|
Брак со припадник од друга вера? |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 27> |
Автор | ||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
НА ПОЧЕТОКОТ СИТЕ ЛУГЕА ЗБОРУВАА ИСТ ЈАЗИК И ВЕРУВАА ВО ИСТ БОГ. ЗНАЧИ БОГ НЕ ЗАБРАНУВА МЕШАНИ БРАКОВИ... |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
Fantastic Lady
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2008 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 169 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Messenger ,,blagodaram za odgovorot,,,iako seushte ne go dobiv toa shto sakam,,bi sakala,,(se razbira dodeka mzohesh),,da mi odgovorish i na drugite prashanja,,za da mozham da formiram edna "clear picture of that"..
thank u |
||
Write your name in kindness, love,nd mercy,nd leave behind you a monument of virtue that the storms of time can never destroy.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koi prashanja? |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Fantastic Lady
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2008 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 169 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
When man is born, he suddenly finds himself in a world where no mountain bears an inscription answering questions concerning the nature of the world,.. or explaining how he should live on earth...
No educational institution produces experts who know the secret of life or who can provide man with practical guidance... To satisfy this need felt by man,,, God must have sent His prophets to the world, every one of whom brought with him the word of God.... In the scriptures revealed to them,,, God has explained the reality of life to man, and has made it clear what man should and should not do... They showed man what sentiments nd ideas he should adopt,,, how he should remember, nd not forget his Lord,,, how he should live with his fellows,,, what he should associate himself with and disassociate himself from.. these kind of questions..if there werent prophets???!! ili,,izvini,,izvini,,we're off topic,,,bi bilo dobro nekade da gi postavime ovie prashanja,,,no ne znam kade... Изменето од Fantastic Lady - 05.Март.2008 во 22:50 |
||
Write your name in kindness, love,nd mercy,nd leave behind you a monument of virtue that the storms of time can never destroy.
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Yeah the question is where is a prophet of girls and womens???
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од Messenger - 06.Март.2008 во 00:11 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zalam sto voopstro postoi tema koja nosi naziv
BRAK so pripadnik na druga vera pokazuva kolku sme daleku od vistinska napredna civilizacija se moli mesi da ne mi ja brise mislata Изменето од anakin - 06.Март.2008 во 00:10 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne bre Anakine, bash mi e milo sto se vrati.
|
||
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
anakine - i jas da recham - na mesto ti e mislata.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ako e taka togas da doobjasnam
fintata so verata vo gospod - koja jas ja nemam a sepak ja svakjam i pocituvam e licna rabota na sekoj poedinec a vaka brak e zbir na dve poedinki (i pokasno na povekje - no toa ne e tema) i sega fintata e da e toa intima no op izleguva na povsina i odednas taa razlicna vera ima vlijanie na dvajcata to est izleze od svojeto pravilno mesto a so e najloso op izleguva od tamu i stanuva faktor na mnogu edinki koi se etiketirat i se narekuvat brakja i sestri i site ovie sranja so ni se slucuvat vo svetot e radi toa so verata ne si stoi na svoeto pravo mesto vnatre vo mislata na sekoj covek koj kje si ja cuva za sebesi bez da opteretuva druga edinka nie pisuvame na brak a tek sozivot --- grozno navistina zalam so se gosrdeete so nash*te veri koi ne ni se na mesto Изменето од anakin - 06.Март.2008 во 00:33 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Znachi sakash da kazhes deka verata si e sloboden izbor za sekoj chovek posebno i taa ne bi trebala da se mesha onamu kade ima ljubov i brak koj e skluchen od taa ljubov.
Dali te razbrav dobro? Изменето од Messenger - 06.Март.2008 во 00:34 |
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
more nemora da ima ljubov
prosto verata nesmee da izleze nadvor od samiot covek i da negova vera da pocne da vlijaje vrz drug so druga vera nie se konfrontirame so intimnosti dodeka toa ne go sfatime kje ima omraza oti mu kazuvame na drugiot intimata ti e sranje |
||
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sega Anakine naleguvash vo sushtinata na intimnosta (kontaktot) megju vernikot i Kreatorot od edna strana i organiziranata religija i nejzinite dogmi od druga strana.
Toa e vechna tema na raspravanje, vo koja religijata nikogash nema da gi krene racete. Oti tokmu vo toa se sostoi neziniot opstanok, shirenjeto megju lugjeto, nivnata kontrola i zacvrstvuvanjeto na nejzinite temeli.
Religijata se postavuva kako posrednik megju Kreatorot i chovekot i zasekogash ke saka da ostane tokmu taka. Inaku postoi opasnost da ja izgubi svojata pozicija i vazhnost. Se dodeka taa nareduva sto mozhe i sto nemozhe vernikot da pravi, sto e mu e dozvoleno i shto ne mu dozvoleno od Boga, se dodeka gi nametnuva svoite interpretacii kako Bozhja volja sto mora da bide sledena, do togash organiziranata religija ke bide na sila i ke gi kontrolira lugjeto.
Taka bilo sekogash. Изменето од Messenger - 06.Март.2008 во 00:49 |
||
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mesi
neveruvam deka opstanok na religijata se sostoi vo tvrdenjeto deka intimata (te verata) na drugiot e sranje Изменето од anakin - 06.Март.2008 во 00:47 |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 27> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |