IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Што мислите за новиот спот на Милчо Манче
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што мислите за новиот спот на Милчо Манче

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 21>
Автор
Порака
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 21:58
bas taka...ama za nasite ne morase da se dava 180000 eura...tie i taka sami idaat...
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 21:59
Originally posted by nelson nelson напиша:

prijatelite od anglija umrea od smeenje....isto kako i pogore...opitaa so se reklamira?

PA I NIE SE SMEEME NA ENGLESKIOT HUMOR ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
chuchuliga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2006
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај chuchuliga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 22:02

[/QUOTE]

Kakov crn CEL svet, svetot nema poim i ne go interesira sto se slucuva kaj nas!(dokolku nie ne go zainteresirame, bidejki svetot ima dovolno problemi samiot so sebe).
I go pokazhavme spotot na edna prijatelka germanka, kako na stranec koj ne ja znae MK i komentarot beshe:" Disney estetika. Nekoe mesto kako so mnogu fantazija, so mnogu sliki, boi, no nishto ne mi e jasno, za shto se zboruva, za shto e reklamata i posle ova nemam nikakava posebna impresija. Ne me motivira da se zainteresiram za Makedonija i da pobaram neshto na internet."

Ete eden primer. 190 000 evra. Sramota. Zhal mi e, Milcho e golem rezhiser, ama reklamava ne mu e nishto posebno, nema efekt i definitivno ne ja izvrshuva celta za koja e napravena. Reklami od IST tip za Turcija, Hrvatska, Crna Gora, Ermenija,Maroko itn (gi kazhuvam samo onie koi sum gi videla so sopstveni ochi) se prikazhuvaat na CNN. So NISHTO ne se razlikuva (odvojuva) nashata za da ja zapamtat kako posebna ili avtentichna.
[/QUOTE]

OVAA REKLAMA NE E ZA NEKOJ STO NEZNAE NITU KADE SME ...

OVA E ZA NASITE KOJ SE RASTRKANI NA SITE STRANI ...

[/QUOTE]

Greshka si, Marko-Antoni. Mene (i na mnogute makedonci po svetot-rasprsnati) reklama za mojata MK ne mi treba.
Ovaa reklama e za afirmacija i ponuda za turistichka destinacija na Makedonija za onie koi ne ja znaat i nemaat POIM kade se naogja (Makedonija).

Изменето од chuchuliga - 26.Декември.2008 во 22:04
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 22:02
Originally posted by nelson nelson напиша:

bas taka...ama za nasite ne morase da se dava 180000 eura...tie i taka sami idaat...

KOGA MOZE 10.000.000 $ DA VREDAT CEVLITE
NA NOVINAROT STO FRLI PO BUSH ...

VEROJATNO VREDI DA SE DADE 180.000 EU ...
PA DA SI UZIVAME ...

DOBRO RECE NEKOJ GLEDAC ...
NOVINARITE I TELEVIZIITE DA SNIMAT STO SE IMAME TUKA ...

SAMO ZABEGUVAM OD TEMATA ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 22:11

AKO E ZA REKLAMA ...
ZA TURISTI ...

SE ZNAE ...
TREBA PIRAMIDA NA SONCETO, PIRAMIDA NA MESECINATA I PIRAMIDA ZA INICIJACIJA ...

JAS LICNO IMAM VIDENO KADE IMA TOA ...
I IMAM NA IDIVIDI PISUVANO ZA TOA ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 22:26
.......spotot e ogledalo na Makedonija !!!!liçno ,mozam da kazam deka ne e los.......mozelo i podobro ,ama vo globala e dobar......so nasite komentari samo pokazuvame kolku sme iskompleksirani od naseto minato........za mene vo taa minuta ja vidov Makedonija.....neznam za vas....koga moze Turcija da se gordee so nejzinite istoriski spomenici igrata na dervisite ,zosto nie da naogame mana.....

aa da! ,spotot na Gruzija e vsusnost spot ,na Gruziskata grupa koja se vika "Gruziska Legenda" .so toj spot bese promovirana turneata na grupata niz Evropa....намигнување

Изменето од marija1000 - 26.Декември.2008 во 22:51
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2008 во 05:24
Originally posted by fiks fiks напиша:

ми го зеде зборот моира

иначе го гледав спотот и ми се бендиса и покрај тоа што можело и други убавини од нашава мајчичка да се стават,но би бил предолг тогаш.
сепак е одличен.
а грциштана го напраја популарен низ цел свет со нивните написи низ медиуми.фала им на простаците,ко за нас да работат

Кои натписи???
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2008 во 10:14
Originally posted by moira moira напиша:

...аха...се здрмавме сите тука, во VR...фино кажа некој, ке докторираме...а светов е сеуште таму кајшто беше...во однос на нас.

VR, moiraзбунетост
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2008 во 13:09
Originally posted by chuchuliga chuchuliga напиша:

Originally posted by BIB BIB напиша:

[/QUOTE
Makedonija ne e hiper moderna drzava,so stakleni moderni gradbi i patista,Makedonija e stara civilizacija so mnogu mnogu istorija i taka se prodava kako brend.
Ti ako se stramis od svojata istorija jas se gordeam na istata.
Mene spotot mnogu mi e jasen ,a tebe sto ne ti bese jasno?Pozdrav.   

Jas ni oddaleku ne se sramam od mojata istorija. Naprotiv, mislam deka imame mnogu bogata istorija.Pogledni malku moi postovi na tie temi.

Sepak, istorijata e neshto shto e dadeno i e minato svrsheno na shto i sekoj i nikoj, i mozhe i ne mozhe istovremeno da bide - gord. Glupavo e da si gord deka si slucajno roden vo nekoja odredena nacija, grad, zemja.Kapirash?

Spotot ne e za nie makedoncite da go gledame, tuku za nekoj koj ne ja znae Makedonija da bide privlecen da dojde kaj nas. Makedonija ima istorija no ima i segashnost. Taa isprepletenost ne e ednostavno da se dolovi, fakt. MIlcho so toj materijal so koj raboti ne e ubedliv i realizacijata ne go postignuva potrebniot efekt na privlechnost kon MK.

Se soglasuvam so Anakin deka bi bilo podobro da ima pomalku no neshto podolgi kadri (vekje go kazhav toa na malku poinakov nachin vo mojot prv komentar)....itn....

Проблемот е во тоа што на нас никако не ни се погодува...
Едни се жалат дека „премалку било прикажано„ други дека „секвенците прекратко траеле„...
И сега оди погоди им на двете страни, веројатно Милчо ја нашол средината, затоа никој не е задоволен...
Мислам дека читајки ги повеќето коментари се заборава дека спотот трае 60 секунди....
Што се однесува до модерното и традиционалното, мислам дека и тука неможат да се задоволат сите желби во тие 60 секунди...
Сепак мислам дека ТЕМАТИКАТА на спотот е „ТРАДИЦИОНАЛНИТЕ ВРЕДНОСТИ„ или како што самиот назив кажува „МАКЕДОНИЈА ВЕЧНА„, па така е и представена...
Инаку самиот факт дека спотот само за неколку саати привлече огромно внимание не само кај македонската јавност туку пошироко,(Откако внатрешната ситуација во Грција делумно се потсмири, Грците повторно се свртија кон Македонија. Овојпат, грчките духови ги вознемири спотот на Милчо Манчевски, “Македонија е вечна“), сам по себе зборува дека спотот ќе биде успешен...
Имајки во предвид дека првиот спот емитуван на CNN, многумина од нас не ни беше ниту познат, ниту пак дигна некоја особена „ПРАШИНА„, иако морам, да признаам дека спотот е сосема во ред....

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2008 во 13:11
Originally posted by BACHIOS BACHIOS напиша:

Jas ne mozam da razberam koja e celta na spotov, a i na celata kampanja. Dali e toa komercijalizam ili nesto drugo?

Искрено мислам дека спотот не е воопшто комерцијален или подобро кажано ne e кич...

Изменето од kultuzin - 29.Декември.2008 во 12:55
Кон врв
monitor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Декември.2008
Поени: 97
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај monitor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2008 во 13:50
МОЖЕШЕ ПОДОБРО
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2008 во 13:56
Originally posted by Kali Kali напиша:

Originally posted by moira moira напиша:

...аха...се здрмавме сите тука, во VR...фино кажа некој, ке докторираме...а светов е сеуште таму кајшто беше...во однос на нас.

VR, moiraзбунетост

...на виртуелниов свет мислев Кали...мислам дека за тоа ме прашуваш...
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2008 во 13:57
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Originally posted by BACHIOS BACHIOS напиша:

Jas ne mozam da razberam koja e celta na spotov, a i na celata kampanja. Dali e toa komercijalizam ili nesto drugo?

Искрено мислам дека спотот не е воопшто комерцијален или подобро кажано кич...

...спотот не е комерцијален, тоа апсолутно се сложувам со тебе, но не прифакам дека спотот е кич...кич сигурно не е, но не е добар...
Зошто мислиш дека е кич?

Кон врв
KING35 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
shadow...

Регистриран: 25.Ноември.2008
Поени: 7624
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KING35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2008 во 14:11
Jas mislam kakov i da e,
podobro vakov nego nikakov.
zivotot pisuva romani...a lugeto citaat stripovi
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 21>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.