|
Инцест |
Внеси реплика | страница <1 101112 |
Автор | ||
Pejik
Сениор Регистриран: 13.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И не само тоа.од каде сте сигурни дека е крив?
Постои пресумција на невиност,додека не се докаже спротивното.
Ни еден од доказите не е необорив.
Он се изјасни,дека не е крив.
Не судете однапред,тоа е одвратно!
|
||
annaja
Сениор Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A ова не е одвратно? Има ли нешто поодвратно? Кој може да ја докаже пресумцијета на невиност во овој случај? дали тие деца можат да го одбранат нивниот татко во случајов нетатко?А треба да каже дека е крив?А каде е тука мајката,дали и таа е невина во случајов?Дали ако некој е болен треба да биде амнестиран од сите гадости што неговиот ум е способен да ги направи?Нели болеста треба да се лечи?Човек ли е животно ли е?......итн.
|
||
Pejik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пресумцијата на невиност не се докажува,се докажува кривицата! Една работа е да се гадиме од информацијата на самиот чин ,а друго е однапред да прерсудуваме и осудуваме некого.
Ем што самиот случај е надвор од темата.
Апелирам на воздржаност.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ve molam da se drzhite do temata po osnov na nejzinata intencija: Incesten odnos megju dve vozrasni lichnosti koi svojata vrska ja vtemeluvaat od ljubov. Dokolku sakate da diskutirate vo vrska so posocheniot sluchaj od Veles togash otvorete druga tema. Dokolku bi diskutirale od aspekt na chovekovata psiha togash otvorete ja na ovoj podforum, a ako sakate da diskutirate od aspekt na pravoto i zakonodavstvoto togash otvorete ja na podforum "Pravo". Ve molam da se pridrzhuvate kon pravilata i propisite na forumite i ne me stavajte vo situacija da gi brisham vash*te komentari i repliki poradi nivno prekrshuvanje. Изменето од Messenger - 27.Август.2010 во 16:37 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Pejik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Види дефиницијата и не ти е баш најточна,не мора да е односот помеѓу две возрасни личности,и не мора да се втемелуваа на љубов! |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ama za toa diskutirame na ovaa tema. Ne go gledaj samo goliot naslov, tuku pochni da chitash od pochetokot i vidi shto e motivot na temata - insesnoto zhiveenje na vozrasni lugje spored niven megjuseben dogovor (eve neka ne bide samo ljubov iako vo posledno vreme se koncentriravme na toa kako edna od najchestite pojavi, tuku i potreba, religija, nemashtina i t.n.).
Motivot na temava ne e incestno siluvanje i pedofilija, kako i kaznuvanje na istite. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
annaja
Сениор Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се извинувам ако е моја грешка
|
||
Vasilevski_
Нов член Регистриран: 10.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И сеа до шо испадна? до кои братуцеди до 3 или до 4 е забрането со закон?
|
||
veranadaljuba
Нов член Регистриран: 22.Мај.2011 Статус: Офлајн Поени: 27 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ubavo bi bilo koga toa nisto nikogas ne bi se pretvorilo vo nesto! No zosto da cekame i da rizikuvame? Zosto da ja lecime bolesta koga mozeme da ja otstranime pricinata? Kolku sme pootvoreni kon ona sto se slucuva okolu nas tolku poveke sme im pomognale na onie koi seuste "cicaat" od nas (mislam na nasite deca) da osoznaat nekoi nepravilnosti za koi mozebi nam nemalo koj da ni kaze pa svesno ili nesvesno zasranuvame |
||
kladence
Група Регистриран: 25.Мај.2011 Статус: Офлајн Поени: 88 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da, duri i Frojd, koga gi objasnuva "edipoviot kompleks" i "kompleksot na elektra", jasno ne predupreduva deka nie sme refleksija vrz nasite deca.Preteranoto privrzuvanje na sinot so majkata ili kerkata so tatkoto, moze da predizvika nepravilno oformuvanje i svajkanje na seksualnosta sto rezultira na krajot so rodoskvernuvanje.
|
||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Инцест? Бљак Одвратно ми е... инцестите често се и поврзани со сексуалната злоупотреба на сопственото дете или таканаречено педофилија. Абе ми се гади...
|
||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во Франција, уште од времето на Наполеон, инцестот не е забранет,
услов е да се двајцата полнолетни и да нема присила viva la revolusion |
||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
SVI SMO NASHI,SAMO JASHI
|
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
Внеси реплика | страница <1 101112 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |