|
Љубов или пари? |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 17> |
Автор | |
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И од двете се живее..
Во комбинација кога се-и те како е најдобро. ..=) Сеуште не разбирам што е љубов.. такада...пари.. ова е реалистички поглед ...=) |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Штом го видов насловот на темата прво на што помислив и онака ми помина низ глава беше драмата “Парите се отепувачка“ не знам колку од вас ја читале, ама токму во оваа драма на крај се поставува токму ова прашање: Љубов или пари!, а во драмата пак е искажано т.е претставено, читај: ПРОКЛЕТСТВОТО НА ПАРИТЕ! Кој ја читал - ќе ме сфати
Е сега за темава, баш и јас пред некоја недела се најдов во слична ваква дебата т.е. поточно беше разговор помеѓу мене и мој другар. Јас уште верувам дека љубовта е таа што навистина го движи светот напред, а не парите. Верувам дека поважно е да љубиш и да те љубат и да станеш духовно богат отколку да си материјално богат. Е интересно е ова: Со парите можеш да купиш куќа - но не и дом Со парите можеш да купиш кревет - но не и сон Со парите можеш да купиш часовник - но не и време Со парите можеш да купиш крв - но не и живот Со парите можеш да купиш книги - но не и знаење Со парите можеш да купиш секс - но не и ЉУБОВ Со парите можеш да купиш лекови - но не и ЗДРАВЈЕ Дај ми ги сите твои пари, јас ќе патам наместо тебе ..... Фала на внимание П.С. Pare ljude kvare Изменето од Lithium - 12.Април.2010 во 01:50 |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bez ljubov dvajca kje preziveat no nema da ziveet
bez pari dvajca kje ziveat no nema da preziveat taka da ako treba samo edno da biram biram ljubov......... zatoa sto ....... toj period koj kje ziveete vredi da se iskusi.... |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Parite sto mi trebaat za zivot se moi(sum gi zarabotil),a ljubovta cela ja davam na moite PREKRASNI SUSTESTVA...
|
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
скроз си излегол од границите на прашањето но нека Изменето од anakin - 30.Март.2010 во 18:29 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
abnormalen
Сениор ... Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
на тој што му фали едното, се определува за спротвното, ама , се док не го искуси и тоа...........па се така во круг!
и на крај , идеалистите ке излезат поголеми материјалисти дури од тие што се раѓаат такви. |
|
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сакав да бидам материјалиста...
ама... наебав... така и ми треба... од кол на кол... колот во... .. абе наебав... Изменето од којсумјас - 30.Март.2010 во 19:35 |
|
lipicaner
Група Регистриран: 28.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 41 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas sum samo za ljubov.
Koga kje se pomeshaat ljubovta i parite togash nastanuva haos, i normalno se pomeshuvaat site koi imaat nekoi interes. A potoa dovagja omrazata. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога има љубов,а нема пари
со кавгите околу пари љубовта излегува низ прозор...... Се сведува моето со она на Анакин |
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ljubov..............
a parite dajte i gi na mihanela............. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
2vo 1
|
|
alankan
Сениор Регистриран: 15.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 201 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas ke davam pari a taa ke dava ljubov i dolgo i srecno si ziveea
|
|
opasna_mala
Нов член Регистриран: 01.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 9 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ljubov!!!
|
|
Внеси реплика | страница <1 1011121314 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |