IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Инцест
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Инцест

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 101112
Автор
Порака
Pejik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Ноември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pejik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2010 во 01:34
И не само тоа.од каде сте сигурни дека е крив?
Постои пресумција на невиност,додека не се докаже спротивното.
Ни еден од доказите не е необорив.

Он се изјасни,дека не е крив.

Не судете однапред,тоа е одвратно!не
Кон врв
annaja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Април.2010
Локација: Macedonia
Поени: 531
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај annaja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2010 во 15:05
A ова не е одвратно? Има ли нешто поодвратно? Кој може да ја докаже пресумцијета на невиност во овој случај? дали тие деца можат да го одбранат нивниот татко во случајов нетатко?А треба да каже дека е крив?А каде е тука мајката,дали и таа е невина во случајов?Дали ако некој е болен треба да биде амнестиран од сите гадости што неговиот ум е способен да ги направи?Нели болеста треба да се лечи?Човек ли е животно ли е?......итн.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pejik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2010 во 16:07

Пресумцијата на невиност не се докажува,се докажува кривицата!

Една работа е да се гадиме од информацијата на самиот чин ,а друго е однапред да прерсудуваме и осудуваме некого.
Ем што самиот случај е надвор од темата.

Апелирам на воздржаност.мир
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2010 во 16:35

Ve molam da se drzhite do temata po osnov na nejzinata intencija:

Incesten odnos megju dve vozrasni lichnosti koi svojata vrska ja vtemeluvaat od ljubov.

Dokolku sakate da diskutirate vo vrska so posocheniot sluchaj od Veles togash otvorete druga tema. Dokolku bi diskutirale od aspekt na chovekovata psiha togash otvorete ja na ovoj podforum, a ako sakate da diskutirate od aspekt na pravoto i zakonodavstvoto togash otvorete ja na podforum "Pravo".

Ve molam da se pridrzhuvate kon pravilata i propisite na forumite i ne me stavajte vo situacija da gi brisham vash*te komentari i repliki poradi nivno prekrshuvanje.

Изменето од Messenger - 27.Август.2010 во 16:37
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pejik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2010 во 17:33

Види дефиницијата и не ти е баш најточна,не мора да е односот помеѓу две возрасни личности,и не мора да се втемелуваа на љубов!

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2010 во 19:18
Ama za toa diskutirame na ovaa tema. Ne go gledaj samo goliot naslov, tuku pochni da chitash od pochetokot i vidi shto e motivot na temata - insesnoto zhiveenje na vozrasni lugje spored niven megjuseben dogovor (eve neka ne bide samo ljubov iako vo posledno vreme se koncentriravme na toa kako edna od najchestite pojavi, tuku i potreba, religija, nemashtina i t.n.).

Motivot na temava ne e incestno siluvanje i pedofilija, kako i kaznuvanje na istite.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
annaja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Април.2010
Локација: Macedonia
Поени: 531
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај annaja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2010 во 20:12
Се извинувам ако е моја грешка
Кон врв
Vasilevski_ Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 10.Март.2011
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vasilevski_ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2011 во 19:02
И сеа до шо испадна? до кои братуцеди до 3 или до 4 е забрането со закон?
Кон врв
veranadaljuba Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 22.Мај.2011
Поени: 27
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај veranadaljuba Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2011 во 12:24
Originally posted by Anarchy Anarchy напиша:

Originally posted by gazela gazela напиша:

Sakash da kazesh deka e toa vo red .....ama samo ako se sluchuva na drug?Strashno zvuchi.Inaku chitam se ,a ne sekoja treta recenica taka da i toa e prochitano .I nitu  sudam , nitu odluchuvam samo  kazuvam deka incest kaj i da se sluchi   ne go opravduvam. I nikako ne mozam  da kazem ne me interesira  ako ne mi se raboti za  del od semejstvoto .No sepak site si imame sopstveni stavovi .
Што осудуваш ти? Тоа што двајца луѓе се љубат, се сакаат? И како можеш ти да им забраниш на двајца возрасни луѓе да се сакаат? Мене ништо не ме интересира, ако тоа ништо не се однесува на мене. Кога ќе почне да се однесува на мене, станува нешто. Е сега, кога ќе стане нешто, тогаш гледам како треба да се постапи во одредена ситуација.

Ubavo bi bilo koga toa nisto nikogas ne bi se pretvorilo vo nesto! No zosto da cekame i da rizikuvame? Zosto da ja lecime bolesta koga mozeme da ja otstranime pricinata? Kolku sme pootvoreni kon ona sto se slucuva okolu nas tolku poveke sme im pomognale na onie koi seuste "cicaat" od nas (mislam na nasite deca) da osoznaat nekoi nepravilnosti za koi mozebi nam nemalo koj da ni kaze pa svesno ili nesvesno zasranuvame
Кон врв
kladence Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 25.Мај.2011
Поени: 88
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kladence Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2011 во 15:48
Da, duri i Frojd, koga gi objasnuva "edipoviot kompleks" i "kompleksot na elektra", jasno ne predupreduva deka nie sme refleksija vrz nasite deca.Preteranoto privrzuvanje na sinot so majkata ili kerkata so tatkoto, moze da predizvika nepravilno oformuvanje i svajkanje na seksualnosta sto rezultira na krajot so rodoskvernuvanje.
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2011 во 18:57
Инцест? Бљакне Одвратно ми е... инцестите често се и поврзани со сексуалната злоупотреба на сопственото дете или таканаречено педофилија. Абе ми се гади...
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2011 во 19:02
Во Франција, уште од времето на Наполеон, инцестот не е забранет,
услов е да се двајцата полнолетни и да нема присила

viva la revolusion плазење
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2011 во 22:36
SVI SMO NASHI,SAMO JASHIголема%20насмевка
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 101112
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.