IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Уметност , култура и традиција
  Активни теми Активни теми RSS - Индивидуи на изминатите 2 милениуми
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Индивидуи на изминатите 2 милениуми

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 126127128129130 217>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2008 во 00:49
citajki eden od pretthodnite diskutanti

se soglasuvam i vo ime na milionite individui i pravo dadeno od samiot Lucifer
ja proglasuvam KEJT za CAPA di tuti CAPI

ja zamoluvam mojata najsakana moderatorka
da i go dopise  pod avatarot

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2008 во 00:54
Templarius
Сениор
Сениор
Лик
Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација:
Macedonia
Онлајн статус: Онлајн
Пораки: 223
Цитирај Templarius Одговорbullet Тема: Македонијо излези и кажи НЕ.
    Испратена: Денес во 00:39
Во среда 27.02.2008, во 19.00h ќе се одржи митинг пред собранието на Република Македонија во Скопје за одбрана на нашето име, под мотото "МАКЕДОНИЈА,МАКЕДОНСКИ,МАКЕДОНЕЦ САМО ТОА ПРИФАЌАМЕ!". Вие имате право да го искажете својот став, кажете НЕ за промена на нашиот идентитет. На митингот немаат право да се приклучат политички партии и политичари и овој пат бидете достоинствени, хулигански акции не се потребни за да го искажеме нашиот став. На митингот пожелно е да дојдат граѓани од цела Македонија и за сите ќе има организиран бесплатен превоз

Дали, колку и кога е македонецот подготвен да каже НЕ? Не, на перманентно повеќедецениско, па и повеќевековно, тормозење. Тормозење за работи што се јасни, па затоа се секому признати и познати – само нам не?!

Во ситуација, кога на Балканот секој го бара и добива идентитетот, кога ние секому му го признаваме идентитетот, нам никој не ни возвраќа.

Циганите сакале да ги нарекуваме роми, во ред роми нека се. Шиптарите ти биле албанци, добро де, нека бидат. Атињаните се нарекуваат грци, ете нека им е. Татарите сакале да ги викаме бугари, и тоа може.

Само нас никој не сака да ни го признае идентитетот (Грција), јазикот (Бугарија), црквата (Србија)...     
И, сега, кога дојде нож до коска, еве сега треба да се организираме. Спонтано, елегантно, интелигентно, интелектуално и ненасилно – па на разните нимици да им кажеме дека НА ДЕДО МИ АМБАРОТ Е ПОСТАР ОД НИВНАТА ДРЖАВА, па така немаат право да си поигруваат со нашиот идентитет.
И, дека, ние тоа НЕМА ДА ИМ ГО ДОЗВОЛИМЕ.

Запоседнете ги домашните и странски интернет страници, форуми и блогови – бомбардирајте ги со постови, дискусии и елаборации.

Крајно, ќе се собереме на еден митинг каде ќе кажеме: Ние што сме овде дојдени не дозволуваме да ни го менуваат идентитетот и името. Ако сака Црвенковски или Глигоров или Шекеринска или Груевски или Георгиевски да го менуваат името, нека си го сменат своето име. Моето име, името на мојата држава, не им давам да го менуваат. И, точка.

Македонијо излези и кажи НЕ.

Prezemeno od milenko.com i radiomk.com
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
KaLiNa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јули.2006
Поени: 8416
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KaLiNa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2008 во 14:27
Originally posted by anakin anakin напиша:

citajki eden od pretthodnite diskutanti

se soglasuvam i vo ime na milionite individui i pravo dadeno od samiot Lucifer
ja proglasuvam KEJT za CAPA di tuti CAPI

ja zamoluvam mojata najsakana moderatorka
da i go dopise  pod avatarot

KEJT-CAPA DI TUTI CAPI голема%20насмевкаголема%20насмевка
kuliraj
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2008 во 14:34
teshko na nas,...od zenska ,...capa!  смеење
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12852
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2008 во 14:45
МАКЕДОНСКАТА................ CAPА DI TUTI CAPI.............КАНДИДАТ ИНДИВИДУА ЗА ОВОЈ МИЛЕНИУМ..МОЖЕ? голема%20насмевкаголема%20насмевка

Изменето од zagor - 26.Февруари.2008 во 14:48
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2008 во 15:40
MOZE, MOZE, UF KAKO MENE UBAVO MI STOI VLASTголема%20насмевка

AJ SEGA DA SE ORGANIZIRAME:
MI TREBA PRSTEN
NA PRSTENOT PECAT
NA PECATOT ROGCINJA
I TREBA SITE DA MI GO BAKNUVATE PRSTENOT
NE ZIRKAJ POD OKO!!!
NE NAMIGNUVAJ!
ZABRANETO E ZAVEDUVANJE NA KUMATAнамигнување

I MI TREBA DVOREC
VO DVORECOT SALA
GOLEMA
I VO SALATA PRESTOL

KE PRAVIME GOZBA
POD MASKI
KE SE GOSTIME SO OTKINATI SRCA
I SO PRODADENI DUSI

I KE IMAME ARMIJA
KOJA KE NE' BRANI
OD PRIMERNITE
I OD OBICNITE
OD DOSADNITE

BRZA, BIDI MIREN! ZA NEPOSLUSNOST I  NELOJALNOST KAZNITE SE SUROVIнамигнување
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12852
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2008 во 15:43
..................ЛЕЕЛЕЕЕЕЕЕ....ТЕШКО МЕНЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!!..ОТИДОВ к*рБАН....грицкање%20ноктикубење%20косаизненадување
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2008 во 15:46
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

MI TREBA PRSTEN
NA PRSTENOT PECAT
NA PECATOT ROGCINJA
NE ZIRKAJ POD OKO!!!
NE NAMIGNUVAJ!

I MI TREBA DVOREC
VO DVORECOT SALA
GOLEMA
I VO SALATA PRESTOL

KE PRAVIME GOZBA
POD MASKI
I SO PRODADENI DUSI

I KE IMAME ARMIJA
KOJA KE NE' BRANI
OD PRIMERNITE
I OD OBICNITE
OD DOSADNITE

heheheh,...nema gajle,...se ke istrpam za ,...capi-cata,....i od ,...capi-cata,....намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2008 во 21:13
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

MI TREBA PRSTEN
NA PRSTENOT PECAT
NA PECATOT ROGCINJA
NE ZIRKAJ POD OKO!!!
NE NAMIGNUVAJ!

I MI TREBA DVOREC
VO DVORECOT SALA
GOLEMA
I VO SALATA PRESTOL

KE PRAVIME GOZBA
POD MASKI
I SO PRODADENI DUSI

I KE IMAME ARMIJA
KOJA KE NE' BRANI
OD PRIMERNITE
I OD OBICNITE
OD DOSADNITE

sega se custvuvam ko VIKTOR FRANKENSTAIN , stvoriv monstrum
смеење

Изменето од anakin - 26.Февруари.2008 во 21:14

Кон врв
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2008 во 23:42

А бе фраеров го спомнавте ли?

Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 17:08
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2008 во 23:50
go imashe,...na kratko,...
Кон врв
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2008 во 21:28

Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 17:08
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2008 во 22:58
aham
da i toj

Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2008 во 23:21
[QUOTE=mamma] David Robert Jones...David Bowie..chovekot kameleon...chovekot koj
"padna na Zemjata"chovekot koj go "prodade svetot"...roden daleku tamu..nekoja 47-ma godina vo Brixton-Britanija.Na svoi 15 godini poradi devojka-tak,...normalnoнамигнувањеse stepal so prijatelot George Underwood(koj sega e poznat poradi toa)намигнување
i ovoj...drugiot mu naletal na levata raka kade ovoj pak imal prsten i mu go povredil okoto. Posle nekolku neuspeshni operacii na Bowie mu ostanuvaat trajni posledici koi se dobro vidlivi(a i bash mu stojat dobro dve razlicni boi na ochite).Ubavoto od sluchkata e toa shto(koj ja kjaril devojkata- ne se znae)Bowie i prijatelov  ostanale dobri drugari,duri i Underwood rabotel na grafichkiot dizajn na nekoj od albumite na Bowie(e, toa se vika drugarstvo).
David Bowie od rani godini pokazuval interes i talent za svirenje i muzika,duri svirel i na plastichen sax dobien za Nova godina od svojata majka.Se proslavuva so albumot "Space Oddity"1969 god.a posle izdavanjeto na tretiot "The Man Who Sold The World"pominuva na potvrd zvuk i Bowie-vskiot "androgenichen"imidz.Posle ova zapochnuva zivotot na edna zvezda,droga,emotivna nestabilnost,gubenje na kilaza..Se razveduva, vo medjuvreme prestanuva so drogata i se preseluva vo Berlin i zivee so prijatelot mu Iggie Pop kade zaedno .....pishuvaat tekstovi za pesni deнамигнувањеTaa 1983 godina go izdava albumot "Let's Dance"koj go pravi vechna zvezda i legenda.
Vo Maj 2007 god.e organizator na "High Line Festival"vo N.York na koj uchestvuvaat najpoznati muzichari koi toj gi odbral.
Ima edna pesna od negov album koja mi se dopadja i veli vaka:

I wish you could swim
Like the dolphins-like dolphins can swim
Though nothing-nothing will keep us together
We can beat them-for ever and ever
Oh, we can be heroes-just for one day
I,I will be king
And you,you will be queen.....
i ushte edna:
China Girl

And she says.....намигнување
Psssssssssssssssshhhhhhhhhht...не%20кажувај%20никому

CHITAJTEEEEE....SHTO SE PISHUVALOплазењеплазењеплазење

http://www.80smusiclyrics.com/artists/images/chinagirl.jpg

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 126127128129130 217>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.