IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Среќата e...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Среќата e...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 55>
Автор
Порака
RUSHKA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 2837
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 10:39
Srekata so pari ne se kupuva..........so pari si raat, ama sreken ......ne.....
4ISTA SOVEST=MIREN SON
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 12:55

Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 17:28

Среќата не зависи од тоа што го имаш ,ниту од тоа кој си,
  што си,  каде си, што правиш...зависи само од тоа што го мислиш...
Кон врв
IQ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Darling

Регистриран: 11.Декември.2007
Поени: 12382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 22:24
So if you stop to think, you would see that there's nothing to be very proud of after all. What does this do to your relationship with people? What are you complaining about? A young man came to complain that his girlfriend had let him down, that she had played false. What are you complaining about? Did you expect any better? Expect the worst, you're dealing with selfish people. You're the idiot -- you glorified her, didn't you? You thought she was a princess, you thought people were nice. They're not! They're not nice. They're as bad as you are -- bad, you understand? They're asleep like you. And what do you think they are going to seek? Their own self-interest, exactly like you. No difference. Can you imagine how liberating it is that you'll never be disillusioned again, never be disappointed again? You'll never feel let down again. Never feel rejected. Want to wake up? You want happiness? You want freedom? Here it is: Drop your false ideas. See through people. If you see through yourself, you will see through everyone. Then you will love them. Otherwise you spend the whole time grappling with your wrong notions of them, with your illusions that are constantly crashing against reality.

antoni de melo

Изменето од IQ - 05.Април.2008 во 22:25

[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 22:30
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

...stani ma od zitoto... i taka imame oskudacija na brashno... aj be zbunet... trgni ja...odnesi ja vo soba...
Кон врв
Luna83 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2008
Поени: 319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Luna83 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2008 во 17:48
Jas nikogas nemam sreka,se moram sama da si napravam.Tesko mene ako i se prepustam na srekata.Kako ziv maler sum.Na faks cela kniga ke naucam,samo eden pasos nema da go procitam i od nego ke mi se padnat ne edno,tuku 3 prasanja.Ziv maler,a za srekata ke pocekam da dojde ,sigurno ide so nekoj od ukinatite vozovi.....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2008 во 17:57

Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2008 во 00:29

Секој човек во одреден момент од својот живот помислил
дека целиот свет е против него...и дека е најнесреќниот човек
на светот....но ....човекот е како роман.....до последната страна
не знаеш како ќе заврши...........
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2008 во 01:40
zavisi sto podrazbiras pod sreka.....me pravat srekna samo sitnici mnogu,mnogu mali sitnici.....
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2008 во 08:18
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Ваа девојкава од скопско поле да не е!!!!
Познаам по травата зелена!!!

Изменето од којсумјас - 10.Април.2008 во 08:18
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2008 во 11:10
Ona me cekase mene, ama ja zakasniv i pretpostavuvam deka ja izele mravkite oti ja nemase koga stignav
Кон врв
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2008 во 12:49
srekata e vasa samo ako posakate!
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2008 во 23:57
sakam !...e kaj e srekata ?...pa i ja sekomu veruvam...
Кон врв
apce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Октомври.2007
Локација: Malaysia
Поени: 2717
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај apce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 00:09
eve sum,големо%20гушкање
apce
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 55>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.