![]() |
|
ПРАВОСЛАВНА УБАВИНА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 133134135136137 181> |
Автор | |
aladin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hristos-pocetok i kraj na se .....daden na Sv.car Konstantin od Boga ..da go stavi na stitovite i znaminjata.
|
|
![]() |
|
DDarko ![]() Сениор ![]() ![]() Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Blagodaram! |
|
![]() |
|
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
![]() |
|
mali simo ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
![]() |
|
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
![]() |
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Изменето од EvAngelos - 11.Септември.2009 во 12:14 |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Изменето од EvAngelos - 11.Септември.2009 во 12:15 |
|
|
|
![]() |
|
папата ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 29.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 81 |
Што е ова празни пораки?
|
|
Баци!!!
|
|
![]() |
|
DDarko ![]() Сениор ![]() ![]() Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Papata, bidejki EvAngelos ima mnogu protiv Pravoslavjeto, pa sigurno postiral nekoj losi sliki vo vrksa so MPC ili SPC, pa Gospod napravil da ne mozat da se objavat na forumot za da ne se navredat Pravoslavnite! |
|
![]() |
|
mali simo ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
![]() |
|
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
![]() |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
![]()
|
|
|
|
![]() |
|
Zami si ja EvAngelose........
Taa para ne e za ikonata tuku taa para e za pomos na MPC!!! Sekoj da ostavi barem po 10 denari dobro ke bide... A ne zaboravaj i vo vasata crkva ima dobrovolen prilog...! ![]() Samo kaj vas so se stavat vo edna slamena korpa, a kaj nas na ikona, a od ikona posle vo edno kako kafez i posle vasite pari se koristat za vasa crkva, a nasite za nasite crkvi, svakas! ![]() |
|
![]() |
|
Evangelos na ovoj forum ima eden kup temi na koi tvojata isfrustrirana smisla za hristijanstvoto i tvoeto izopaceno objasnuvanje za tvojata (ne)vera moze da gi kazis ili da gi "objasnis" . Jas po 100000 pat te molam nema potreba na ovaa tema. |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() СВЕТИ
АЛЕКСАНДАР НЕВСКИ
Још од малих ногу, овај младић је био окренут Богу. Правдољубив, жалостив и истински побожан, презирао је сујету света. Од своје ране младости заволео је Христа и трудио се да му у свему угоди. Његово основно занимање је било свеноћно бдење и тајна молитва Богу. Отац му би кнез Јарослав, а 1236 године и сам би наименован у кнеза Новогорског. У бици на реци Неви, која се одиграла 2 јула (15 јула по старом календару) 1240 године, победио је Шведе и добио надимак Невски. Уздао се овај угодник Божји, не толико у војску своју, већ у Бога. Пред полазак у сваку битку он се обраћао својим војницима речима: "Бог је не у сили него у правди". Године 1250, постао је кнез Владимирски и много се трудио да подигне и васкрсне Русију. Сматран је за великог заштитника и чувара православља, и неустрашивог исповедника Христове вере. Одбио је да се поклони татарским идолима, те га због тога татарски кан Батија веома поштоваше и уважаваше. Пред сам крај свог овоземаљског живота, он се замонаши и у монаштву доби име Алексиј и причестивши се Светим Тајнама мирно се упокоји 1 новембра (14 новембра по старом календару) 1263 године. - Сахрањен је у манастиру Рождество Пресвете Богородице у граду Владимиру. Интересантно је напоменути да је овај христочежњив подвижник у тренутку када му је митрополит хтео ставити захвалну грамату у руку, широм је отворио и узео, као да је жив. Његове свете мошти су 1381 године први пут откривене, а 1547 године у време цара Јована Четвртог у његову част и славу, састављена је посебна служба и одређен је овај датум да се празнује као спомен на њега. По наређењу цара Петра Великог, 1724 године његове часне мошти пренете су у Петровград, у Александро-невску лавру, где и дан данас почивају. Тропар (глас 2): Небесних војинстав архистратиже, молим тја присно ми недостојнији, да твојими молитвами оградиши нас кровом крилу невешчественија твојеја слави; сохрањујушче ни, припадајушчија приљежно и вопијушчија: от бјед избави ни, јако чиноначалник вишњих сил. |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() Тропар, Глас IIIАрхиереју свети, Патрик, |
|
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 133134135136137 181> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |