|
БИБЛИЈА - КОЈ ЈА НАПИШАЛ? |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 24> |
Автор | ||||||
Ebu-Hurejre
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Изменето од ACELERA - 02.Ноември.2007 во 19:27 |
||||||
Ebu-Hurejre
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
I sea da ti kazam tebe nesto prijatele :
1. jas nisto svoe ne isnesov tuka
2. se sto iznesov vo prviot post e zemano od samata Biblija i ako tebe toa Demonski ti izgleda , togas zalam ali takva vi e Biblijata
3. od vas kao experti i zastitnici na hristijanskata veroispovest pobarav da vie ni gi tolkuvate takvite razliki ..........i vaseto tolkuvanje e deka sekoj koj ke postavi takvi prasanja vo vrska so biblijata e pod demonsko vlijanie .... te lazen prorok ....i sto ti jas usne ne znam
4. ako ne si kompetenten i koa veke ne poseduvas znaenje za da dades soodveten odgovor , togas ne mora da se javis na zbor i da nareces drugi demoni samo zatoa sto ne si sposoben da dades odgovor
5. ostavi gi neka odgovaraat tie koi smetaat deka imaat odgovor na PRVO POSTAVENIOT POST Изменето од ACELERA - 02.Ноември.2007 во 19:26 |
||||||
Hanibal_King
Група Регистриран: 01.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 61 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Ah Coveku ti si zabegal na pogresna strana
Sto znaes ti coveku za Biblijata i koj te stavi tebe za da sudis i da tolkuvas stihovi na sveti knigi. Mislis li so ova sto na sekoj zbor si stavil odgovor si dokazal nesto NE tie zborovi ti se prazni i nema vistina vo niv. Ke te molam zboruvaj si za muslimanizmot ama Biblijata nemoj da ja narekuvas demonska izmislica. Nikoj ne ti rece deka stariot i noviot zavet se od razlicen Bog tuku deka se razlicni kazuvanjata vo niv ama ti sakas da gi isprevrtis zborovite za da se dokazes sebesi za podobar. Toa sto si go napisal za Biblijata i Evangelijata moze tebe da ti izgleda demonsko no ne i mene zasto jas znam kako da ja razberam ama tebe ne ti e dadeno toa. Sakas da izoblicis ona sto ti smeta. Biblijata e pisana od Sveti lugje. A da vie muslimanite ne podlegnuvate na demonite vie ste jaki vernici zatoa sekoj vtor go narekuvate nepismen i prost i sto uste ne.Toa sigurno ne e od demonite. Avtorite na tie Evangelija se svetiteli i sto znaes ti za Hristijanstvo te molam sto si ucel ti i koj te lazel cel zivot.Toj sto te ucel vaka definitivno treba da go natepas oti te pratil pogjavolite.seriozno. Jas prijatele si ja znam svojata Vera i znam sto se slucuvalo i od kade se doslo i na kade odi ama ti sto znaes - SAMO DA SE ISTAKNUVAS DEMEK SI FILOZOF I ZNAES SE ZA SITE RELIGII.Ocigledno ne go imas procitano ni k*ranot. Ti ne si mi nikakov prorok a sto mislese ke te proglasime za takov pa brzo brzo se izraduva a? Nemoj da gi isprevtuvas rabotite mislejki deka si mudar! |
||||||
BOGOSLOV
|
||||||
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
hANIBAE....
Ocigledno deka covekov za tebe e premudar!!!
Nauci se deka Bog e Eden, deka Negoviot pratenik se vika Muhammed, a deka verata koja sto edinstveno ja priznava se vika ISLAM! - A ne muslimanizam ili nekoj drug neciviliziran termin!!!
Sepak ne navreduvaj se sto ne si na Praviot pat i sto ne i vo sostojba da objasnis sto sledis!!!
|
||||||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
||||||
Ebu-Hurejre
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
IZMENITE KOI STO SE NAPRAVENI VO NOVIOT ZAVET NIZ VEKOVI
poradi toa sto tuka ne ja sobira tabelata ke vi dostavam link kade sto toa ke mozete da go poglednete od pocetokot se do 1993 godina site revidiranja sto se napraveni
podatoci za recisi site stihovi od koe vreme datiraat
kompletni podatocii
dva razliciti stari zaveta pomegu evrejskata i protestanskata
Изменето од Ebu-Hurejre - 29.Ноември.2007 во 04:04 |
||||||
Padisah
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 393 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Vistinskata religija na HZ ISA (ISUS) od negovite protivnici bese izmeneta Pavlos (Evrein) koj se pretstavuval deka veruva vo isus as i kako da go sirekl hristijanstvoto , vistinskata biblija koja bila od ALLAH bila unistena, potoa go vmetnal veruvanjeto na trojstvo tatko sin duh i formiral edno veruvanje(religija). Vistinskata Biblija bidejki ja nemalo nekoi se obidele da ja napisat (325g) se sobiraaat vo iznik vo duhovniot parlament bile napisani mnogu biblii od koi 54 Bibli bile vrateni taka da kazeme ne gi odobrile a ostanale samo 4 i toa na Matta, Markos, Luka, Yuhan . lagite na Bolus (Pavlos) vo ovie bibili bile zapisani lagata za trojstvoto. Eden od havarite Barnabas koj priblezal i cul i videl se od samiot Hz ISA - ISUS bilo zaludno bidejki biblijata od Barnabas bila unistena. Golemiot konstantin koga bil putperest (313g) go primil hristijanstvoto i vo iznik 325 kako sto i gore navedovme, bile sobrani 318 svestenici (popovi) i so negova naredba kako sto rekovme od pisuvaniyte ostanale samo 4 i pri pisuvanjeto bile vmetnati mnogu raboti od paganskite vernici(putperestler) Vo biblijata na Isus isto i na pisuvanota Biblija od Barnabas Allah e den pisuvalo . Istanbulskiot psikopos Atnas bil za trojstvoto . Svestenoto lice Aryus bil protiv 4 te biblii i velele deka e grev i ne vo red, deka Allah(Bog) e eden i deka Isusu e negov pratenik ama nikoj ne go poslusa . sledbenicite na Atnas i na Aryus imaa megusebni sprotistavenosti. Posle neko vreme se sobraaa nekolku sobranija i se naprvijaa novi novi izmeni vo 4te biblii.
446 (m1054) godina vo crkvata Sark od crkvata na Roma se odvoii. I sledbenicite na crkvata na Roma se narekoa Katolicii a na crkvata an Sark Istanbul ortodoksana crkva.
Potoa germanskiot pop Luther Martin (m 1483-1546) se digna protiv papata Leona desetti . 923 (m1517) godina ja formital protestanskata crkva(religija) Ovoj pop dosta go napagal islamot . Luther Martin i Calvin Bibliiite gimizmenilem uste poveke od i so toa bila formirana novata religija protestanti......
|
||||||
Sultan Ulü-l Ebsar
T.Han B.Osman bin lahavle Daimi Muzaffer Dünya Fatihi Haşmetli ve Ulu Sultan |
||||||
biba
Нов член Регистриран: 29.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
BIBLIJATA E PISUVANA MILENIUMI I TOA NE SAMO OD HRISTOS PA NAVAKA(TOA E NOVIOT ZAVET).
JA IMAAT PISUVANO NAD 50 AVTORI, VO RAZLICNI ISTIRISKI PERIODI, A SEPAK NE E IZGUBENO NI NAJMALCE OD STILOT NA NARACIJA OD PRVIOT DO POSLEDNIOT STIH.
P.S SEUSTE SE PISUVA SAMO NIE NE SME SVESNI ZA TOA.
|
||||||
biba
|
||||||
Ebu-Hurejre
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
aha pa se prasuvam samo uste kolku verzii na Bibliji ke vi trebaat pred konecno da si priznaete deka ste gresele i konecno da mu se pokoruvate na samo eden i edinstveniot Allah s.w.t koj e edinstveniot merodaven da se obozava i da pokraj nego nikogo ne zemete za bozenstvo
sto sleduva se , ke pocekame nov UPLOAD na nekoja nova Biblija?!!!
|
||||||
biba
Нов член Регистриран: 29.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
|
||||||
biba
|
||||||
Ebu-Hurejre
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
odgovoreno !!!
so sto e odgovoreno ?
so nedavanje odgovori
|
||||||
anac
Група Регистриран: 06.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 54 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
DA DA SO TEBE SUM |
||||||
Ebu-Hurejre
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
sto si so nego bree
donesi fakti o nepismeni luge!!!!!
|
||||||
Sahih Bukhari
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 389 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
[QUOTE=Hanibal_King] I drugo nemoj da go mesas Stariot i Noviot zavet toa e razlicno!!!!!A znaes li Ebu-.....deka OBREZANIETO(sunetot)postoi od pocetokot na svetot - Stariot Zavet!Toa e kako blagodarnost i deka deteto se posvetuva na Bog.Znaes li deka toa e pred Muslimanizmot?????
Brat, prvo ne se vika Muslimanizam , tuku ISLAM , toa neznam od kaj go iskopa ama vo islamot ne postoi takva rabota kako Muslimanizam!!! Vtoro : ako e seto toa taka kako ti kazuvash, dali ti si obrezan???? dali vie 1 miljarda i 500 miljoni hristijani ste obrezani??? dali go sledite primerot na Isus ili vashi licni ubeduvanja??? Spored ova mozam da sudam deka nie Muslimanite sme poveke Hristijani od samite Hristijani!!!Nie sme tie koi go sledime Sunnetot a ne vie, Znaes li deka vasiot Muhamed celiot Star Zavet go prezel od Biblijata zatoa i denes vasite iminja se Avram ili Fares ili Isak.Site tie iminja se vo stariot zavet vo Biblijata koj ke povtoram e pred Muslimanizmot i Muhaed. Na koj fakt se povikuvash ti za ovaa izrecena glupost??? Stariot testament na Arapski jazik za prv pat e objaven od strana na R. Saadias Gaon vo 900 godina. Poveke od 200 godini po smrtta na Muhammed s.a.v.s A noviot testament objaven za prv pat na Arapski jazik e od strana na Erpenius vo 1616 god. poveke od 1000 godini po smrtta na Muhammed s.a.v.s. Pa kako mozel Pejgamberot da kopira od nesto sto ne postoelo vo negovo vreme duri i da znael da cita i pishuva??? mnogu e ednostavno ova brat, samo slep, i covek koj ne e pri zdrav razum moze da kaze vakva Gluost deka Muhammed kopiral od Biblijata, i ako odime vo detali keni treba 1 nedela, zatoa ti preporacuvam i tebe da zemesh malce da procitash za islamot!!! Vaka ti sveto dete, jas sega ke ti kazam koj Bil Isus i koj bil Muhammed : Muhammed kako i Isus bile dvajcata Bozji glasnici, toa go potvrduva i biblijata i k*ranot , i nemash prestava kolku si kontradiktoren ... samo vo edna recenica rece deka Isus e Bog, a potoa deka e sin Bozji, ova se dve razlicni raboti batka, a ako sakash da ti dokazam od Biblijata deka Isus (mir i spas vrz nego) Ne bil niti Bog niti sin Bozji, smo poveli postavigo toa prashanje!!! Hanibal batka, jas sum nov na forumov no spored ova shto citam , neti drzi mesto navredata za Ebu Hurejre!!! ako se gledaat tvoite i negovite postovi so sigurnost moze da se kaze deka najmalce 1 svetlosna godina e pred tebe vo negovoto znaenje!!! Изменето од Sahih Bukhari - 07.Декември.2007 во 19:49 |
||||||
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
|
||||||
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
sard, според она што го прочитав, ти кажуваш дека Библијата има недовршени приказни во себе, делови на раговори, делумно кажани работи, нејаснотии, несватливи зборови . . . !
Значи, Библијата е нејасна, делумна неразбирлива книга! Зарем ваква книга да се смета за Божја? Не, во никој случај, Бог не е автор на нејаснотии, делумно недовршени прикаски. Благодарам sard што уште еднаш покажа и докажа дека Библијата не е Божја книга. |
||||||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 24> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |