|
ПЕСНАРИЦА НА МАКЕДОНСКИ НАРОДНИ ПЕСНИ |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 30> |
Автор | |
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bog da bie koj prv pocna Bog da bie koj prv pocna koj prv pocna da mi odi na pecalba na pecalba milo libe Amerika Tri godini bez rabota bez rabota milo libe em bez pari Parahodot veke pristigna pari nemam milo libe da se kacam Ako sakas da si dojdam prodaj si go milo libe gerdanceto Ako ne stasa gerdanceto Prodaj si go milo eleceto Prakaj pari milo libe da si dojdam |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bog da bie, Ruse tvojta majka Djodje setat djanam so kajceto, Ruse sedit djanam na movceto, na movceto Ruse iskrseno. Sam se vozit Djodje sam si peit nikoj volkot djanam ne mu klavat. "Bog da bie, Ruse tvojta majka tvojta majka Ruse Angelina, sto ne te dava Ruse za Djodjeta. Za Djodjeta, Ruse od Filevci tuk mi te davat Ruse za Noumeta za Noumeta Ruse od Bandjovci. Nome sakat Ruse mnogu pari Djodje File Ruse pari nejkit samo tebe Ruse mi te sakat. Taksaj taksaj Ruse mnogu pari na Taseta Ruse sal kosula, na Pareta Ruse ralo gasci na Klimeta Ruse takom frenski na Djodjeta Ruse tarapanci". |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Majka na Marika dumase Majka na Marika dumase Marike kerko Marike zemi go kerko Gorgija --- Gorgija prvi bekrija x2 Nejkum go majko Gorgija Gorgja prvi bekrija Devet si zeni pobudil --- Jas ke sum majko desetta. x2 Poslusa Marika majka si zede go Gorgi bekrija Gorgi na Marika dumase -- - Marike libe Marike. x2 Nova se krcma otvora mene me kanat da idam sevteto da im napravam --- firmata da im napisam. x2 Ene go Gorgi kaj ide devet mu zurli svirea devet mu zurli svirea --- deset tapani cukaa. x2 Изменето од marco_antony - 04.Март.2008 во 10:23 |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Uci me majko karaj me Eeej, uci me majko karaj me kako da ja zemam Liljana Liljana moma ubava Liljana tenka visoka Liljana bela crvena Liljana siten bosiqok Liljana edna na majka. Ucam te sinko karam te kako da ja zemis Liljana povikaj trista majstori napravi cesma sarena navrati voda studena site selani ke dojdat i Liljanini drugarki em site kales nevesti belkim Liljana ke dojde. Poslusa Stojan majka si povika trista majstori napravi cesma sarena navrati voda studena site selani dojdoa i Liljanini drugarki em site kales nevesti kucka Liljana ne dojde. Изменето од marco_antony - 04.Март.2008 во 09:59 |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Snosti minav pokraj vazi Snosti minav pokraj vazi, tebe mome ne te najdov, srce mi se rastreperi, --- pocnav solzi da ronam. x2 Seci mome rusi kosi, pravi skala da se kacam, da ti vidam belo lice, --- em rudoto ti grlo. x2 Kazi mome vistinata, ljubis li me, mamis li me, il sos'men se podigravas, --- da ti mine vremeto. x2 Ah da mozam da razberam, bula li si, il' grkinja il' si mome makedonka, --- sto si tolku ubava. x2 Изменето од marco_antony - 04.Март.2008 во 10:24 |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne placi milo libe, ne zali (Parahodot) Parahodot mi pristigna zbogum libe podaj raka ne placi milo libe, ne zalaj jas pak ke se vratam. Ocite ti nasolzeni, usteto ti nasmejano ne placi milo libe, ne zalaj jas pak ke se vratam. Ja zemi si belo krpce, izbrisi si crni oci ne placi milo libe, ne zalaj jas pak ke se vratam. |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne kazuvaj libe dobra nok Ne kazuvaj libe dobra nok ne odi doma rano ti, najzgodno vreme e vo nokta --- prekrasna e ovaa nok za nas. x2 Site spijat a nie sme sami koristi dragi ti mene, miluvaj baknuvaj beskrajno --- volsebna e nok za ljubenje. x2 Jas znam deka druga qubis ti jas znam deka druga mamis ti srcevo moe e za tebe --- i ne bi go dala jas za drug. x2 Za mene prolet ne razviva za mene cveke ne cuti za mene ti si prva ljubov --- i posledna ke mi bides ti. x2 Изменето од marco_antony - 04.Март.2008 во 10:24 |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mori mome Magde Mori mome Magde, umiram za tebe, x2 zavrti se mila Magde, aj zaljubi se, se zaradi tebe Magde izgubiv cel vek. Rusa kosa imas,sveti kako florin, x2 zavrti se mila Magde, aj zaljubi se, se zaradi tebe Magde izgubiv cel vek. Crni oci imas, daj mi gi na mene, x2 zavrti se mila Magde, aj zaljubi se, se zaradi tebe Magde izgubiv cel vek. Ramna snaga imas, daj da ti ja krsam, x2 zavrti se mila Magde, aj zaljubi se, se zaradi tebe Magde izgubiv cel vek. Изменето од marco_antony - 04.Март.2008 во 10:25 |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Marie mlada nevesto Marie mlada nevesto elaj se Mare poturci, x2 Na visok cardak da sedis zolti zoltici da nizis na belo grlo da nosis. Podarik ke ti podaram Endrene Sulatan Seljim djamija, Carigrad Sveta Sofija. Pusta ti bila Seljim djamijata, pusta ti bila Sveta Sofija, jas si ja sakam verata. Jas si ja sakam verata, nasata vera ubava, seka nedela Veligden. Nasata vera risjanska, seka nedela Veligden. Изменето од marco_antony - 04.Март.2008 во 10:26 |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zemjo Makedonska Zemjo Makedonska, uvazavam te, x2 zemjo Makedonska, zemjo tursko-ropska Makedonijo uvazavam te. Uvazavam tvojte Makedonijo --- gori visoki, x2 gorite visojte i tvojte herojte Makedonijo sto gi ragas ti. Potem se beleat Makedonijo, --- bezbroj ni stada, x2 stadata beleat a grozdovi zrejat Makedonijo, po tvoj ridovi. Nisto ne te plasi Makedonijo, --- na ovoj beli svet, koj dusman ke vleze ziv nema da izlezi Makedonijo, --- ti go stavas v grob. x2 Изменето од marco_antony - 04.Март.2008 во 10:27 |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dafino vino crveno Dafino vino crveno momceto ti e zaspalo x2 na karakamen planina x2 na suva rida bez voda. Mi pominale ajduti gunceto mu go ukrale x2 v meana mu go prodale. Vmeana mu go prodale za bela quta rakija x2 za rujno vino crveno. Ako mu go zele gunceto neka mi e zivo momceto. |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pesna za Despina Golema rixa ti cinam ti kirja Marije i jas te pozdravjam da mi dojdes na vizita, jas da te precekam. x2 Ne mozam jas da ti dojdam kirja Katerino i jas te pozdravjam ke ti ja pratam sestra mi kirja Katerina. x2 Cukna tropna na porteto kirja Katerina otvori Despina, ne se spusti ni majkae, ja fati rakata, vo rakata medjidija nisan za Despina. Nisan ti davam Despino, da ne me zaboravis pominaja tri godini ti me zaboravi. x2 Pojdi gore vo odaja, tetko Katerino i jas te pozdravjam em blago da si zemis, kafe da si pies. Jas blago ne vi ljubam, kafe ne vi pijam, samo ja sakam Despina za kir Ristakija. x2 Koj go ljubel barmakot barmak, Dimitri capkunot toj te vrtil tri godini i pak ne te zede. x2 Vo sabota navecer na osum saati sviri Karadjule brzo navrati porta ti kira Marijo, Despina ke ja grabime nikoj da ne znae. nemoj Marie necini rezil da ne bide. Kolku zvezdi na neboto, puski ke frlame svatovi ke donesat, Despina ke ja grabime nikoj da ne znae. Nemoj Marie necini rezil da ne bidi. |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zajdi, zajdi, jasno sonce [♫ Aleksandar Sarievski] Zajdi, zajdi, jasno sonce, zajdi, pomraci se, i ti, jasna le mesecino, begaj, udavi se. Crni goro, crni sestro, dvajca da crnime, ti za tvojte lisja, le goro, jas za mojta mladost. Tvojte lisja, goro sestro, pa ce se povratat. Mojta mladost, goro le sestro, nema da se vrati... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ajde slusaj, slusaj, kales bre Andjo [♫ Nina Spirova] Ajde slusaj, slusaj, kales bre Andjo, sto tambura sviri. Ajde slusaj, slusaj, kales bre Andjo, sto tambura sviri. Ajde, slusam, slusam, kleto bre Turce, turski ne razbiram ! Ajde, slusam, slusam, kleto bre Turce, turski ne razbiram ! Tamburata sviri, kales bre Andjo, anama da bides. Na cardak da sedis, kales bre Andjo, zoltici da brois. |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Внеси реплика | страница <1 1011121314 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |