|
Врска со сиромашен дечко/девојка? |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 23> |
Автор | ||||
Mishell_G
Сениор Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Porano imase trend zenite da baraat bogati mazi, a denes mazite se poveke se usovrsuvaat vo lovot na "zlatnata kokoska". Operirani od sekakvi skrupuli, mazite go prezedoa zenackiot biznis i pocnaa da dominiraat vo nego. Parola " poarno da ja rabotam ova bogatata, otkolku nivata od mama i tato" |
||||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
I roditelite veke taka si gi vospituvaat decata uste mali. Site takvi "materijalisti" imaat 99% podrska od doma
|
||||
Goddes of Chaos
Сениор Регистриран: 01.Април.2007 Локација: Ecuador Статус: Офлајн Поени: 337 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Da a ako malava princeza e ruzna ko na mama i tato muleto so praime togas??
|
||||
Narodot za najmudra kniga ja smeta onaa koja e najnerazbirliva za nego.-A.Hitler
|
||||
Mishell_G
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Nema vrska ako e ruzna ko muleto, bar nema da ja nosi na niva . |
||||
emkas
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 05.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 398 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Dokolku postoi iskrena ljubov, sekako deka ke opstane ljubovta so siromasna licnost - ljubovta so pari ne se kupuva...
|
||||
Goddes of Chaos
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Pa poarno u niva da si nosi nekoja lepotica, negoli u krevet mule
|
||||
Narodot za najmudra kniga ja smeta onaa koja e najnerazbirliva za nego.-A.Hitler
|
||||
Mr.Trump
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 106 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ајде де ...
Искрена, веројатно мислиш безусловна љубов не постои, а ќе се зачудиш што се може да се купи со пари.
Трагедијата е што финансиската сиромаштија, посебно ако трае со генерации, често оди со духовна ограниченост.
И сега замисли, која е мотивацијата млад човек што видел свет, има широки видици, образование, потенцијал да направо многу во животот, да се спои со некој(а) чиј најголем дострел е да ги рани кокошките и свињите и не излегол од селото каде што се родил. Богами, толку „искрена“ љубов не сум видел. Ако нешто такво се случи, повеќе зборува за ниската самодоверба на оној првиот. Дури е мала веројатноста и да се сретнат, оти и круговите не им се исти.
|
||||
You are fired!
|
||||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
Goddes of Chaos
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Za ,,crvenata recenica" ne se soglasuvam so nejziniot kontekst,
bi ja stavila vo obratna smisla. Cesto premnogu dobro situiranite edniki
zavrsuvaat kako moralno i duhovno ograniceni luge, zosto premnogu bogatstvo rasipuva a za toa ni govorat vprocem i mnogubrojnite pr. vo praksata,, a istvovremeno najbogatite luge se i nejnesrekni i najosameni
premnogu egocentricni so pregolemo ego smetaat deka se vozviseni pa tesko se opustaat vo drustvo...za razlika od drugite i tesko imaat vistinski prijateli,, jas mislam deka zlatnata sredina e najdobra.
A toa sto vo drzavava vladee siromastija pridonesuva indirektno za razvojot na takva psiha i takov mentalen sklop na poedinecot da gleda na materijalnata strana kako nesto edinstveno vredno.. vo zivotot sto e sosema pogresen stav.. samo za sporedba kaj nas najbogatite mozat da si priustat isti zadovolstva kako srednata klasa vo porazvienite zemji toa e standardot nas, da se nadevame ke se podobri, no zasega toa e toa
|
||||
|
||||
Goddes of Chaos
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Licno poznavam mnogu pr. na mladi obrzovani, kreativni potencijali i intelekti koi sto uspeale da se samoreslaiziraat nadvor od drzavava,
uspeale da izgradat idnina koja sto ne bi mozele da ja imaat ovde od razni privcini. A i mnogumina sto toa go napravile tokmu ovde vo MK, isto taka postojat i mnogu biznismeni koi sto izgubile se a imale milioni na bankovnite smetki,, zivotot e trkalo"
|
||||
|
||||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Da de, so ako ima pari, ne znae da zivee, glup e. Poentata e deka kolku poveke pari imas tolku poveke ti se lepat, dokolku ne e retardiran naslednik. Sekoja saka dobra idnina za decata, sto znaci ako se osmeli so siromav, prvata godina ke kopaat med, a od vtorata nataka ke capaat u gomna : - Ti mi ja zede mladosta ! Kako ne ti e sram, gi upropastuvas i decata, vol mrzliv !
Siromavite vo banana drzavi si gi budat nautro zenite i kerkite da odat na prostitucija kako da e najnormalna rabota na svetot. Dobro utro, Makedonijo ! |
||||
Mishell_G
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Koj veli deka tie sto imaat pari se moralno i duhovno ograniceni lugje.. E ajde sporedi koj e poogranicen, toj sto od svoeto mesto podaleku ne otisol, ili toj sto ima pari go prosetal svetot i kolku i da bil glup prifatil od kulturata na drustvoto vo koe se dvizi. Kade ke go razvie duhot toj sto nema pari, na poleto pored cresata? |
||||
Goddes of Chaos
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Da ti kazam pravo od novopecenive bogatasi ne mozam da zabelezam nitu eden istrien graganin
sto se veli site se teski seljaci i malogragani,, taka da ova pogore
ne ti drzi voda,, inace nekoj moze i pod cresa da se prosvetli i da
razvie duh ne e vazno mestoto kade go pravi toa, do psihata e
toj moze pod drvo da procita vagon knigi, a seljakot sto ima polna
torba pari i smeta deka so pari se se kupuva i deka e najpameten zosto ima pari toj ne ti cita knigi ne se zamara so razvoj na nikakov ti duh. tuku drugo nego go interesira
|
||||
|
||||
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
kako i da e, so evropskite perspektivi siromavite ke stanuvaat pederi od maka, a bogatite od azdis. No i pederstvoto e vrska, taka da mozes da i se zakanis :
- Ako ne mi dades ke stanam peder pa ke vidis ti ! - Nemoj, nemoj, na ti, na more ! |
||||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 23> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |