IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Образование
  Активни теми Активни теми RSS - Пробната матура неуспешна!!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Пробната матура неуспешна!!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 11121314>
Автор
Порака
Monuska Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2128
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Monuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2008 во 19:26
Originally posted by Eli Eli напиша:

Originally posted by Monuska Monuska напиша:

Темата на есејот беше „На луѓето не им треба само леб, туку и љубов и внимание“ (нешто вака) а во врска со писмото за пријател до Загреб беше важна формата на писмото која на сите ни е различна. Некој ставил две адреси, некој воопшто не ставил и на крај излезе не знаеме писмо да напишеме. Исто и се веста имавме несогласувања некои ја напишале како соопштување или известување а некои како вест во новина. Сума сумарум... чуда ќе бидат резултатите . А во врска со прашањата од литература и граматика навистина имаше некои двосмислени (уште се караме дали беа Мексиканците или Шпанците).

Da stvarno imase nekoi glupi dvosmisleni raboti..za pismoto fala bogu deka toa ne e tesko za pisuvanje,ama problemot e sto treba da se napise spored odredena kompozicija(a ne sme vezbale toa)i plus so ogranicen br.zborovi..malce toa se iskomplicira..i ja se karam use za Spancite ...ja pisav spanciye haha

И јас исто пишав Шпанци, па искрено не ни обрнав многу внимание на тој дел од текстот а и ние немаме вежбано форми на писма и такви работи па го пишував како што ги пишуваме писмата по англиски...
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
Кон врв
^Aneta^ Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 09.Јуни.2008
Поени: 13
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ^Aneta^ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2008 во 19:41

Темата на есејот беше „На луѓето не им треба само леб, туку и љубов и внимание“ (нешто вака) а во врска со писмото за пријател до Загреб беше важна формата на писмото која на сите ни е различна. Некој ставил две адреси, некој воопшто не ставил и на крај излезе не знаеме писмо да напишеме. Исто и се веста имавме несогласувања некои ја напишале како соопштување или известување а некои како вест во новина. Сума сумарум... чуда ќе бидат резултатите . А во врска со прашањата од литература и граматика навистина имаше некои двосмислени (уште се караме дали беа Мексиканците или Шпанците).

Da stvarno imase nekoi glupi dvosmisleni raboti..za pismoto fala bogu deka toa ne e tesko za pisuvanje,ama problemot e sto treba da se napise spored odredena kompozicija(a ne sme vezbale toa)i plus so ogranicen br.zborovi..malce toa se iskomplicira..i ja se karam use za Spancite ...ja pisav spanciye haha

И јас исто пишав Шпанци, па искрено не ни обрнав многу внимание на тој дел од текстот а и ние немаме вежбано форми на писма и такви работи па го пишував како што ги пишуваме писмата по англиски...

И јас исто Шпанци напишав
Ај утре Англиски да се надеваме дека ќе биде лесен

Изменето од ^Aneta^ - 13.Јуни.2008 во 19:41
Кон врв
Monuska Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2128
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Monuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2008 во 22:42
Originally posted by ^Aneta^ ^Aneta^ напиша:

И јас исто Шпанци напишав
Ај утре Англиски да се надеваме дека ќе биде лесен

Јас се надевам нема да дадат некоја глупа тема за есеј...
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
Кон врв
Eli Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 1968
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2008 во 16:37
Luge mislam deka ne bese tesko angliski neli?pa i temata za esejot ne bese teska..ok bese se u sekoj slucaj.. da se nadevame na dobri rezultati..
Кон врв
^Aneta^ Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 09.Јуни.2008
Поени: 13
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ^Aneta^ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2008 во 18:55
Spored mene angliski bese epten lesno.
Ocekuvav deka ke dadat nekoi poteski vezbi i nekoja glupa tema za esejot. Sepak bese lesno.
Mislam deka angliski ke ima najdobri rezultati
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2008 во 08:57
Originally posted by $BlackDevil$ $BlackDevil$ напиша:

а во 4-то одделение пишувавме до нашиот пријател во Африка......

... a nas ucitelkite glava ne boli... koga kazuvame... deca pishuvajte pravilno zaradi vas... ne zaradi nas... primenuvajte go toa shto go ucime...
... naslovot se pishuva na sredina ... ili so dva prsta vovlecen del od ostanatiot teks....
... dva prsta... pred vovedot... glavniot del...zavrshetokot...
... vnimavaj kako prefrlash del od zborot vo nov red...
.. iskazi gi svoite misli celosno...
... vnimavaj na literaturniot jazik... ne koristi nelogizmi... srbizmi... turcizmi....
... naslovot... temata... neka bide vodilka...
... slushajte ja ucitelkata... i nema da zgresh*te... големо%20гушкање

Изменето од mamamd - 15.Јуни.2008 во 08:57
Кон врв
mileg Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2008
Поени: 1758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2008 во 13:09
Ovaa tema se otvara za tie sto padnaa na drzavnata matura

Изменето од mamma - 12.Септември.2008 во 16:29
Кон врв
la fille Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Ноември.2005
Поени: 42032
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај la fille Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2008 во 13:22
zar ima i takvi?изненадување
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
Кон врв
mileg Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2008
Поени: 1758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2008 во 13:28
da ima slusnav po televizija
Кон врв
ПодВодно Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 7391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ПодВодно Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2008 во 13:47
sega ke ima poroj od prigovori.
najkriticni ke bidat trojkite i cetvorkite koi pretendiraa za petki poradi kotiranjeto za upis na drzavnite fakulteti

dali vladata go postigna THE MOMENT OF TRUTH (i, najdobrite - napred, bez vrski i pumpanje ocenki) ostanuva da se vidi.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2008 во 15:38
Ja pa si mislev deka ke nema mnogu padnati..bar vo moeto skolo nema mnogu..bas me zacudi ovaa informacija..
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
Кон врв
Petkovsky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Поени: 239
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Petkovsky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2008 во 17:39
Originally posted by mileg mileg напиша:

Jas slusnav na televizije deka ima mnogu padnato na matematika

Kaj mene Makedonski Jazik imase losi rezultati.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2008 во 19:13
kaj mene samo matematika isto imase nekolku dusi..so padnale
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
Кон врв
Petkovsky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Поени: 239
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Petkovsky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2008 во 19:19
Originally posted by mileg mileg напиша:

Jas slusnav na televizije deka ima mnogu padnato na matematika

Da da, kako sto mi kazaa (tatko mi mi kaza ) edna tretina padnale na matematika.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 11121314>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.