IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - КОМУ ДА КЛАЊАМЕ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

КОМУ ДА КЛАЊАМЕ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 16>
Прашање: SPORED VAS KOJE VISTINSKIOT NA KOGO TREBA DA SE KLANAJME
Одговор Гласови Статистика
34 [32,38%]
12 [11,43%]
0 [0,00%]
1 [0,95%]
50 [47,62%]
1 [0,95%]
7 [6,67%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 15:40
Ко вам се обрати прије него што назове селам-немојте му одговорити.
(Хадис 1586)

Но бидејќи јас сум христијанска душа, ќе те поздравам прва и ќе ти кажам-аватарот е само ново, празнично руво....големо%20гушкање

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 16:34
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

Originally posted by Vlad Tepesh Vlad Tepesh напиша:

Originally posted by Aisha Aisha напиша:

Vlad ograniceno umu, stanuva zbor za nova gradba vo Visoko, na mesto kade sto imalo porano dzamija, no bila srusena od onie cetnici, koi bile blagoslovuvani od SPC.
~,,~Vchera koga ti predlozhiv da se konsultirash so Miroslava na mislev da zemash od nejzinite poganarii i da gi vmetnuvash vo svojata usta ,a taa vidi kako te nauchila da laesh sram da vi e i na dvete~ ,,~

Е чудно.....модераторот ова не го примети.
ВО последно време,некако не ги гледате навредите упатени кон мене. Нинџа, лаам......
Едноставно недозволиво однесување за еден модератор.

А ти Влад,што да ти кажам, кога ти очигледно го разбираш само „гласот на дивинита.“

Аиша - а кога ќе му се обратиш на некого со зборовите - ограничен уму, како очекуваш да ти врати?! Ако го опоменам него за неговото обраќање, треба и тебе за твоето... Затоа милион пати веќе имам речено - внимавајте во односот со другите членови, за да имате после лице да барате санкции за недоличното однесување на другите!
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 21:47
Originally posted by Omer El Faruk Omer El Faruk напиша:

Селам Алејкум!-Иншаллах Џума Намаз да ни биде кабул.Нека Семоќниот Господар,Оној на Кому Му се клањаме и кој е далеку од она што му го припишуваат другите го зајакне нашиот Иман,нека ги оплемени нашите души и зацврсти нашите животни патеки.

Алејкуму селам!
Амин брате на довите.
Јас од секогаш сум го сакала петок...порано заради викнедот што престојува, а сега поради ЏУМА НАМАЗ.
И јас бев денеска на џума, и денот ми е прекрасен.

Толку муслимани на едно место во една од најголемите џамии во Ск. (Султан Мурат џамија - саат кула)и чувството кога паѓаш ничкум пред Твојот СОздател, и знаеш дека во тој момент истот го прават илјада верници, сите покорно и искрено го спуштаат својото навеличенствен дел (главата) пред Возвишениот Аллах.
Најголем чин на покорност....

Ех а убавините после џума. Валлахи намазот во џемат си има свои предности. Некако сите сестри после намаза ги чувствуваш поблиски, како да ја чувствуваш Аллаховата милост врз верничките срца.
Благодарна сум му на Бога, што ме упати на Вистинскиот пат.....И навистина сум горда што сум дел од уметот на Мухмаммед, нека е Божји мир над него![SIZE]
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
zmejko_zmejko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Април.2008
Локација: Djibouti
Поени: 242
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zmejko_zmejko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 21:51
i premnogu provokativno prasanje za razgovor ... od prosta pricina sto ne klanjaat site ... samo edni .. a drugi se molat ....
Кон врв
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 22:20
Originally posted by zmejko_zmejko zmejko_zmejko напиша:

i premnogu provokativno prasanje za razgovor ... od prosta pricina sto ne klanjaat site ... samo edni .. a drugi se molat ....

А ти Змејко?.....ти си некоја трета група нели?
Кон врв
zmejko_zmejko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Април.2008
Локација: Djibouti
Поени: 242
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zmejko_zmejko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 22:32

ne ... spored nekoi kriteriumi , ti si tretata grupa .. ili klasa ? turisticka голема%20насмевка

Кон врв
Noor4ever Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 17.Април.2008
Поени: 74
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Noor4ever Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 22:53

ne ... spored nekoi kriteriumi , ti si tretata grupa .. ili klasa ? turisticka голема%20насмевка

daj be ti zemjo prestani vise so tie tvoi bajati komentari veke ednas, ne si interesen,
ako ne ti se cita togas gitlla
ne provociraj
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 00:59

Zmejko komentarot ti e bas na mesto i ne gi slusaj ovie hahahaha
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 01:57
Змејко и Темплариус - повнимателно малку!

Изменето од zidarski - 26.Април.2008 во 01:57
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 17:20
Мирослава - една од најдолните работи е кога некој од една вера, се прави дека е од друга, за да постигне некои цели тука на форумот... прво е смешно, второ е непријатно... А ако продолжиш со употреба на такви изрази, ќе добиеш опомена!
Престанете сите со непотребни дискуси и НАЗАД НА ТЕМА!
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 17:28
Јас Мирослава втор пат ја читам на форумот, и многу невкусно од твоја страна што не реагираше на првиот пост на Влад. Ај можеби јас самата го барав, но Мирослава ништо му нема речено, и не е долично од наша страна да навредуваме некого, посебно кога истиот не не наврдил или кога воопшто не е на форумов.
И нема потреба да ги бришеш моите постови. Како што нема потреба да има сомнеж дека мирослава е муслиманка или сл. изјави кои имаат за цел, да наметнат слика дека користиме и христијански никови за да пишуваме на форумот. Не се срамам да ја кажам виситината, и за неа не ми се потребни туѓи никови, имам доблест и знење да пишувам под никот Аиша.

Поздрав до тебе зидарски, немам намера да се расправам посебно денес, сепак сте во празнична атмосфера. Велигден е еднаш годишно
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 17:31
Sellam Sestro!!

I tebe ti gi brisat postovite!!??

I mene istoto mi se slucuvat!

Ne znbam so e rabota!1

Mozebi zatoa sto se vikam Halid ibn Velid..

Sigurno!!!

Sellam!!

Изменето од Halid ibn Velid - 26.Април.2008 во 17:31
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 17:32
Не ги избришав само твоите постови, туку сите кои не беа на тема... А за Мирослава, сигурно си имам причини што сум го пишал тоа што го пишав...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 17:32
Сите постови што не се на тема ќе ги бришам порано или подоцна... овде темата е Кому да клањаме? - Како твојов последен пост влегува во таа тема?!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 16>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,422 секунди.