|
Што можеме да направиме за Македонија? |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 34> |
Автор | |||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Jas mislam deka za Makedonija e neophodno site luge da ja imaat doma Deklaracijata za covekovi prava na OON prevedena na makedonski jazik. Nie vo Makedonija ne si gi znaeme ni pravata a ni dolznostite koi se napisani vo taa deklaracija . Ni treba edukacija na toa pole. Od tamu treba da se pocne. |
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Treba da se sramat tie sto ja dovedoa Makedonija do takvo deredze, a ne nie. Eve uste eden predlog od mene sto mozeme da napravime za Makedonija: Da bideme sovesni i rabotlivi gragjani. I ke povtoram ovde nesto sto napisav pred nekolku dena, mislam deka zasluzuva vnimanie: Zasadi drvo, ne plukaj na ulica, pocituvaj gi instituciite na sistemot, ne gledaj na lugeto so partiski predrasudi, sakaj gi site nacionalnosti i veri vo nasata drzava. " Koga nekoj ke napravi nesto dobro, aplaudiraj! So toa ke napravis dvajca lugje srekni! " Mahatma Gandi |
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да ги смениме правилата на игра.
Ако се оди по некои правила, и ако сите ги следат се ќе биде добро, а тоа мора да го стоприме ние самите. Изменето од Анастеа - 16.Септември.2009 во 23:22 |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да maria_magdalena
ама прво треба да се сетиме на Рацин и неговата стихозбирка ,,БЕЛИ МУГРИ,,........... затоа што токму тоа сега ние го живееме, а потоа да појдеме по патот кој го трасирал тој и неговите истомисленици и соборци.........
Само така ќе и направиме добро на Македонија и на македонскиот НАРОД. Изменето од orlov - 17.Септември.2009 во 22:59 |
|||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
tie shto mozat da napravat...i pravat !....ja glodaat do....koska!
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Site nie treba da se stremime vo Makedonija da bide vaka
Хигиеничарка со плата од 30.000, возач со 47.000 денари! a fakultetskite obrazovanite da zemaat nekade 80 000de. Zal mi e samo edno, sega na ovie ke im skratat a na drugite nema da im zgolemat. |
|||
lilica
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Како заклучи дека сите сме неинформирани? Изменето од Анастеа - 17.Септември.2009 во 12:55 |
|||
Кој бара ќе најде.
|
|||
lilica
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Социјалистичката револуција на територија на Балканот ја изведе НАРОДОТ. „Тие што ја доведоа......“....Тоа сме сите ние!...Народот!.......Лесно е да обвинуваш некого и постојано за се е некој крив. Треба критички да се погледне секој сам - и да се запраша а што јас направив? Со ќутење и држење на страна од Се - не сум чил ниту сум видел нема прогрес, нема напредок, нема напред, нема добар стандард, .....нема ништо. Само може да се срамиме што сме толку заостанати ( се разбира заради инертноста на сите нас кои се нарекуваме НАРОД). „ Совесни и работливи......“ .......Дали сме грагани или робови, а? ........Ако немаш слобода за да кажеш што сакаш..........не си граганин, туку роб! |
|||
Кој бара ќе најде.
|
|||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
би сакала бар да можеме да си ја спасиме државава од напливот на мафијашкиве банди
што вреди што си ја сакаме,зашто ни е една и единствена...наша...нашето семе потекнува од тука...секоја грутка земја е драгоцена...тука и ќе заврши нашиот пат низ времето... но зошто не можеме да се тргнеме од летаргијава што не зафатила и не ги потераме во ***** крвопиите наместо 20 години да ги наградуваме и толерираме? |
|||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Jas ne rekov deka SITE vo Makedonija se neinformirani za Deklaracijata na Covekovi prava, tuku rekov deka SITE TREBA da ja imaat i da ja znaat . Sakam da kazam deka na Makedonija i fali Edukacija na toa pole. Za zal, ima i politicari sto ne ja znaat Deklaracijata, ili pak , ako ja znaat ne ja pocituvaat. Inaku, mojot post ne bese namenet do tebe lilica, zboruvav opsto.Pozdrav! |
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
opsht....javen linch ...na ...............ma...se znae koi!
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Колективната свест на граѓаните треба да се промени, малку ментална реконструкција и све што им смета кај другите да почнат прво кај себе да го менуваат и се што сметаат дека е неправилно да го пријавуваат и активно да се борат против експолоатација и злоупотреба на законите.
Има една многу лоша навика меѓу луѓето и е многу карактеристична- кога некој нешто ќе почне да прави и да ги тера работите во правилна насока како на пр. проста реорганизација на месечен распоред на работа одма мнозинството реагира негативно, не им одговара, поише им чини хаосот зашто може да манипулираат полесно.
Никој не му е гајле за никого, никој не сака да сноси одговорност за ништо а сите патат по некакви си заслуги.
Кога ќе почнат да ги менуваат луѓето своите контрапродуктивни животни навики и ставови може и ќе се промени нешто.
|
|||
Beauty fades, dumb is forever
|
|||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За почеток да си ја запознаеме нашата татковина и да расчистиме со носталгијата и љубовта кон трети држави а особено кон држави кои веќе не постојат...
Дефинитивно мислам дека со зајакнување на националната свест работите ќе тргнат на подобро... Со седење дома и плачење по некој заминати времиња држава не се гради... |
|||
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Потполно се согласувам со Глен. Само едно дополнување кое некаде веќе го напишав: доволно е секој да почне од себе. Пред се да е искрен (кон себе! а потоа и кон околината) и за добрите, но пред се за грешките или некои негативни нешта кои ги прави. Бидејки и таа пуста глупава и беспотребна балканска „гордост“ од типот „јас знам најдобро и јас сум секогаш во право“(ко да ќе му стане нешто ако рече: да, згрешив. Дај да учиме од грешкиве за да не се повторуваат.) државата е таму каде што е по 18 години осамостојување.
Силата е во признавањето на грешките и слабостите. За тоа е потребна внатрешна храброст и интелигенција. И само така човек има сила да смени нешто и да тргнат работите на подобро. Со политика на НОЈ никој не стигнал еден чекор понатаму.
|
|||
Внеси реплика | страница <1 1112131415 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |