|
Смрт почеток или крај... |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 21> |
Автор | |
cecka
Сениор Регистриран: 04.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da pocnam od nasovot na temava...
za mene smrtta e kraj.... neznam sto ke bide so mene posle,,,ne znam kako izgleda ,,drugiot,, zivot... dosega nikoj ne kazal.... Razmisluvam samo za zivotot,,,, za vremeto dodeka sum zemna... sto sum napravila, sto ke napravam, da ostavam nesto po sto ke me pametat moite najbliski..... da me pametat po dobro.... dosega mojata misija, pomina dve uspesni tretini od edna etapa narecena zivoten vek,,,,,osven ako ne mi se sluci nesto nepredvideno. Ne razmisluvam za smrtta, zosto sum zadovolna od zivotot.. nekogas samo na sega znam da kazam..i da umram...znam deka mnogu luge ke mi dojdat na poslednoto isprakanje... i zatoa smrtta ja svakam kako kraj...... daj boze da e pocetok....ama ne e.... |
|
covek uci dodeka e ziv-OD MENE
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ednas vaka velis ednas taka velis ne se znae sega sto mislis sto znaes a sto mozes da razberes. toj sto ne ja prifaka smrta za zal i ne e ziv toj e kako polu mrtov. nejznaes kako izgleda posle toa eve jas znam. misija nemozes da imas samo edna edinstvena sto ti e sega tuka na zemjata, a ako veke imas misija znaci deka nekoj te pratil tuka pa posle rabota te docekuva nazat. krajot ti e dobar:smrtta ja svakam kako kraj...... daj boze da e pocetok....ama ne e.... Kolku ti sto tvrdis i velis deka smrta e kraj tolku sum i jas uveren deka ne e kraj, samo za teloto a toa e kako simnuvanje kaput, samo materijalnoto ostanuva, mada i toa samo podolgo trae, i teloto zavrsuva vo svetlina. ne se cudi ima raboti koj vo ovoj trodimenzionalen svet ne mozat da se razberat so 1% svesnost. sekoj potpisal smrtna kazna vo momentot koga se rodil. ve pregrna materijalnoto pa zatoa spiritualnoto ne go gledate. daltonistot razlikuva li boi? niti gi gleda, zatoa ne gledate niti sto se slucuva posle niti vi se vraka toa sto go pominavte.
|
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dali znaci toa i deka pred potpisuvanjeto znael i kakov zivot ke ima i sto se' ke prezivee? od kade vakov zaklucok? |
|
ekaterina
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 450 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se prasuvam zosto lugeto se opteretuvaat po ova prasanje?
kako da se plasime od segasnosta, od zivotot koj veke go ziveeme! dali ima zivot posle smrta sigurno ne! zivotot e sega, treba da se izzivee najdobro sto moze, ponatamu sigurno duhot na covekot ke probozi vo nekoja nova dimenzija(se soglasuvam so becenevem) i mislam deka ne sme sposobni da priznaeme edna vistina...prijateli, ajde da go napravime ovoj svet i ovoj zivot vreden za postoenje, a ona ponatamu...da go ostavime da dojde koga ke treba da dojde! tolku sme mladi i ubavi-AJDE DA ZIVEEME!!! |
|
people are strange
|
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ajde
|
|
cecka
Сениор Регистриран: 04.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
potpolno te svakam zpsto nemozes da me razberes.....bidejki jas i ti sosema razlicno gi gledame rabotite, i toa e pravo na sekoj covek,,,da ima sopstveno mislenje.... smrtta ja prifakam kako normalna rabota, ama jas voopsto ne razmisluvam za toa sto ke bide so mojot spirit posle fizickiot prekin na zivotot.... mislam deka ke odam vo rajot...zosto sum epten srcka |
|
covek uci dodeka e ziv-OD MENE
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
peperutkata nikogas ama nikogas nema da priznae deka nekogas bila gasenica. pa ludi ke ve napravi ako i spomnite takvo nesto. 'jas', peperutkata ke kaze pa vidi me kolku sum ubava, so kolku prekrasni boi raspolagam, baska umeam da letam, od kade na tebe takva glupava ideja deka sum bila gasenica (ti si za vo ludnica) ke rece. Eee, taka velea i za onoj sto rekol kako se dvizi sonceto, lud e. site drugi ispadnaa ludi osven nego. a i dosol nekoj na zemja da ni kaze sto sme i koj sme , ama nie si rekovme ne fala ubavo ni e i vaka, ne ni treba vistinata, poubavo ni e koga ne lazat, baska i se smeeme na toa, vickasto e. nemojte sega za vistinata oti ne sum raspolozen ke vi kazat. ima lugje sto nemat sila da ja podnesat vistinata i baraat spas vo alkoholot vo samoubistvo.
Изменето од becenevem - 26.Октомври.2007 во 17:48 |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...КРАЈ НА ПОЧЕТОКОТ....
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
преод... |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...OД ,,ShUPjO VO PRAZNO"...!!!
|
|
|
|
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
можеби....ама за некои многу паметни чичковци празното е многу - полно
|
|
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ДА ...ЗА НЕКОЈ......!!!
|
|
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Крај на едно биолошко постоење. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
ekaterina
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 450 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako ima nov 'zivot' posle ovoj(bioloskiot) najpametno e da odime po red!
da se sekirame kako ke ziveeme utre, zadutre, za 10 godini, sto ke ostavime zad nas, dali dostoinstveno ke go izziveeme vekov ili ke treba da se sramime od sebesi. da odime po prirodniot pat, po redot na nestata... |
|
people are strange
|
|
Внеси реплика | страница <1 1011121314 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |