|
Стручни прашања |
Внеси реплика | страница <1 11121314> |
Автор | |
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Однеси го на ветеринар.
|
|
Бог повторно му говори денес на човештвото преку Неговата пророчица, Габриеле од Вирцбург. Тој не ја говори речта на Библијата!
|
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кои се знаците дека папагалите се сакаат... и донесов домазет на дамата моја, кутриот го уби од клукање па незнам дали е љубов во прашање или не е нејзин тип
|
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a da i kupis kamsik i kozni podvezici? Mozebi saka nastrani predigri...
|
|
Incredible Blue
|
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не е толку скрената...уште не |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
janko28
Нов член Регистриран: 04.Март.2012 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas imam zenka kralski pekinezer staro 3 godini bas sea e vo period na parenje.... pisete mi ili pobaraj te me na 078252726.... pozdrav
|
|
delvi
Нов член Регистриран: 29.Декември.2010 Статус: Офлајн Поени: 10 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас имам маче и во последно време многу се митари. МИслев дека е така затоашто му е сега период, но почна по цели парчиња да му паѓаат и веќе му се гледа кожа, а го приметувам и нешто се не е расположен сака да се гали само ни мјаук ани ништо.Што да му ставам за да му се подобри влакното, со што да го мачкам.НЕкој ми има кажан со грес маст или некоја крема бекутал , ама ако може и ваше мислење
|
|
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас имам прашање...ама има ли кој да ми одговори
|
|
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|
kazak78
Нов член Регистриран: 30.Октомври.2012 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mojata kucka e stara 2 godini . Uspesno ja spariv , nemav nikakvi problemi vo tekot na bremenosta ili nekoi cudni reakcii kaj nea no koga dojde 62-63 den zabelezav deka nema nap ili kontrakcii pa ja odnesov na veterinar. Veterinarot mi rece deka plodot e navodno loso zavrten i deka navodono ne e otvorena ( predpostavuvam deka ne e otvorena vo grloto na matkata ) i mi preporaca kutrinjata da gi izvadime so carski rez . Jas ja cekav uste 2 dena t.e. do 65 den i pak ja odnesov na veterinar . Toj i izvrsi carski rez i gi izvadi 2-te kutrinja koi za sreca bea seuste zivi.Tuka plativ odprilika 50 eur.
I se ke bese dobro se dodeka ranata koja se naodja dole izmedju vimeto na kuckata ne pocna na da se otvara. Prviot pat koga i se otvori ranat veterinarot mi rece deka samata kucka so zabi gi skinala koncite,pa morase pak da ja opiva i pak da ja sie i stavi 9 konca.Ituka pak mi barase pari za konci i opivki.I staiv "oglav" da ne moze da se lize i cesa okolu ranata. U medju vreme ja cistev so hidrogen i zaradi vlaga izmedju vimeto i stavav pudra (PO SOVET NA ISTIOV VETERINAR) ali posle 3-4 dena ranata pak i se otvori. Koncite izgledaat kako da se skinati ili skapani.Utre pak otidov kaj veterinarot revoltiran od toa sto sega pak ke treba da ja opiva i sie, a jas pak da platam opivki i konci ( kako jas doma da imam masina za stampanje na pari ) na "najbolji" veterinar koj ima golemo iskustvo i predpostavuvam najmalko 100 takvi slucaevi. Sega toj me sovetuvase da i stoi taka ranata otvorena i da ja nosam na 3 dena za da i ja cistat i prskaat so srej. ME INTERESIRA , KAKO MOZE RANA OD 6-7cm DA STOI TAKA OTVORENA I KAKO MOZE DA ZAZDRAVE KOGA NE E SOSIENA ILI SLEPENA ZA DA ZARASNE I DA SE ZATVORI. Imam i sliki od ranata. |
|
marko992
Нов член Регистриран: 25.Декември.2012 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ve molam za sovet imam pit bul star edna godina ima problemi so ednoto uvo faka infekcija na sekoj 1-2 meseci,na veterinar ke go odnesam i so terapija ke mu pomine no posle isto. Sum slusnal deka obicno ovie kucinja imaat problemi so toa.No dali ima nesto sto bi mozel da mu stavam ednas nedelno kako cistenje na usite jas naprimer sum slusnal deka moze da im se stava i deka e najubavo da se staza kantarion ama neznam dali smeam toa.Ako moze nekoj da mi pomogne neka pise fala od napred.
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И јас сакам да прашам ама гледај тука никој не одговра последно време
|
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Liljak ptica glodar, cicac ?
|
|
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
цицач
|
|
riciboy
Нов член Регистриран: 22.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kade mozam da najdam karbid (CaC2) ...pa ke vi kazam zosto mi treba ?! |
|
Vo sekoe vreme...
|
|
riciboy
Нов член Регистриран: 22.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne znaete kade ima ili ne znaete so e toa?
|
|
Vo sekoe vreme...
|
|
Внеси реплика | страница <1 11121314> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |