![]() |
|
Индивидуи на изминатите 2 милениуми |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 128129130131132 217> |
Автор | |
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ENTERPRISE ![]() Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 01:14 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
TAPA JOHNSON
![]() |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
ZAKOPANO BLAGO
![]() Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 01:14 |
|
|
|
![]() |
|
moderatorce kade i da si----------->
![]() |
|
|
|
![]() |
|
KaLiNa ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
znaete deka i jas sum protiv brisenje...ama koga mora-mora
![]() ajde, imajte ubav den individui
![]() |
|
kuliraj
|
|
![]() |
|
james dean ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
![]() Carl Sagan не само поради неговата ненадмината книга ![]() и неговото популаризирање на науката на најубав можен начин, туку и поради неговата личност и неговиот голем придонес во науката! Би ја спомнал и неговата новела Contact од која произлезе многу убавиот истоимен филм. Бог да го прости! (Навистина ми е жал што умре овој човек. Светот многу изгуби.) Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 17:05 |
|
![]() |
|
star ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Потполно се согласувам со James Dean(или другиот од сликата-сеедно),но во таа тематика би го ставила и Stephen Hawking-со неговата Кратка историја на времето придонесе еден дел од физиката да им го приближи на обичните луѓе,а човекот е во количка и зборува со помош на компјутер!
|
|
![]() |
|
james dean ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Го имам спомнато Hawking малку погоре, можеш да провериш! ![]() Инаку за него би можел да зборувам на повеќе страници, но не сакам да ги замарам форумџиите. Мислам дека толку колку што е кажано на оваа тема е доволно! ![]() Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 17:02 |
|
![]() |
|
diogenskopje ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
![]() |
|
KaLiNa ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
Anakin, cekam da se dovrsi pocnatiot muabet, pa ke brisam. tie postovi sto mozev, gi srediv |
|
kuliraj
|
|
![]() |
|
star ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
А бе кај можам да читам 139 страни
![]() - го изумил моторот за наизменична струја,трофазниот електрицитет и придонел наизменичната струја да се дистрибуира и користи секаде во светот,во секој дом -неговиот трансформатор на висок напон овозможил развој на системите за пренос и прием на ТВ сликата и на сликата на мониторите на компјутерите -го изумил радиото(со одлука на Американскиот уставен суд 1943 одбиена е патентната пријава на Маркони и доделена му е на Тесла).... |
|
![]() |
|
star
moe mislenje e ...............ako ne procitas tie 130 strani mnogu gubish ![]() no toa samo moe mislenje a ako se povtoruvat nekoi individui- nema vrska vazna e zabavata, znaenjeto i pak zabavata ![]() |
|
|
|
![]() |
|
POSLEDEN MOHIKANEC
![]() Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 01:14 |
|
|
|
![]() |
|
Јас ќе ги прочитам сите мислења,ме интересира,но полека,натенане,а моето мислење нема да се промени,затоа и го напишав пред да прочитам се'.
А за личности на милениумите би го кажала и нашиот Тоше,за кој уште не можам да поверувам дека не е веќе жив.Толку млад,а толку многу направи за сите нас,пред се'не' зближи во болката и тагата по него,Македонците прв пат во нешто се согласиле.Со своите постапки,хуманост и непорочност,неизвештаченост и благородност на младите им даде пример какви треба да бидат,имаа херој со кого можеа да се идентификуваат без да им биде страв на родителите дека ќе забегаат во некои пороци...Иако лично не сакам таков тип на музика,немаше нешто негово што не ми се допаѓаше...Почивај во мир,маестро и нека ти е вечна слава и фала.... ![]() ![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 128129130131132 217> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |