IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Општо > Разно
  Активни теми Активни теми RSS - ЗБУНЕТОВА ТЕМА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЗБУНЕТОВА ТЕМА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 128129130131132 137>
Автор
Порака
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2009 во 19:11
Originally posted by filmadzijka filmadzijka напиша:

( клубот на обожавател(к)и нешто затајува )

tuka sme, citame i uzivame. Ama da ne se uobrazi pa da prekine da pisuva ne mu delime komplimentiнамигнување
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2009 во 23:47
 големо%20гушкање  бакнеж  големо%20гушкање
Кон врв
Calipso Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Primarius

Регистриран: 26.Мај.2009
Локација: Македонија
Поени: 44671
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Calipso Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2009 во 00:19
збунетост
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2009 во 04:56
замисленост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2009 во 01:49
... ликовите кои изгледаат осамени имаат најдобри приказни додека ја бараат свеќата за да тргнат кон среќата. Такви беа и нашите додека се храневме со тага, се навикнавме, немаше подобар избор. Тогаш бевме свои не делејќи со никого, тие што беа со нас, беа на некое друго место.
Дали доживувавме оргазми ? Познато ни’ беше тоа чувство како кога устата ќе ја наполниш со снег и чекаш да се растопи за да можеш да ја пиеш водата. Се тешевме дека само невротичните се гладни за пријатели, дека пријателството е преценето, а љубовта само бајка со која се успивавме. Тоа беа големи молитви за мали чуда, а некои цимолеа за изгубени љубови, но ние бевме надмоќни затоа што знаевме дека е мртва како во некоја сообраќајка. Сакавме само да бидеме мистериозни, бар на првата средба, мразевме секс со полни стомаци, секогаш го прескокнувавме главното јадење, непотребна предигра за недозреани, ние немавме време, возрасните секогаш го немаат.
Верувавме дека сме квалитетни глумци соживеани со улогата, не сакавме да помислиме дека сме само експериметални глувци. Кога кажувавме за себе внимававме да не не’ чуе никој на тој начин што кажувавме многу, а навистина не кажувавме ништо. Душите ги претворивме во пари, само разгледувавме, не трошевме многу, само се штедевме, не можевме да се преболиме.
Во вообичаено време застанувавме во излог со цена закачена за нас, се купивме по вообичаена тарифа за сезонска распродажба.
По некое време кога рокот кој ни’ го предвидоа измина, кога останавме без гаранција, станавме чудни како колачиња без вештачки засладувачи...продолживме да се држиме за раце без цена закачена за нас.
Ако нешто не може да се купи престануваат да важат вообичаените правила...продолживме заедно надвор од секоја вообичаена логика од каде започнува слободата...
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2009 во 07:24
не%20зборувам
Кон врв
sanja-a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Only God Can Judge Me!

Регистриран: 12.Април.2009
Поени: 13457
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sanja-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2009 во 16:18
вистина...
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу.
Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот.
Одри Хепберн
Кон врв
apce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Октомври.2007
Локација: Malaysia
Поени: 2717
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај apce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Ноември.2009 во 12:21
изненадување, daj nesto po veselo тага
apce
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Ноември.2009 во 12:29
Originally posted by apce apce напиша:

изненадување, daj nesto po veselo тага

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2009 во 11:04
... сила сум, енергија, на повеќе места што се движи, на ниедно место не бев без тебе иако сите патишта водат до тебе, се сеќаваш на силата која не’ спои?
Не побарав ништо од тебе, само ти го дадов клучот од моето срце, спремен бев и да патам, силата ме тешеше и ми даваше верба во тебе, знаеше што е подобро за мене иако не знаев што е тоа сила. И’ одаде почит на твојата моќ која умее да ги избрка сеништата во моите соништа, немаше веќе пусти ноќи со очајни звуци на чкрипења со забите, само успиена спокојна насмевка.
„ Колку е часот ?“... „ Сакаш да ме бакнеш ? “...„ Време е, доста се чекавме “...„ Балавица она моја “...
Со испотени и треперливи дланки допрени додека усните ни’ лачеа лепак, од оној кој поврзува со вкус на мед и хранлив како млеко. Лебот остана за тој ден, расеано го пржевме следното утро додека мислите ни’ раскажуваа мрсни случки кои сеуште не се случиле, црпеа инспирација од оние што се случија.
Шума од мисли низ која одекнуваа наши замислени чекори „ Дали се покажавме во добро светло ? “, посакувајќи да ги видиме мислите едниот на другиот, а сигурноста не се стекнува лесно, времето секогаш ја игра својата игра оставајќи возбудлив простор на незнаење со повремен скаменет грч на залудна мисла. Пецкања додека заоѓа времето заради доловување на вообичаена слика на сигурност, но по тој момент веќе не можевме еден без друг, во нашите истории се појавија провалии, конечно се родивме.
А потоа клупчето се разврза играјќи со него како палави мачиња, се плетеше нашата иднина...
Кон врв
sanja-a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Only God Can Judge Me!

Регистриран: 12.Април.2009
Поени: 13457
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sanja-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2009 во 11:14
5+
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу.
Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот.
Одри Хепберн
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2009 во 11:14
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2009 во 10:18
... и ова утро ме праша што правам. И ова утро ти кажав дека те сакам, и ова утро мисла ти мина дали тоа го кажувам наместо “ Добро утро “, а зар би било добро утрото ако не те сакам ? Додека лутам низ маглата ми се појавуваат облици од твојот лик, дали сам ги стварам додека замислувам како шетам низ облаци по означен пат кон твоето срце. Зар би те барал меѓу облаци да не те сметав за небесно битие кое ми ги лечи раните кои одамна ќе беа смртоносни заедно со распарченото срце кое го состави ? Моето срце е сега во твоето царство зад седум ридови и планини, го чува змеј кое блуе оган доколку некој и помисли да му се приближи. Пепелта околу змејот е сега опомена за оние кои забрзано заминуваат не помислувајќи да се задржуваат ни со невнимателен поглед кон она што никој не би поверувал дека е толку нежно кое пред тебе беше чувано зад дебел оклоп. Само ти виде дека е напукнат и пред распаѓање кое тежнее да стане како и на другите на кои не им смета да немаат срце. Не дозволи да бидам восочна фигура, ме грабна од рацете на чуварите на музејот, не можеа да ти се спротистават. Да се биде жена без трошка масни машки дамки по душата ? Чиста изворна женственост ? Тоа значи моќ, но немав доблест да ти признаам, но врвот на ридот беше осамен додека завивав и засрамено се симнав додека трпеливо ме чекаше на подножјето. Го сватив тоа како пораз иако ништо не ти значи победата, повторно се засрамив додека сваќав дека победата и поразот се само глупави именки, тие што летаат не се во предност ни најмалку пред оние кои чекорат по земјата, со сигурноста во тоа што се сака не може ништо да се спореди.
Никогаш не бев силен колку сум сега, ми даде сила да сакам, чудата ми се секојдневие. Заборавив на лицето кое го имав за другите, имам лице само за себе и за тебе додека се гледаме осветлени, а се’ останато потонува во темната сенка на обичаите...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2009 во 10:27
замисленост
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 128129130131132 137>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.