|
Sajtovi na fotografi cija rabota vi se dopadja |
Внеси реплика | страница <1 12131415> |
Автор | |
Janus
Сениор Регистриран: 07.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ladislav, ti cestitam na brutalnosta i direktnosta.
Malku ti e neprijaten stavot deka toa sto go rabotis e top umetnost, a drugite ne go razbiraat, zatoa sto si prepameten/avangarden/art fotograf so izraz sto ne e namenet za prosta masa na stari/zatucani/wannabi fotografi. So toj stav, relativno brzo ke izgoris, barem spored mene, iako znam deka te zabole za moeto mislenje. Mi se svigja tvojot stripovski, postapokalipticen priod vo fortografijata, no nemoj da mislis deka se zapocnuva i zavrsuva tuka. Naprotiv... Inaku, ne se maci da baras smisol vo moeto portolio. Jas sum lesen fotograf, i kaj mene nema prikazni. Ama, zamisli, i toa e fotografija... Vozi si go filmot, samo nema potreba da gi navreduvas kolegite taka. I taka scenata ni e tenka i mizerna, a uste oci koga si vadime, pokazuvame kolku sme sitni, i pokraj navodnata visoka umetnost sto sakame da ja protneme. Za golemi dela, treba da si golem covek. Se drugo e iluzija... |
|
branko_k
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 10.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 682 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mi teknue kao ti strakas art, ali ne si bas najbolji sfaten, ti teknue? ne te prifakja raja, coece, znam, znam... imase eden izraz, mnogu dobar, krsh, brat..."nesfaten umetnik"... ti teknue? jes da umetnosta e generalno sublimat na filozofija, estetika i vremenska potvrda, ali jebiga, novi vreminja mora da se revidira taa definicija, inace site so strakaat art otidoa u k*rac, ti teknue? ne ocekuvav deka ke pogodam slaba tocka, ama toa ti e... druze, ne mozes da bides dobar avtor ako ne znaes maski da prifatis kritika. toa e izblik na sueta i eden kup drugi frustracii koi samo te kocat kako fotograf... znam deka mislis deka postovite ti se epten fraerski, ama veruvaj ne se tolku fraerski... i tuka se osekja tapa ostrica vo tebe kako karakter. ako sakas da me navredis, nemoj da bides mlak "meteor fotki" - drapaj si meot... zemi nesto od konceptualnata galerija i seri vrz nego bez usul, stavi go cinizmot vo treta, kazi deka fotkite mi se kako da gi slikala paris hilton so barbie aparat od dva dolari... ama kazi zosto e taka... ti teknue? vaka kazano, nonsalantno i ocigledno tendenciozno nema nikakov efekt... lugjeto mi gi znaat fotkite, jas si gi znam.... mislis deka ke promenis necij stav? good luck... dodeka pak, so dobra argumentacija i planini se pomestuvaat... pozdrav |
|
Vojkan
Сениор Регистриран: 02.Мај.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 387 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бранко им е набољи у „Метеор“. Со големиот блиц му даваат да слика. Плус помоќник да му држи зиберица. И не е за 3 филма 5 фотки, него за 2. Ти текнуе? |
|
Ernst Haas: "Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE."
|
|
Bob Rock
Сениор Регистриран: 13.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 188 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vidi vidi,renesansno komunisticka mladuncad?! hah ne mi teknue deka imalo i takva sorta...hahahahhhhh(fade out) drugar ti dadi e super... Изменето од Bob Rock - 16.Октомври.2009 во 22:54 |
|
_______
Niz mojot zivot pominuvaat mnogu budali-samo jas ostanuvam _______ Zdenko |
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gemini, moram da ti se izvinam, javno, jasno i glasno. Vo pravo bese, nema sto! Tuku: King... ti teknue? |
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
Janus
Сениор Регистриран: 07.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Rex non potest peccare...
;) |
|
ladislav_king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 29.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 94 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se izvinuvam na site prodolzete so topikot!
|
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ELVIS IS EVERYWHERE
http://www.youtube.com/watch?v=e_hkIN38qnY Who built the pyramids? ELVIS! Who built Stonehenge? ELVIS! Talk to it! Call it up! Say "Elvis, heal me!" "Save me, Elvis!" "Make me be born again in the perfect Elvis light" Elvis is everywhere Elvis is everything Elvis is everybody Elvis is still the king |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Verum est, fastosus invidia est! |
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
Igor-T
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 19.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 622 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mnoogu dobro videoto. Si ja znaat rabotata. BTW, ima i prilichno Color Correction. Pozdrav Igor |
|
stariot
Сениор Регистриран: 20.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 194 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Najdobro e da molcis i da te smetaat za budala, otkolku da kazes nesto i site somnezi da isceznat.
|
|
sasebt
Сениор Регистриран: 10.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 311 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.pbase.com/sasostavrev/root
|
|
Портфолио - Пушењето е штетно по здравјето
|
|
stariot
Сениор Регистриран: 20.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 194 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Najdobro e da molcis i da te smetaat za budala, otkolku da kazes nesto i site somnezi da isceznat.
|
|
ladislav_king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 29.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 94 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dobar izbor stari :)
|
|
Внеси реплика | страница <1 12131415> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |