|
Што го уништува душевното спокојство? |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 20> |
Автор | |
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sami si pravime se ili delumno se Pajsi Za nekoj drug da ni narusi - sami si dozvoluvame. Taka da, kako i da zavrtis, sami si praime gore dole se
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas vikam hit me....hit me my friend!
ne e genijalno a? |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aaaa, hit me? ja velam poinaku... hit me, ama ke ti ja... khm mamicata. Nisto korisno ako dozvoluvam nekoi da mi go unisti duhovnoto spokojstvo. Sram da mi bide koga ke go dozvolam toa pak i koga ke si go napravam toa pak. A ke go napravam, znam
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
растројноста и прекумерното размислување
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ednostavno, no precizno akcentiranje na posledicata od onoa hto go unishtuva spokojstvoto. A shto go predizvikuva prekumernoto razmisluvanje (rabota na umot) koe rezultira so rastrojnosta (emotivna duhovna sostojba) ? Toa e filozofijata na dvojbenost (dualizam) na svetov i spored toa sudenjeto na onoa shto treba i shto ne treba, shto e dobro i shto e zlo, shto e pozitivno i shto e negativno... i taka taa stanuva pekol. Vo nedvojbenosta toa go nema bidejkji za nea s'e e EDNO i s'e shto se sluchuva e edinstveno, pa nemozhe za nego da se sudi kako vo dvojbenosta... i taka taa prestavuva raj. Interesno e kako toa simbolichki e prikazhano vo Stariot Zavet preku Adam i Eva. S'e dodeka tie zhiveeja vo nedvojbenost uzhivaa vo Rajskata gradina, no vo momentot koga vkusija od drvoto za poznavanje na dobroto i zloto (dvojbenosta) tie go storija prvichniot i najgolemiot grev koj pridonese da go izgubat Rajot. I tokmu zatoa Isus vo svojata posledna molitva ja potencira ultimativnata nedvojbenost so slednite zborovi vo vrska so negovite apostoli: 21. Za da bidat site EDNO, kako shto si ti Oche vo mene i jas vo tebe, pa taka i tie da bidat vo nas EDNO. Svetoto Evangelie spored Jovan, 18 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
vanesa
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se e edna golema igra, taka shto nishto ne treba da ni go unishtuva dushevnoto spokojstvo.A i shto drugo bi pravele vo okeanot na beskonechnosta.
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Umot,emociite chestopati rabotat so polna parea i nema da dozvolat zhivot bez narushuvanje na spokojstvoto(baren ne vo ovoj svet) Ama ako... nishto strashno... i toa kje pomine... samo gledaj! |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zivotot e dar.
Darot ne se odbiva, toj samo se prima. Darot ne se evaluira i ne se sudi. Darot doagja vo eden paket... ne vo dva, tri ili bilo koj drug broj. Darot e EDEN i EDINSTVEN. Ako se prifati kako takov, bez evaluiranje i sudenje, togash nema da ima i narushuvanje na dushevnoto spokojstvo. Изменето од Messenger - 17.Август.2011 во 19:28 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Човечкото сушстество знае да биде жедно,немирно,водено од погрешни идеи ,испревртени ставови ,илузии и предрасуди што по автоматизам значи дека најголем непријател на душевното спокоство е ''јас'' или човековото его. Ако егоистичниот став надвладее,срцето станува круто,себично,така да неминовно е да се поремети душевното спокојство,а се разбира не ги исклучувам ниту оние природни сопатници низ животот-болка,страдање ,смрт,сепак се тие составен дел на подарокот наречен-живот. |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чувството на вина (гневот насочен кон себе), гневот насочен кон сиот свет, стравот и потребата за контрола.. и ред други работи.
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NO,AKO,AMA,ILI
|
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секако...
|
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ние самите.
|
|
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сакав да напишам...
нешто... ама... заеби... кое фајде од тоа... сенките на минатото... она... јас... ние... не се сеќавам... темнината наспроти... тишината... умот... кој ја ебе... |
|
Внеси реплика | страница <1 1213141516 20> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |