IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - КОНТРАДИКЦИИ ВО К'УРАНОТ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

КОНТРАДИКЦИИ ВО К'УРАНОТ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 11121314>
Автор
Порака
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2007 во 19:56
miralem dusho ne mi trebat citati od knigi svati sakam odgovor tvoj licen vo dve tri recenici.... tvoj trud...Big%20smile
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2007 во 20:04
Originally posted by belichka belichka напиша:

miralem dusho ne mi trebat citati od knigi svati sakam odgovor tvoj licen vo dve tri recenici.... tvoj trud...Big%20smile

Pa i jas i sekoj isto bi ti odgovorile.Samo covekot e pobogat so recnik :)
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2007 во 21:08
41
  • 12. pa ih u dva vremenska razdoblja, kao sedam nebesa, stvorio, i odredio šta će se u svakom nebu nalaziti. A nebo najbliže sjajnim zvijezdama smo ukrasili i nada njim Mi bdijemo. To je odredba Silnoga i Sveznajućega.
  • Big%20smileBig%20smileBig%20smile

aj samo eden citat ?
    potrudi se imas vreme kolku sakas ama so tvoi zborovi tvoj trud a ako neznaes jas ke ti go odgovoram Big%20smile
    spored islamot ok...

hehehe vo atsferata soncaTA islamostronomijaWink

Кон врв
    Сениор
    Сениор
    Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2007 во 21:36
    miraleeee ......LOLLOLLOLLOLLOLBig%20smile

Изменето од belichka - 29.Мај.2007 во 21:37
    Кон врв
    Miralem1 Кликни и види ги опциите
    Сениор
    Сениор
    Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
    Поени: 1548
    Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2007 во 21:39
    Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Originally posted by Studentski Klub Studentski Klub напиша:

Кога би имало, па да ти објаснувам....

Но, вака, кога никој од вас не го ни прочитал к*ранот, е па извинете, не сте заслужни за внимание....

Преформулирајте, па можеби тогаш ако има смисла....

1. Според Коранот постојат 7 неба, едно врз друго (Сура 67:3; 71:15). Ако тоа не ви е доволно, ѕвездите се наоѓаат во долното небо (67:5; 37:6; 41:12) додека месечината се наоѓа во горното небо (71:16)...

Eve studentski ima citat ima fakti suri ajeti navedeno, znaci postojat vo k*ranot, e mene ama mnogu me interesira kade vo atmosferata na zemjata (so nejzinite sloevi spored k*ranot 7 spored naukata 8) se naogja mesecinata kade soncATA...

63

3. Onaj koji je sedamjed nebesa na iznad drugih stvorio - ti u onome što Milostivi stvara ne vidiš nikakva nesklada, pa ponovo pogledaj vidiš li ikakav nedostatak,

71
    15. Zar ne vidite kako je Allah sedam nebesa, jedno iznad drugog, stvorio,

71
    16. i na njima Mjesec svjetlim dao, a Sunce svjetiljkom učinio?

67
    5. Mi smo vama najbliže nebo sjajnim zvijezdama ukrasili i učinili da vatra iz njih pogađa šejtane, za koje smo patnju u ognju pripremili.

37
    6. Mi smo nebo najbliže vama sjajnim zvijezdama okitili

41
  • 12. pa ih u dva vremenska razdoblja, kao sedam nebesa, stvorio, i odredio šta će se u svakom nebu nalaziti. A nebo najbliže sjajnim zvijezdama smo ukrasili i nada njim Mi bdijemo. To je odredba Silnoga i Sveznajućega.
  •  

i eve ti citat vo Svetiot k*ran kade zemjata e ravna
    71
    19. Allah vam je zemlju učinio ravnom,

pozdravce za miralem Big%20smile

Sea problem e sto ne si vklopena so naukava.

Eve izvadok od edna mala kniga;
    Nema da vi smeta sto e izvadeno od kniga i sto e na Bosanski:

k*r'an i astronomska otkrica 2

Allah nam je jasno stavio do znanja da je njegova knjiga k*r'an objavljena kao opomena cijelom svijetu Allah je rekao : Ovo nije nista drugo nego podsjetnik ( svim ) svjetovima. A vi cete uistinu znati njegovu istinu ( cijelu ) nakon nekog vremena. ( k*r'an 38:87-88 ) Iako je k*r'an podsjetnik cijelom covjecanstvu do sudnjeg dana, on sadrzi informacije koje covjek otkriva u sadasnjosti. Iz razloga sto je k*r'an objavljen sa Allahovim znanjem a On je rekao: " Allah je svjedok da ono sto je poslao je poslao svojim znanjem " ( k*r'an 4:166 ) Svaki ajet pojedinacno sadrzi nadnaravno znajnje, ali covjecanstvo je u stalnom razvoju. U cilju postizanja visih spoznaja naucnog razumjevanja, covjecanstvo je sposobnoi prepoznati nadnaravno znanje koje je sadrzano u datom ajetu. Iako spoznajuci da je Allah objavio taj ajet sa covjek ce u toku procesa ljudskog progresa i razvoja, naci znak koji ce mu omogucitri da razumije sve vise drugih ajeta. Ovo je cudesna karakteristika k*r'ana. Profesor Armstrong radi u NASA - i ( National Aeronautics and Space Administration ) gdje je dobro poznat naucnik. Mi smo se sreli sa njim i upitali ga brojna pitanja o k*r'anskim ajetima koji zalaze u polje astronomije. Mi smo ga upitali o gvozdju i kako je formirano. On je objasnio kako su svi elementi na zemlji stvoreni. On je istakao da su naucnici tek nedavno dosli do otkrica vaznih cinjenica o tom procesu stvaranja, i da energija ranog solarnog sistema nije bila dovoljna da proizvede elementerno gvozdje. Prilikom proracuna koliko energije treba da se formira jedan atom gvozdja pronadjeno je da treba oko cetiri puta vise energije nego sto posjeduje cijeli solarni sistem. Drugim rijecima cijela energija zemlje mjeseca i drugih planeta nije dovoljna da se formira jedan atom gvozdja cak ni energija cijelog naseg solarnog sistema nije dovoljna za to. Iz tog razloga je profesor Armstrong rekao da naucnici smatraju da je gvozdje izvan zemaljskog porijekla i da je poslamo na zemlju a nije formirano na njoj. Procitali smo mu k*r'anski ajet koji kaze : I mi smo poslali gvozdje, u kojem je velika snaga kao i mnoge koristi za covjecanstvo ( k*r'an 57 :25 ) Onda smo ga upitali o nebu i da li ima praznina, rupa ili pukotina u njemu. On je odgovorio da mi govorimo o grani astronomije zvanoj " integrisani kosmos " koju su naucnici tek poceli proucavati . Na primjer ako imate tijelo u svemiru koje putuje odredjenu razdaljinu u bilo kojem smjeru i onda putuje tu istu razdaljinu u nekom drugom smjeru, pronaci cete da je kolicina mase u svim smjerovima ista. Zato sto to tijelo posjeduje svoj ekvilibrijum pritisci sa svih strana su isti. Bez ovog ekvilibrijuma cijeli svemir bi kolsapsirao. Ja sam mu citirao ajet k*r'ana A zasto oni ne pogledaju nebo iznad sebe ? Kako smo ga sazdali i ukrasili i kako u njemu nema pukotina (nedostaka ) " ( k*r'an 50:6 ) Onda smo govorili profesoru Armstrongu o pokusajima naucnika da dosegnu rub svemira. I upitali smo ga dali su bili uspjesni u tome pokusaju. On je odgovorio da biju tesku bitku da dosegnu rub svemira. Mi konstruisemo svaki dan sve mocniju opremu da posmatramo svemir ali samo smo dosli do zakljucka da nove zvjezde koje otkrivama su jos uvijek u granicama nase galaksjje i da nismo jos dosegli rub svemira. On je svjestan k*r'anskog ajeta koji kaze : A mi smo ukrasili najnize nebo lampama ( sjajnim zvijezdama ) i napravili smo da iz njih ( lampe ) vatra tjera sejtane ( k*r'an 67:5 ) Uistinu sve zvijezde su ukras za najnize nebo. On kaze da naucnici jos nisu dosegli rub svemira. Profesor Armstrong je dodao da zbog ovoga oni razmisljaju o postavljanu jos teleskopa u svemir tako da posmatranja ne budu ometana od strane prasine i atmosferskih cestica. Teleskopi koji koriste svjetlost nisu u mogucnosti da putuju daleko tako da smo ih zamijenili sa radio teleskopima koji nam omogucuju da vidimo jos vise ali i oni su ograniceni. Ja sam mu spomenuo ovaj ajet: " Ti u onome sto Milostivi stvara ne vidis nikakva nesklada, pa ponovo pogledaj vidis li kakav nedostatak, zatim ponovo vise puta pogledaj, pogled ce ti se vratiti klonuo i umoran " ( k*r'an 67:3-4 ) Svaki put kada je profesor Armstrong rekao nama neke naucne cinjenice mi smo mu spomenuli k*r'anske ajete koji se odnose na materiju sa kojima se on slozio. Onda smo mu rekli vi ste vidjeli i otkrili pravu prirodu moderne astronomije uz pomoc moderne opreme, raketa svemirskih brodova koje je razvio covjek. Vi ste takodje vidjeli da su iste cinjenice spomenute u k*r'anu prije 14 stoljeca i sta vi mislite o tome On je odgovorio To je tesko pitanje o kojem sam ja razmisljao za vrijeme ove rasprave. Ja sam impresioniran kako su cudesno neki stari spisi odgovaraju modernim astronomskim otkricima. Ja nisam kompetentan naucnik ljudske istorije da projiciram sebe kompletno u okolnosti koje su preovladavale prije 1400 godina.Uistinu ja bih volio da ostavim ovo na tome da je ono sto sam vidio cudesno i bez naucnog objasnjenja. Tu bi moglo biti nesto izvan naseg razumjevanja kao obicnog ljudskog iskustva u vezi tih spisa koje smo mi vidjeli. Nije moja namjera ili moja pozicija u ovom trenutku da obezbjedim odgovor o tome. Ja sam rekao mnogo rijeci bez ja mislim izrazavanja onoga sto vi zelite da izrazim ali moja duznost kao naucnika je da ostanem neutralan povodom nekih pitanja i ja mislima da je to jedan od razloga da stanem ovdje da vam nebi dao kompletni odgovor koji vi mozda zelite. Da, uistinu je veoma tesko zaamisliti da je ovo znanje objavljeno u Allahovoj knjizi prije 14 stoljeca moglo doci poslaniku Muhammedu s.a.v.s. iz ljudskog izvora. Tu mora postojati neki drugi izvor iz kojeg naucnici crpe svoje znanje, jer samo Allah azna tajne nebesa i zemlje. Kao sto smo vidjeli i culi od raznih sastanaka sa ovim naucnicima mi smo na rubu novog doba. To je doba gdje se religija i nauka spajaju, istnska religija i istinska nauka . Tako, tu nemoze biti nikakvih kontradikcija izmedju ovo dvoje, niti bi trebalo biti protivrjecnosti. Ovo je zakljucak koji su muslimanski ucenjaci izveli kroz stoljeca. To je, da nema mogucnosti da dokazana naucna cinjenica moze kontradiktirati bozanskoj objavljenoj istini koja je jasno razumljena. Ako oni kazu da smo mi u svemirskom dobu, to je tacno, to je doba kad naucno znanje i religija ce se sl*gati, ali ovo moze biti samo izmedju istinske nauke i religije islama, koju je Allah sacuvao od iskrivljenja i dodavanja.

Pozdrav i do belicka

Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
    Кон врв
    hardcore Кликни и види ги опциите
    Сениор
    Сениор

Регистриран: 20.Февруари.2007
    Поени: 268
    Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hardcore Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2007 во 01:21
    па мене не ми се јасни сите тие инстанци, но повторно, и тука грешиш лековерно мислејќи дека тие се клањаат како вас. Кога С. Завет вели се поклони ничкум, тоа значи буквално простирање од пети до глава, ЛЕЖЕЊЕ на земја, ако сакаш... Тоа е нешто што се практикува во Јудаизмот и денес, а не клатење како некои клацкалици... тоа никаде нема да го најдеш..

***A baska sto se mijat so racete bez voda da ima,pa uste i usinjata si gi tegnat da go slusnele playboyot sto ce im sepnel(verojatno kogo da "mamkaat",a kogo ne,i plus ne placaat za parking za papuci,opinci i klompi pred dzamiite toa e zanaplata po saat....LOLLOLLOL
    Кон врв
    hardcore Кликни и види ги опциите
    Сениор
    Сениор

Регистриран: 20.Февруари.2007
    Поени: 268
    Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hardcore Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2007 во 01:31
    R E Z I M E   Z A   I S L A M O T:

Znaci,se raboti za edna kniga koja propoveda vera i koja saka taa vera da ja nametne na site lugje vo svetot.Sekako ce se zaprasame;koj ja napisal taa kniga i zosto.dali i zosto treba da se veruva vo vistinitosta na ovaa kniga.***Ce naveduvam goli fakti i primeri koi treba da ne ubedat sto ovaa kniga ni kazuva...
    1.Knigava e za prorok po ime muhamed koj na svoi 40 godini go "slusnal"glasot bozji koj mu dal za zadaca ona sto ce mu go kaze,bas toj da go prenese na svojot narod.Znaci,ne zboruvame za bozji pratenik,zosto toj bil "praten"od mama i tato 40 godini pred da go slusne "glasot".Ako ja analizirame knigava,nema ama bas nisto sto moze da ne voodusevi-naprotiv;doagjame do br.2.
    2. Vo knigata ovoj sto go slusnal"glasot"ne ni kazuva nisto dobro,osven ona sto vo Biblijata vece bilo kazano a toj go prepisal so dodavanje na zbor ili dva,pri toa menuvajci gi iminjata:Isus-Isa....i,da ne gubime vreme....A za da kaze deka toa e "pravata"vera,moral da ja napravi porazlicna od dotogas postoeckata koja propoveda ljubov,pocit,verba vo Boga,pomaganje na bliznite svoi....E,tuka doagjame do br.3.
    3. Izmenata znaci kontriranje na ona sto do togas postoi,pa spored toa,ljubovta se zamenuva so omraza,verbata vo boga(sto podrazbira i verba vo svetcite,vo svetoto trojstvo...),se zamenuva vo verba na bozji pratenik koj"slusal"glasovi vo svojata glava.Pocitta e zameneta so omraza sprema site sto ce se sprotivstavat na negovite "prenesuvanja na glasovite sto gi slusal"....a ova ne vodi do br.4.
    4. Covekot vo svojata glava slusal deka "glasot"mu nalagal da propoveda:"Ubijte gi nevernicite...."9:123,"Jas ce vesam teror vo srcata na nevernicite;isecete im gi glavite i site prsti"8:12,"Ubivajte gi kade i da gi najdete...."2:191,"Zakolete gi kade i da gi vidite.."9:5......i da ne nabrojuvam ponatamu...Toj isto taka nalaga veruvanje ISKLUCIVO vo nego,zosto toa mu e kazano od "glasovite vo glavata".Isklucivosta i zelbata da se veruva samo vo "nego"ja iskazal samo i samo lucifer.Koga sme vece kaj necistiot(Bog da ne stiti i cuva od nego),doagjame do br.5.
    5. Lucifer nudi materijalni bogatstva,zadovolstva so mladi mazi i mladi zeni,alkohol,...se so cel da ja pridobie dusata na covekot.A sto ni nudi covekot sto slusal "glasovi"na svoi 40 godini....e,dojdovme do br.6.
    6. Toj vo rajot nudi nevini mladi devojcinja,a koj saka moze i momcinja i nudi reki od vino.A sto veli toj, e sustinsko i mnogu vazno;grubo prevedeno veli:Dokolku umrete za alah i za negovoto ucenje sevo ova vi e obezbedeno....sto ne vodi do br.7.
    7. Isus pak veli deka TOJ umira za da gi izmie nasite grevovi ....i nikogo ne tera da umre za negovoto (Bozjoto)ucenje.Ova pak ne nosi do br.8.
    8. Isus vo svoite propovedi nikade ne posocuva deka treba da pravime nekoi devijantni pojavi,za razlika od"glasot"vo glavata na covekot,koj sovetuva:"ako mozes ozeni se so bogata zena,taa ce te izdrzuva a ti ce bides parazit",ili"mozes da se omazis za cerkite na tvojot prijatel,iako naizgled dedo mozes da im bides",ili"mozes da ja ozenis zenata na sinot tvoj ako toj ti e posvoen"ili"mozes da se ozenis za rodnina od prvo koleno"ili"dobro e da se ozenis za 6-godisno devojce.toa ce gi zadovoli tvoite potrebi i sekogas ce imas mlado lice do tebe"...sto ne nosi do br.9.
    9. Covekov sto go "slusal glasot",slusnal i deka e ispravno i Bozjo nesto ako se ozeni so Ajsha koja imala 6 godini,i glasot mu rekol deka na 9 godini moze seksualno da opsti so nea.I toj toa go pravel,pocituvajci go "glasot"koj mu zboruval vo negovata glava....i vece sme do br.10.
    10. Covekot,spored glasot,svesno gi povikuva onie sto veruvaat vo nego,da ja prosirat negovata vera niz celiot svet.

E,sega.Vo denesno vreme koga psihologijata i medicinata se dosta razvieni,dokolku se pojavi covek koj na 40 godini pocne da slusa glasovi,go stavaat vo posebni ustanovi i go lecat so silni lekarstva.Vo minatoto,vakov tretman ne bil poznat.Vo denesno vreme,nekoj sto bi se ozenil so 6 godisno devojce bi bil staven na elektricna stolica.Vo denesno vreme onoj sto propoveda vojna(i toa sveta,pazi molim ti se),bi bil osuden na zatvorska kazna vo najmala raka.Vo denesno vreme onoj koj propoveda incest,bi bil isto taka smesten vo ustanova soodvetna za negovata psihicka sostojba.A dokolku toj covek se smeta za necij pratenik,togas ce se slozime deka toa moze da e samo pratenik na zloto t. e. na satanata...

I SEGA STO PRAVIME,KOGA VE VIDOVME KOI STE???
    Кон врв
    Сениор
    Сениор
    Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2007 во 09:26
    be ne se blesavi rezime na islamot vo kontradikcii od k*ranot...LOLLOLLOL
    Кон врв
    Studentski Klub Кликни и види ги опциите
    Сениор
    Сениор
    Лик (аватар)

Регистриран: 07.Февруари.2007
    Поени: 272
    Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Studentski Klub Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2007 во 13:03

Хардшкорче, не биди досаден со спамирање провидни лаги и ментални заклучоци!!!!

Сепак, клањање имало, тоа Бог го бара од нас, па кој сака ќе Му се покори, кој не, ќе наоѓа изговори!

Сите тие ритуали имаат еден извор!

За разумнинте знаен!

Останатите нека си спамираат, или нека се вадат или нека менуваат теми!
    Незнаењето е најголемиот непријател на луѓето!
    Кон врв
    аџија Кликни и види ги опциите
    Сениор
    Сениор
    Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
    Поени: 5474
    Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2007 во 13:05
    Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Цитирај Исус не се клањал накај мека, тоа е сигурно.

Poznato e deka kiblata ne se promenila za vreme na Isus,kako sto e poznato deka i ne se menuva osven preku pratenici koi Allah gi prakja.
    Kiblata ne se menuvala se do doagjanjeto na Muhammed a.s. sto e dokaz i za slednovo Biblisko prorocanstvo koe zboruva za Muhammed a.s.

Vo Evangelijata se naveduva deka nekoja samirijanka mu rekla na Isus:

: "Naši su se očevi klanjali na ovome brdu, a vi kažete da je Jeruzalem mjesto gdje se treba klanjati." "Vjeruj mi, ženo" - reče joj Isus -"dolazi čas kad se nećete klanjati Ocu ni na ovoj gori ni u Jeruzalemu. ...Bog je Duh. Koji mu se klanjaju, moraju mu se klanjati u duhu i istini."

баш така, значи не треба веќе да се поклануваме ни кон брдо, ни кон Ерусалим, ни кон никаде, туку во позноста на духот, и во вистинската (внатрешна) вера во Христа...
    Кон врв
    MisIcA, Кликни и види ги опциите
    Сениор
    Сениор
    Лик (аватар)
    The first MISS suspended

Регистриран: 01.Мај.2007
    Поени: 1089
    Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MisIcA, Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2007 во 14:15
    za Islamot  ups "svetiot" koran : LOLLOLDead

Napisan od covek so sizofrenija,na koj mu se pojavuvale glasovi.Pri takva halucinacija e napisana muslimanskata sveta kniga.Bidejki muslimanite se odzivaat na nagonot , a ne mislat so svojata glava, a zasto da mislat so nea onaka e so slama, LOLLOLLOLne e cudo sto vo koranot e dozvoleno seksualel odnos so dete Dead poveke zeni (bigamija) Dead i sto e najvazno vo  koranot stoi , posle smrtta mazite koi  odat vo rajot ke uzivaat vo mladi zeniDead ZASTO NE BILE "GRESNI"Shocked.ME INTERESIRA STO KE SE SLUCI SO NEGRESNITE ZENI, STO GI CEKA VO RAJOT LOLLOLLOL
    Toa e "svetiot" koran koj povikuva na izopacenost, na tortura vrz zenata, na vojni , na ubistva.DeadDead
    Koj go cita  i se povikuva na nego go zalam Cry

hardcore  fala za izvadocite od ovoj "svet" koran, i osobeno na EvAngelos za  7 neba i mravkata koja zboruva LOLLOL TOA E KORANOT !!!Dead
    атеист да бидеш е слично како да си далтонист
    а цел живот да пишуваш и зборуваш
    за боите...(модератор аџија)
    Кон врв
    Ebu-Hurejre Кликни и види ги опциите
    Сениор
    Сениор
    Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2007
    Поени: 667
    Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2007 во 01:57
    za Islamot  ups "svetiot" koran : LOLLOLDead

Napisan od covek so sizofrenija,na koj mu se pojavuvale glasovi.Pri takva halucinacija e napisana muslimanskata sveta kniga.Bidejki muslimanite se odzivaat na nagonot , a ne mislat so svojata glava, a zasto da mislat so nea onaka e so slama, LOLLOLLOLne e cudo sto vo koranot e dozvoleno seksualel odnos so dete Dead poveke zeni (bigamija) Dead i sto e najvazno vo  koranot stoi , posle smrtta mazite koi  odat vo rajot ke uzivaat vo mladi zeniDead ZASTO NE BILE "GRESNI"Shocked.ME INTERESIRA STO KE SE SLUCI SO NEGRESNITE ZENI, STO GI CEKA VO RAJOT LOLLOLLOL
    Toa e "svetiot" koran koj povikuva na izopacenost, na tortura vrz zenata, na vojni , na ubistva.DeadDead
    Koj go cita  i se povikuva na nego go zalam Cry

hardcore  fala za izvadocite od ovoj "svet" koran, i osobeno na EvAngelos za  7 neba i mravkata koja zboruva LOLLOL TOA E KORANOT !!!Dead
    -------------------------------------------------------------------------------

hahaha bas me nasmea

kuklo ne sakam da bidam nedostoen ali izgleda tebe ti e krivo sto ALLAH vo ISLAMOT tebe ne ti odobril tri bananiсршено%20срценека%20ти%20е%20срам

I pak kao sto veli ALLAH vo k*r'anot haucnicite ke poveruvaat vo ajetite kaj sto se dadeni dokazi
    za zal , vie ne ste megu niv , i kako da se ocekuva da neuk covek co blindirani srca usi i oci da poveruvaat

ajetite koi sto bea prezentirani , denesnata nauka gi ima potvrdeno i nieden naucnih do sea ne se osmelil da gi porekne ovie ajeti, tokmu radi faktot deka ovi ajeti se ja krunisale nivnoto otkritije , i radi toa sto tie vo oblasta na naukata znaat sto e vistina a sto ne ne

a vie seznajkovcite , a sepak nepismeni, imate pravo na..плачењекубење%20косане%20слушам ali nemate nisto so sto bi dokazele deka ne e taka...
    se sto vi preostanalo e бла%20бла
    Кон врв
    rice Кликни и види ги опциите
    Сениор
    Сениор
    Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2006
    Поени: 379
    Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rice Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2007 во 10:59

види ново братче, к*ранот е толку бледа копија на Светото Писмо што ни самиот мухамед кога ке се разбудел од неговите епилепсични напади не знаел што има напишано па убедувал дека имал ,,контакти,,со Бог.

неговите убедувања биле толку мизерни што единствен начин да си ја оствари целта - која впрочем му била да ужива во страст на неговите жеми намирисан и богат, била употребата на НОЖОТ .

одкако мухамед с.д.ф.г.х.ј. умира во страшни маки како секој што го отфрла или искривува Божјато Слово го остава зад себе неговиот труд наречен ,,к*ран,,. Тогаш неговите другари верни за да ја задржат власта која ја стекнале со многубројни војни и познавајки ја психологијата на мухамеда секој посебно си пишува образложенија на к*ранот кои се викаат ,,ајети,, кои се усте по смешни од к*ранот зошто секој од нив се различен и спротиставен во поглед на иста работа.......да речеме еден пример во еден ајет пишува дека муслиман може да има 4 жани во друг дака може некоја повеќе а во трет пишува дека муслиманот може да има привремени бракови значи 4+4+4+4+4+=..........

заклучок:
    додека има овци за стрижење ќе има и волна

Кон врв
    DAIJA Кликни и види ги опциите
    Сениор
    Сениор
    Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
    Поени: 1668
    Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2007 во 12:49
    Rice, ovie tvoi gnasni zborovi, ispolneti so tolkava zloba i omraza, i pokraj tvojot vlozen trud, ne se tocni!

Ajet znaci citat od Ku`ranot, a Ku`ranot e Bozja Rec, neiskrivena koko ona sto sega go nrakuvate Biblija!!!

Nikoj nisto ne menuval, a posebnoi ne tie pravila.

Mnogu se jasni ajetite!!!

Nikade ne pisuva za povekje od cetiri zeni i za privremen brak!!!

Изменето од DAIJA - 06.Октомври.2007 во 12:53
    О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
    Кон врв
     Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 11121314>
      Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
    Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.