|
Фан клуб Милан |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 27> |
Автор | ||
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Џенаро Гатузо нема ништо против заминување во Челзи, бидејќи и онака одлично се сложуваше со Карло Анчелоти, кој од оваа сезона е на клупата на "сините". Каде и да играше, навивачите го ценеа. Џенаро Гатузо не им пружаше голови, ниту пак големи мајстории, но љубовта од трибините ја "купуваше" со претрчаните километри и големата пожртвуваност. Последните десет години е неизоставен дел од најдобрите 11 на Милан, но можеби дојде и неговиот крај на Сан Сиро. Тренерот Карло Анчелоти го напушти Милан и замина во Челзи. Италијанскиот стручњак има желба да го донесе Гатузо во Челзи, а и самиот Гатузо не остана имун на повикот од Англија. "Го сакам Премиршипот. Тоа е најдобрата лига за мене и моите карактеристики. Ми се допаѓаат и Шкотска и Англија, бидејќи кога натпреварот е завршен тогаш навистина е завршен. Во Италија не е така, натпреварот не завршува по 90-те минути. Ниту за еден, за два или за три дена. Доколку судијата во Италија погреши, ние тогаш премногу коментираме", појасни Гатузо и додаде: "Анчелоти за мене е голема личност и голем тренер кој е исклучително интелигентен". Иако Гатузо чиј договор со "росонерите" трае до 2011 се нема изјаснето за преоѓање во лондонскиот клуб, неговиот агент тврди дека Гатузо има посебен однос со Анчелоти кој би сакал да го продолжи. |
||
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Милан го купи Џеко, Палоши и следната сезона во Парма
Според информации од италијанските медиуми, екипата на Милан ги осигурала услугите на сега веќе поранешниот напаѓач на Волфзбург, Един Џеко. Истите извори наведуваат дека преговорите биле долги и тешки, откако првично германскиот клуб не бил заинтересиран за продажба на својот играч, но како решавачки се покажале дејствијата на Адријано Галијани и Ариедо Брајда. Многу значајна била и желбата на босанскиот интернационалец да се пресели на "Сан Сиро", кој од мал е фан на Милан. Се шпекулира дека трансферната сума е 25 милиони евра. Од друга страна, фудбалскиот клуб Парма на својот веб сајт потврди дека Алберто Палоши и следната 2009/2010 сезона ќе ја мина на позајмица од Милан во редовите на популарните "млекари". |
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
darko_gv
Нов член Регистриран: 02.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
milan nemoze nikad da bide klub da znaes
|
||
blackeye
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...a ti se razbiras od fudbal??bravo
|
||
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
||
blackeye
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Милан разгледува можност за Робен, Снајдер и Ван дер Ваарт на Сан Сиро 17/06/2009 12:41
Многу интересна информација пласираше италијанскиот весник Corriere dello sport. Наводно Милан во своите редови сака да го донесе холандското трио од Реал, Робен, Ван дер Ваарт и Снајдер. Како што пишува Corriere Реал би можел да им даде добра цена за овие тројца како возвраќање на услугата која им ја направија со продавањето на Кака. Робен е еден од омилените играчи на Леонардо и добро би се вклопил формациски, бидејќи би играл на левата страна на Милан на која моментално нема некој офанзивец. Додека со ангажман на Ван дер Ваарт и Снајдер би се отворила и можност за продажба на Пирло кој Анчелоти го посакува во Челзи и при тоа даваат добра сума на пари. |
||
Ne znam kako da pobegnem
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Многу интересна вест Црноока ова со Холандскава тројка.
|
||
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
blackeye
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
na 25 Avgust 2009, Madrid za trofejot "Santijago Bernabeu" se srekavaat Real Madrid i Milan...
prvata utakmica na Kaka so Milan, ali ovoj pat ke bide od drugata strana
Napred Milan
|
||
Ne znam kako da pobegnem
||
blackeye
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Реал Мадрид - Милан на 25 - ти август Реал Мадрид ќе му биде домаќин на Милан на 25-ти август како дел од Бернабе трофејот. Овие две екипи по се изгледа се имаат договорено за пријателски натпревар при склучувањето на договорот на Кака. Ова би требало да биде и прво вкрстување на бразилската ѕвезда со својот поранешен тим чиј дрес го носеше во последните 6 години и се проценува дека ова би било далеку од пријателски меч. Натпреварот би требало да започне околу 20:30 по централно европско време и тоа би требало да биде најсилниот тест за двете екипи во пресрет на новата сезона. За Реал се знае дека ќе оди на подготовки во САД и Канада, додека Милан најверојатно ќе остане во Европа. |
||
Ne znam kako da pobegnem
||
blackeye
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пато се одлучи за Милан Напаѓачот на Милан нема намера да го следи својот екс-тренер Анчелоти во Челзи. Бразилецот Пато ги затвори устите на шпекулаторите, за неговот заминување од Милан. “Јас сум играч на Милан и Милан е мојата иднина.“- рече тој. “Се чувствував прекрасно оваа година и пол и сакам идната година да ги освојам со Милан Лигата на Шампионите и Скудетото.“ - порача тој. Челзи беа подтотвени да понудат 30 милиони фунти, но Галијани рече дека играчот останува на Сан Сиро. |
||
Ne znam kako da pobegnem
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па за Милан Црноока,за кого друг?
Си знае тој кој е врвен клуб
|
||
||
blackeye
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
se znae Fiks...
kade si ti patem?? se izgubi, te nema nesto vo posledno vreme...obvrski ili da ne najde nekoja nevesta
|
||
Ne znam kako da pobegnem
||
blackeye
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Za posleden pat vo ovaa tema Милан по вторпат се согласи да ме продаде, затоа и решив да заминам
Изменето од blackeye - 02.Јули.2009 во 13:25 |
||
Ne znam kako da pobegnem
||
blackeye
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Милан не се продава
Пасквале Канатели, еден од водечките луѓе на Фининвест, компанијата во сопственост на Силвио Берлускони јавно ја демантираше можноста за продажба на миланскиот клуб. Италијанските медиуми неодамна известија за интересот на премиерот на ОАЕ, Шеикот Рашид ал Мактум, кој е подготвен за 400 милиони евра да откупи 40% од сопственоста на "росонерите". "Милан не е на продажба, а нема ни смисла да се продава малцински дел од сопственичкиот пакет. Нема ниту потреба за тоа, по продажбата на Кака добро ги организиравме нашите потреби", изјави Канатели. Сите овие шпекулации околу можноста за продажба на дел од сопственоста на Милан произлегоа од неможноста сопственикот Силвио Берлускони да потроши пари за квалитетни засилувања во последните сезони. Како последица на тоа "росонерите" веќе пет сезони не биле прваци на Италија, а последниот значаен трофеј беше оној од Лигата на шампионите во 2007 година. Интересно е тоа што и за новата сезона потпретседателот Адриано Галијани посочи дека титулата не е приоритет, туку освојувањето на третото место кое води директно во фазата по групи од Лигата на шампионите. Берлускони го купи Милан во 1986 година и од него направи гигант во европски рамки. Оттогаш "росонерите" освоија пет од седумте титули во Лигата на шампионите (поранешен КЕШ) и седум од 17. во италијанското првенство. |
||
Ne znam kako da pobegnem
||
aneMAR
Нов член Регистриран: 03.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
MILAN SE ZNAE DEKA NE E ZA PRODAZBA KAKA IAKO SI OTIDE MILAN MOZE I DA PRODOLZI PONATAMU I BEZ NEGO AMA KAKA MNOGU KE SE POKAE ZA TOA STO SI ZAMINA I ON KE SI JA RASIPE KARIERATA KAKO I SEVCENKO KE JA ZAGUBI DOVERBATA VO NEGOVITE FANOVI
AMA STO E NAJVAZNO I BEZ KAKA MOZEME FORZAAAAA MILAN... |
||
Внеси реплика | страница <1 1213141516 27> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |