|
Кој ја присвојува историјата? |
Внеси реплика | страница <1 129130131132133 147> |
Автор | |||
da be
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
бе напиши тука некви пукви разделени с интервали и кази че това е на татарски И без туй няма кой да те разбере Ей гледай сега как: "Друрну грут сет чекмен прърте намаф." |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Oд него лично немам читано, од Коле Неделковски ја имам читано Молскавици. А за Вапцаров имам читано за него нешто, не говиот личен живот. Имаш доста за него во книгата на Стефан Влахов Мицов. И тоа многу убава анализа. Еден од најдобрите негови текстови е тој за Вапцаров. |
|||
da be
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ама ако сакаш да те разбрат требе да пишуваш на jaзикот на теа кои сакаш да те разберат
|
|||
da be
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
е како да го коментираме Вапцаров кога го немаш читано |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па нели Македонците во Бугарија знаеле бугарски? Или сега излегува дека не знаеле? Гледаш колку си контрадикторен. Сам се негираш. |
|||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ти пред да читаш книга не читаш нешто за авторот? Во школо не сте работеле биографии на авторите? Како да читам за Вапцаров ако не сум читал негова биографија? Многу чуден си Да бе. |
|||
da be
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
абе требе да си ги купам ваште учебници за школото
|
|||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Колку само простотии човек ќе слушне некогаш. Бог да чува од вакви глупости. Изменето од macedon_alex - 07.Декември.2008 во 13:27 |
|||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не дај Боже ти да си Македонец. Тогаш јас ќе треба да бегам од Македонија одма. Да те гледам тебе секој ден и да ги слушам твоите мудри мисли ќе биде премногу. Мислам дека и на Авганистанците тоа многу ќе им дојде, а Хунзите веднаш ќе кренат раце од Македонија, кога ќе видат каков сонародник ги чека. |
|||
HanTatar
Нов член Регистриран: 01.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 36 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Той нали е наполовина куманин? За татари, гагаузи, аслъбългари знам, обаче за живи кумани не бях чувал докато се появи Влахов Мицов. Предател е на туркомонголските народи тоя Влахов Мицов. Македонец по майка ли беше? |
|||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не сакаме ( јас зборувам од името на цела Македонија ). Седи си таму каде што си.Арни сме си и вака. Ти ако дојдеш тука со твојата логика, математика и физика. Тука ич не помислувај да дојдеш. Не те примаме. Кога треба да се бира помеѓу Влахов Мицов и тебе, верувам дека сите Македонци че го бираат Влахов. |
|||
da be
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ок - ваш си е - ползувайте си го сос здраве
|
|||
da be
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
oho
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 142 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И пред да почнат да читат некой нов автор, ди читат прво рецензиите на Мицов. Така де, да не се случват грешки при разбирането. |
|||
Внеси реплика | страница <1 129130131132133 147> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |