IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Кој ја присвојува историјата?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кој ја присвојува историјата?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 129130131132133 147>
Автор
Порака
da be Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2008 во 13:19
Originally posted by HanTatar HanTatar напиша:

Originally posted by да бе да бе напиша:

jaс ако се усекам тунгуз и сакам да покажам дека сум тунгуз ке пишувам на тунгузки, нема да пишувам на зулуски

Не е точно така. Аз като се чувствам българин (татар), а не знам и дума татарски какво да правя?

бе напиши тука некви пукви разделени с интервали и кази че това е на татарскиголема%20насмевка И без туй няма кой да те разбереголема%20насмевка

Ей гледай сега как:

"Друрну грут сет чекмен прърте намаф."
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2008 во 13:20

даj покажи нешо на македонски од Вапцаровголема%20насмевкамислам не на преводголема%20насмевкамакедонските преводи на Вапцаров са многу зле да ти кажа

Oд него лично немам читано, од Коле Неделковски ја имам читано Молскавици. А за Вапцаров имам читано за него нешто, не говиот личен живот. Имаш доста за него во книгата на Стефан Влахов Мицов. И тоа многу убава анализа. Еден од најдобрите негови текстови е тој за Вапцаров.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2008 во 13:20
ама ако сакаш да те разбрат требе да пишуваш на jaзикот на теа кои сакаш да те разбератголема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2008 во 13:21
Originally posted by macedon_alex macedon_alex напиша:

даj покажи нешо на македонски од Вапцаровголема%20насмевкамислам не на преводголема%20насмевкамакедонските преводи на Вапцаров са многу зле да ти кажа

Oд него лично немам читано, од Коле Неделковски ја имам читано Молскавици. А за Вапцаров имам читано за него нешто, не говиот личен живот. Имаш доста за него во книгата на Стефан Влахов Мицов. И тоа многу убава анализа. Еден од најдобрите негови текстови е тој за Вапцаров.

е како да го коментираме Вапцаров кога го немаш читанозбунетост
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2008 во 13:21

ама ако сакаш да те разбрат требе да пишуваш на jaзикот на теа кои сакаш да те разбератголема%20насмевка

Па нели Македонците во Бугарија знаеле бугарски? Или сега излегува дека не знаеле?
Гледаш колку си контрадикторен. Сам се негираш.
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2008 во 13:22

е како да го коментираме Вапцаров кога го немаш читанозбунетост

Ти пред да читаш книга не читаш нешто за авторот? Во школо не сте работеле биографии на авторите? Како да читам за Вапцаров ако не сум читал негова биографија? Многу чуден си Да бе.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2008 во 13:24
абе требе да си ги купам ваште учебници за школото
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2008 во 13:27

Не се бях сетил, че и Филипинските острови са македонски.

Да Бе да не си някой професор, че ти идват наум такива неподозирани истини.

Колку само простотии човек ќе слушне некогаш. Бог да чува од вакви глупости.

Изменето од macedon_alex - 07.Декември.2008 во 13:27
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2008 во 13:37

Не се бях сетил, че и Филипинските острови са македонски.

Да Бе да не си някой професор, че ти идват наум такива неподозирани истини.

абе македончиня направиха грешка като взеха Влахов Мицов вместо менеко ме бяха зели сега половината Грция штеше да  е македонска а афганистанците щяха да се редят пред хунзското посолство заради очаквано скорошно присъединява на Хинзите кон татковинааголема%20насмевкаШтото PRот си е битенама никой не им е крив - Влахов та Мицов

Не дај Боже ти да си Македонец. Тогаш јас ќе треба да бегам од Македонија одма. Да те гледам тебе секој ден и да ги слушам твоите мудри мисли ќе биде премногу. Мислам дека и на Авганистанците тоа многу ќе им дојде, а Хунзите веднаш ќе кренат раце од Македонија, кога ќе видат каков сонародник ги чека.
Кон врв
HanTatar Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Ноември.2008
Поени: 36
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај HanTatar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2008 во 13:37

Влахов та Мицов

Той нали е наполовина куманин? За татари, гагаузи, аслъбългари знам, обаче за живи кумани не бях чувал докато се появи Влахов Мицов.

Предател е на туркомонголските народи тоя Влахов Мицов.

Македонец по майка ли беше?

Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2008 во 13:42

Не дај Боже ти да си Македонец. Тогаш јас ќе треба да бегам од Македонија одма. Да те гледам тебе секој ден и да ги слушам твоите мудри мисли ќе биде премногу. Мислам дека и на Авганистанците тоа многу ќе им дојде, а Хунзите веднаш ќе кренат раце од Македонија, кога ќе видат каков сонародник ги чека.
ако сакате беголема%20насмевкаако сте добре со Влахов Мицов - ОКголема%20насмевка

Не сакаме ( јас зборувам од името на цела Македонија ). Седи си таму каде што си.Арни сме си и вака. Ти ако дојдеш тука со твојата логика, математика и физика. Тука ич не помислувај да дојдеш. Не те примаме.
Кога треба да се бира помеѓу Влахов Мицов и тебе, верувам дека сите Македонци че го бираат Влахов.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2008 во 13:42
ок - ваш си е - ползувайте си го сос здравеголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2008 во 13:45
Кон врв
oho Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2008
Поени: 142
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oho Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2008 во 13:52

ок - ваш си е - ползувайте си го сос здравеголема%20насмевка

И пред да почнат да читат некой нов автор, ди читат прво рецензиите на Мицов. Така де, да не се случват грешки при разбирането.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 129130131132133 147>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,329 секунди.