|
ВОИНСТВЕНИ СВЕШТЕНИЦИ-КРСТОНОСЦИ=МАСОНИ |
Внеси реплика | страница <1 111213 |
Автор | |
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne znae covekot, ne go stasal titovoto vreme, jas sum bil posledniot titov pionir, iako on ne bese medzu zivite |
|
ISLAM VJERA ISTINE
|
|
al_pachino
Сениор Регистриран: 02.Април.2008 Локација: Russian Federation Статус: Офлајн Поени: 289 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
edno e sigurno ... bil sloboden zidar ... ima bajagi zdanija izzidano ...
|
|
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Laki,Povece imam od Osnovno!! I ja cenam Naukata,no vo Uciliste ne Ucele,bas za ovoj Tito,kako sto kazav vo predhodniot Post,deka imeto go Dobil,Zaradi toa sto"im kazuval Ti to da radis,ti to da radis"i red drugi Gluposti,No i Ovie sto ne Ucele,sigurno bile nekoi Infiltrirani Kako nego!!! P.s.za Stavot,DA!! Tokmu taka!!No ne mu vikam na Nikoj da go menet negoviot stav,eve ti si imas pozitiven Stav za nego,a toj stav si go Izgradil zaradi mnogu raboti koi ti se dopagale kaj nego,a mene mojot stav jas sum go Izgradil zaradi mnogu raboti koi bile Infiltrirani kah nego,i ne mi se dopagale.. Ke povtoram,iako ne sum go Iskusil negovoto vreme,Sepak si stojam na ovoj Stav!! Covekot Ucet od negovite greski,neli?? No Ucet i od Posledicete na Drugite,neli?? E jas vo ovoj Slucaj,odam na Vtorava Opcija!! Gi gledam Posledicete na Lugeto od negovoto vreme!! |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ajde ushte ednash - naslovot na temata ne e Tito. Rekovme deka bil mason i tolku e dovolno. Ostanatiot muabet okolu nego nema nikakva vrska nitu so veroispod, a nitu so masonstvoto.
Ako sakate da prodolzhite da diskutirate za Titovata politika i negovata istorijska uloga na balkanskite teritorii, premestete se na politichkiot ili istoriskiot podforumi.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Halid, da ti odgovoram na prashanjeto od pogore - kolku shto znam, za vreme na poseta na Gana (ili beshe nekoja druga Zapadno Afrikanska zemja), Tito e pokanet da prisustvuva na ceremonijata na Golemata Lozha. Taa ceremonija e javna i otvorena za sekogo, vo konkretniov sluchaj, se odvivala vo forma na parada, javno na ulicite na glavniot grad. Takvi paradi ima vo mnogu zemji vo svetot. Osven toa - rechisi sekogash koga se odi na javen sobir ili javna ceremonija, i soprugite prisustvuvaat. Zhena mi bila so mene na nekolku takvi sobiri, no taa samata nema nikakva vrska so masonstvoto.
Ima nekolku zhenski grupacii koi sakaat da bidat masonski, no - vo regularnoto masonstvo, nema zheni! Pa makar i da se soprugi na svetski vodachi. Ajde dosta so ova, vratete se na temata!!! Ako imate povekje prashanja za ova - ima pod-forum "Svet", tamu mozhe da pishete... |
|
Halid ibn Velid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
So Veroispoved,DA,nemaat vrska,no so Masnstvoto imaat,zosto da ne!!?? Uste Zidarski,da Objasnet okolu ona za Jovanka(Dokolku sakat,Ne morat) ,i jas se Polekuvam,nema da pisam nisto,nitu za Tito nitu za Masonite!!!! A inaku vo pravo si,za Politika,treba da odime na Podfoumot,Poliika |
|
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Halid - pishi na pod-forum Svet, ima tamu tema za Masonite. Kopiraj si go prashanjevo tamu.
|
|
Halid ibn Velid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ok.Blagodaram Zidarski!!! Znaci vo Regularnoto Masonstvoto nemaat Zeni!?? I Uste nesto,sto Voopsto Prestavuvaat Belite Rakavici,Konkretno za Titovite!! Dali toa e del od Masonstvoto..ili?? I vece prestanuvam so prasanja!!! Изменето од Halid ibn Velid - 02.Април.2008 во 17:47 |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zidarski, te molam odgovori mu i na ova prashanje, pa da se zastane so Tito.
Изменето од Messenger - 02.Април.2008 во 17:50 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo regularnoto masonstvo nema zheni. Nikogash nemalo, nema ni da ima.
Belite rakavici iako se koristat vo masonstvoto kako simbol, ne se "eksluzivni", odnosno se del od oficijalna ceremonijalna obleka i e tradicija koja poteknuva ushte od sredniot vek. Shto znachi - od koja prichina gi nosel, samo toj si znae. Simbolikata na rakavicite e zapazuvanje na chistotata na chovekot koj gi nosi (isto kako shto e i masonskata prestilka). Slednoto prashanje - vo Svet, inaku kje brisham! |
|
Halid ibn Velid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Blagodaram!!! Za sega ne sum Zainteresiran! A koga ke bidam zainteresiran,Ok,ke idam na Svet!! |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тиииииии? |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Внеси реплика | страница <1 111213 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |