezbeduvanje i nevnimanie. Tokmu toa i dade povod na Vaska ILieva da komponira edna pesna za tie rabotnici i nivnite maki i stradanja. Pesnata imase kratok vek, povlecena e od prodazba i sega mi e maka sto ne ja kupiv na vreme. Zatoa ve molam site da se zainteresirate i da se pronajde ovaa pesna.
Da napomnam samo deka navedenata zelezara e zatvorena odamna.
Pozdrav,
Dragan
Кон врв
mariovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Јули.2006
Поени: 310
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mariovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Декември.2009 во 01:00
Originally posted by dragan_sydney dragan_sydney напиша:

Golem pozdrav do site na forumot od topliot Sydney.

Sakam da ve prasam site, dali ste slusnale za edna pesna od Vaska Ilieva snimena uste vo dalecnite sedumdeseti godini, ne znam tocno koja godina e snimena i dali e snimena vo Avstralija ili Makedonija. Se raboti za pesnata "Pesna za Stilvork"

Поздрав Драгане

За Стилворк имам слушнато и јас,дури некои мои роднини имаат тамо работено во 70-те години,но нажалост за песната немам слушнато, а богами не сум ја ни чул никогашсреќасреќа,Па ако успееш да ја пронајдеш,се надевам дека ќе ја добиеме и ние овде.
Поздрав
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mariovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Декември.2009 во 01:13
Тетратка,
Ова е се што имам од Ангелко Спировски.Овие песни колку-толку се добри,а би ти бил благодарен доколку успееш некаде да ги пронајдеш овие што ги нема.Беа премногу оштетени и ништо не можев да направам

Angelko Spiroski- Igrale. Igrale Devojcina.mp3
Angelko Spiroski- Pesna Za Samuil.mp3

http://rapidshare.com/files/325518926/Angelko_Spirovski-Upload_by_mariovec.rar

Поздрав
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2009 во 18:25
големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mariovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2009 во 09:53

Dejcinja Gugugutcinja - Ilieva-Sarievski.mp3
Dve Srca Se Denes Razdeluvat - Duet Ilieva-Sarievski.mp3
Sobrale Mi Se Svatovi - Vaska Ilieva I Aleksandar Sarievski.wma
Sto Ne Spies Licno Mome - Ilieva-Sarievski.mp3 

http://rapidshare.com/files/326916369/Duet_Vaska_Ilieva-Sarievski-Upload_by_mariovec.rar

Pozdrav
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2009 во 10:14
Ове е добро парче...голема%20насмевка

Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
vedes Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Декември.2009
Поени: 107
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vedes Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2009 во 14:56
Dali nekoj ima albumot na Marija Dimkova "Pesni od Egejot"
Кон врв
dragan_sydney Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 26.Јуни.2009
Поени: 13
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dragan_sydney Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2009 во 21:00
Eve i jas imam dve pesni od Angelko, pa posluzete se
pozdrav,
Dragan
http://www.speedyshare.com/files/20040924/Angelko_Spirovski_-_Ezero_rajsko_ubavo1976.mp3

http://www.speedyshare.com/files/20040923/Angelko_Spirovski_-_Dolete_mi_licno_pile1976.mp3
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2009 во 21:39
Originally posted by dragan_sydney dragan_sydney напиша:

Eve i jas imam dve pesni od Angelko, pa posluzete se
pozdrav,
Dragan
http://www.speedyshare.com/files/20040924/Angelko_Spirovski_-_Ezero_rajsko_ubavo1976.mp3

http://www.speedyshare.com/files/20040923/Angelko_Spirovski_-_Dolete_mi_licno_pile1976.mp3

големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање

навистина Ангелко е цар,...

Жално е што во МРТВ касетна продукција има безброј записи и снимки на музичари кои само еднаш во животот биле пуштени во етер или снимени...

штета што тие работи не се достапни за народот... а берат прав по некои фиоки...

навистина е жално:
- Некој овчар (неоткриен музилки талент) дошол од планина, снимил една песна... па денес никој не знае за него... а сигурно свири феноменално...

истото е и со некоја баба... и слично...

навистина е жално нивните интерпретации да останат заборавени и да бидат потиснати од современата увозна кич музика...
тага

големо%20гушкање

Изменето од Tetratka - 29.Декември.2009 во 21:41

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mariovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Декември.2009 во 01:55
Originally posted by vedes vedes напиша:

Dali nekoj ima albumot na Marija Dimkova "Pesni od Egejot"

Здраво другар,
не знам дали се овие песните што ги бараш,но јас ги имам само овие

Bog Da Go Ubie Bozana - Marija Dimkova.mp3
Cula Si Leno Razbrala - Marija Dimkova.mp3
Cveke Izrasnalo - Marija Dimkova.mp3
Elaj Riste Elaj - Marija Dimkova.mp3
Em Jadete Gosti Em Piejte - Marija Dimkova.mp3
Kirjana vino prodava - Marija Dimkova.mp3
Marija_Dimkova_-_Pesni_od_Egejot.jpg
Otvori Leno Vratnicka - Marija Dimkova.mp3
Pesna Za Mirka Ginova - Marija Dimkova.mp3
Snosti pominav mamo - Marija Dimkova.mp3
Son sonuvale - Marija Dimkova.mp3
Sulejman Aga - Marija Dimkova.mp3
Tri godini mori Dano - Marija Dimkova.mp3

http://rapidshare.com/files/328181998/Marija_Dimkova-Upload_by_mariovec.rar

Поздрав и среќни празници на сите

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јануари.2010 во 17:39

Октет Билјана - Од умот се подизгубив

Изменето од Tetratka - 04.Јануари.2010 во 13:08

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mariovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2010 во 02:08
Еве уште една плоча за добар почеток на новата годинанамигнување
намигнување

Aber dojde Donke-Aleksandar Sarievski.mp3
Aleksandar Sarievski  - Zajko kuk*rajko.mp3
Dejgidi Ludi Mladi Godini - Aleksandar Sarievski.mp3
Sedna Baba Da Vecera Edna Erebica - Aleksandar Sarievski.mp3

http://rapidshare.com/files/329475425/Aleksandar_Sarievski-so_orkestarot_Galevski-Nancevski-Upload_by_mariovec.rar
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vedes Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2010 во 09:53
Baram odamna pesnite od debarsko-rekansiot kraj vo mp3. Ima gi samo na video, neznam kako da gi simnam.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vedes Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2010 во 10:23
SREKNA NOVA GODINA KD SITE FORUMCI!
MNOGU BLAGODARNOSTI NA MARIOVEC ZA SE STO PRAVI
ZA NARODNATA PESNA I NEJZINITE FANOVI.
Edno make od Vraca, Bugarija

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 58>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.