IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Спорт > Формула 1 и Мото грандпри
  Активни теми Активни теми RSS - F1 Вести
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

F1 Вести

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 55>
Автор
Порака
Delfin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2005
Статус: Офлајн
Поени: 15178
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delfin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2006 во 00:05
ANDRETTI ĆE TESTIRATI ZA HONDU

Honda Racing F1 tim pozvao je Marca Andrettija, unuka bivšeg svjetskog prvaka Marija Andrettija, da idući tjedan testira njihov bolid na Jerezu u Španjolskoj.
19 godišnji Amerikanac je nagrađen ovom prilikom zbog postignutog uspjeha u IndyCar seriji, gdje je proglašen novakom 2006. godine.

Marco će prvi put za volan Hondinog RA106 bolida sjesti u petak, 15. prosinca, na zadnjem danu F1 testiranja ove godine.

"Uzbuđen sam što mi je Honda ponudila ovu nevjerojatnu priliku," rekao je Andretti. "2006. je za mene bila fantastična premijerna godina u IRL-u i jedva čekam da se iduće sezone borim za osvajanje prvenstva.
Međutim, kao što možete očekivati od bilo kojeg vozača utrka, kada mi je Honda ponudila priliku za vožnju, zgrabio sam ju s obje ruke - bez oklijevanja!"

"Mogu samo zamisliti koje će to sjajno iskustvo biti i iskoristit ću vrijeme da uživam u svakom trenutku," dodao je Marco.

09.12.2006
Кон врв
veni vidi vici Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Ноември.2005
Поени: 554
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај veni vidi vici Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2006 во 18:13
J. Rossiter - Honda ... od kaj ispadna sega ovoj
Gi vadat kako corapi..BRAVO
Кон врв
martin_mk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Април.2006
Локација: Canada
Поени: 200
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај martin_mk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2006 во 05:22
Gluposti spored mene, ajde sega ne gi napravat gumite za dozd zeleni...bezveza
Кон врв
maja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Регистриран: 28.Мај.2005
Локација: Italy
Поени: 13127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2006 во 10:30
Zarem treba nekoj koj e dobar pilot da go ima po tabloidite, zarem ne mu se narushuva ugledot so ova.Toj e licnost koja se eksponira vo javnosta postojano taka da treba da se drzi kon ova.Ferrari ni malku ne e za podcenuvanje osobeno so vakvi ispadi od Kimi, zosto znaeme kakva e zaslugata na Ferrari vo F1
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2006 во 10:41
Negovite preterani zurkanja se odrazija ovaa godina, toj ne postigna ni edna pobeda. samo nemoj da mi kazesh deka McLaren ne bea spremni so bolidot :))
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2006 во 10:46
Amstelllllll:) aj ne mi go naddigaj Kimi, toj e stvoren za po barovi.Po sekoj negov incident na formula se naogashe vednash vo barot, pa go fakaa kamerite kako mrtov laden sedi i pie, ne mislejki zosto i kako dovelo do neuspeh...tipov ocigledno na Ferrari ke im donese propas.Srekna sum sto ne e poveke vo McLaren
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2006 во 11:00
Lele vaka sakash da se inatime do beskraj amstelllll :)))) Vo greshka si za Kimi
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2006 во 11:09
E aj sega ova so Hamilton, no toj e malada krv, ke se dokazi ke vredi mnogu poveke.

Ednostavno sto im pravat na tolku pari

Изменето од maja - 14.Декември.2006 во 11:11
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2006 во 11:14
Originally posted by amstel amstel напиша:

Pa Kimi gi pie po barovi,gi troshi na zurki za drugive pojma nemam:))))
Dobri pari ispil do sega, kao vo bure se naleva:))))
Кон врв
martin_mk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Април.2006
Локација: Canada
Поени: 200
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај martin_mk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Декември.2006 во 22:06
ja vidov vesta uste od sabajle

News

Alonso to test McLaren in Jerez

Fernando Alonso has joined the McLaren F1 team (wearing a white helmet pictured above) in Jerez for a one-day try-out with the McLaren MP4-21. Renault gave Fernando Alonso a last minute release from his contract to give the Spaniard the opportunity to try the car of his new team.

Earlier this week Flavio Briatore said he didn't consider to release Fernando Alonso any earlier from his contract as he didn't receive an official request from McLaren.

At 09.00 sharp Fernando Alonso drove out the unbranded McLaren MP4-21 car wearing a white helmet.

Spored McLaren, Alonso ima postignato 3-to najbrzo vreme za deneska, moshne impresivno ako se razmisli deka mu e prv test so McLaren i prv pat vozi na godinasnive Bridgestone gumiClap

P.S. Hamilton bese najbrz deneska

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delfin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2006 во 10:10
јес !!!!Big%20smile
одлична вест !!!
Clap
браво дружеBig%20smile
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delfin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2006 во 16:45
POGINUO CLAY REGAZZONI

Bivši F1 vozač, Gianclaudio "Clay" Regazzoni, poginuo je jučer u prometnoj nesreći u Italiji. 67 godišnji Švicarac se, vozeći u Chrysleru Voyageru, sudario s kamionom na autocesti A1 (Milan-Bologna) nedaleko od Parme.

Tokom svoje desetogodišnje F1 karijere u razdoblju od 1970. do 1980. godine, Regazzoni je nastupao za Ferrari, BRM, Ensign, Shadow i Williams. Od ukupno 132 starta, zabilježio je 5 pobjeda, 28 plasmana na podiju, 5 pole pozicija i 15 najbržih krugova.

Clayova najuspješnija sezona bila je 1974. godine, kada je nadmašio svojeg mlađeg momčadskog kolegu u Ferrariju, Nikija Laudu, te završio sezonu kao drugoplasirani, samo tri boda iza Emersona Fittipaldija kojemu je pripala titula svjetskog prvaka.

Njegova karijera brutalno je okončana 1980. godine na V.N. SAD-a na Long Beachu, gdje je doživio tešku nesreću nakon što su otkazale kočnice na Ensignovom bolidu. Regazzoni je ozlijedio kralježnicu i ostao je trajno paraliziran od struka na dolje. Unatoč zadobivenim ozljedama, nastavio se utrkivati u Paris-Dakar reliju i drugim automobilističkim utrkama s posebno prilagođenim bolidima za nepokretne osobe.

16.12.2006
штета ....Ouch

Изменето од Delfin - 17.Декември.2006 во 16:46
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delfin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2006 во 17:32
BARRICHELLO: PRED NAMA JE MNOGO POSLA

Honda je ove godine imala prilično burnu sezonu, no usprkos svim uspjesima i neuspjesima, japanska momčad ima prilično ambiciozne planove za 2007. godinu - među kojima su i redovite pobjede.

S druge strane, Rubens Barrichello na cijelu sliku gleda nešto realnije i priznaje da takve ciljeve neće biti lako ostvariti:
"Mislim da ova momčad ima ogroman potencijal, ali pred nama je još uvijek mnogo posla ako želimo postati konzistentni pobjednici. Nekome tko se tek pridružio je jako teško da se uklopi i promijeni ideje ostalih, posebno kada je momčad godinama radila prema svojim idejama organizacije rada.
Mislim da sam u Ferrariju stekao vrijedno iskustvo, koje bi nam moglo pomoći u razvoju nekih stvari u Hondi."

Iako je Barrichello početkom godine imao manjih problema oko prilagodbe na funkcioniranje novog bolida, na kraju sezone je završio u debeloj sjeni momčadskog kolege, Jensona Buttona. Brazilac je u ukupnom poretku bio sedmi s 30 osvojenih bodova, dok je Button bio šesti s gotovo dvostruko više bodova, točnije 56.
Međutim, Rubens je uvjeren kako će se dogodine stvari promijeniti.

"Mislim da smo dosta jako pritiskali jedan drugoga i, iskreno, bez skromnosti, radio sam dosta dobro. Kao što sam rekao, mislim da se Jenson jako dobro adaptirao bolidu, a ja jednostavno nisam osvajao bodove koje sam trebao osvajati."

"Ali, sigurno će biti lakše 2007. godine jer ću moći uložiti više napora u razvoj bolida no što sam to mogao ove godine," nastavio je Barrichello. "Momčad će moći promijeniti sitnice koje su mi bitne i koje su, naposljetku, od velike važnosti. Treba nam od svega ponešto, a ne samo jedna određena stvar."

20.12.2006
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delfin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2006 во 17:33
BMW POTVRDIO GLOCKA

BMW Sauber F1 tim je danas službeno potvrdio kako će Timo Glock, uz Sebastiana Vettela, biti njihov drugi test vozač za predstojeću sezonu.

"Upoznao sam se s momčadi tijekom moja dva testiranja u Barceloni i Jerezu i zbilja se radujem povratku za volan F1.07 bolida iduće godine," komentirao je Glock svoje pridruženje BMW Sauberu. "Vožnja F1 bolida je jednostavno najveći izazov s kojim se možete susresti kao trkaći vozač. Formula 1 je oduvijek bila moj cilj."

Upravitelj momčadi, Mario Theissen, dodao je: "Tima poznajemo već duže vrijeme. Ipak, svoju je automobilističku karijeru započeo u Formuli BMW prije šest godina i osvojio je dva naslova prvaka.
Od tada, uživao je u uspjehu i sakupljao je iskustvo u raznim serijama, uključujući Formulu 3, Formulu 1 i ChampCar u SAD-u."

"2006. godine je impresivno i uzbudljivo nastupao u GP2 seriji, a sada će nam pomoći na testiranjima."

21.12.2006
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 55>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.