|
ИСЛАМ ПРОТИВ ИСЛАМ! |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 20> |
Автор | ||||
aaaaaaaaaaaaaa
Сениор Регистриран: 31.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 97 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
sau HI. Потполно точно молитвите се за некои како мене што немаат вера.И кон Бога се обракам Боже помогниму на моето неверие. А НЕ АКО СИ ТАМУ &n bsp; &n bsp; &n bsp;ЈАС ЗНАМ ДЕКА ПОСТОИ И неверен Тома сакаше да го допри Исус Христос од кога воскресна. Му се даде и тоа. Но блажени се оние кои поверуваа а не видоа. |
||||
aaaaaaaaaaaaaa
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
say HI.Прости ако ти сметаат боиве ке гледам потполно да ги одфрлам оти несум зависен он нив.Во предходнава реплика ги употребив од навика заради тоа пракам нова.
|
||||
aaaaaaaaaaaaaa
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Miralem.Знаеш дека библијата е поделена на стар и нов завет.Новиот е за оние кои поведуваа а стариот за оние кои се усте не поверувале.Во ова лежат сите твои прашања.Не прашувај се е како што читаш. Во новиот завет пишува. И денеска пред некого стои превез за да не го разбираат стариот завет.Бог ми е сведок кога го читам стариот како да го читам новиот. |
||||
Miralem
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1056 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Krale...ajde,povtorno kako na dete. Sto rekol Bog za svetloto ? Neka bide svetlo I BI SVETLO.... no OD KADE ???? Sonceto logicki e deka bilo stvoreno veke. Zatoa sto sonceto ne e materija. Elektricarot treba kablite prvo po kukjata da gi ispusta na kraj fasonkite,sijalicata.... i veli NEKA BIDE SVETLO i ckrapa na prekidacot I BIVA SVETLOOO.... |
||||
krale
Сениор Регистриран: 18.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 923 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Е ајде ти малце размисли (како на дете) како може сонцето да биде создадено, а да нема светло??? Мора прво да се создаде концептот за светлина, а потоа светлечки тела. Инаку како? Имаш сонце и ѕвезди кои не светат? Абе миралеме, логиката не ти е јака страна...
|
||||
Ние сме Христов благ мирис пред Бог меѓу оние кои се спасуваат, и меѓу оние кои загинуваат; на едните смртен мирис за смрт, а на другите животен мирис за живот. 2Кор 2.15-16
|
||||
only_me
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: Israel Статус: Офлајн Поени: 295 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
only_me
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: Israel Статус: Офлајн Поени: 295 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Nemozes od mirlallco da baras logika, da imase toj malce logika ke go razbere i k*ranot pa duri i Biblijata, ama za zal nema da se sluci toa vo skoro vreme, samo da go molime Boga da se preobrati sto pobrzo:) Изменето од only_me |
||||
Miralem
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Znaci vaka. Elektricarot svetloto vo dzep go nosi. Go pravi doma svetloto,neli ?? I go sobira vo edna Kofa..... posle gi pusta kablite i tie raboti,pa od kofata zema svetlo i Turiva vo sijalicata ???? Svetloto ne e materija,Krale. Ova ti e KAKO ZA PRIMER DADENO. Dali Bog svetloto go sozdal na strana nekade,pa potoa sonceto i taka svetloto vo sonceto go prefrlil ???? SVETLOTO I DENOT,STVORENI SE PRED SONCETO ! Ova e za Krale sevo Logicno. Duri sega vidov deka i DENOT duri e stvoren pred sonceto. Stv. 1,16-17 (11) I reče Bog: "Neka proklija zemlja zelenilom - travom sjemenitom, stablima plodonosnim, koja, svako prema svojoj vrsti, na zemlji donose plod što u sebi nosi svoje sjeme. I bi tako. (12) I nikne iz zemlje zelena trava što se sjemeni, svaka prema svojoj vrsti, i stabla koja rode plodovima što u sebi nose svoje sjeme, svako prema svojoj vrsti. I vidje Bog da je dobro. (13) Tako bude večer, pa jutro - dan treći.
IV dan.
(14) I reče Bog: "Neka budu svjetlila (POSLE TRETIOT DEN STVORENO E SVETLOTO)na svodu nebeskom da luče dan od noći, da budu znaci blagdanima, danima i godinama, (15) i neka svijetle na svodu nebeskom i rasvjetljuju zemlju!" I bi tako. (16) I načini Bog dva velika svjetlila (OTKAKO SVETLOTO GO STVORI,POTOA I SONCETO....)- veće da vlada danom, manje da vlada noću - i zvijezde. (17) I Bog ih postavi na svod nebeski da rasvjetljuju zemlju, (18) da vladaju danom i noću i da rastavljaju svjetlost od tame(A TRETIOT DEN STO JA DELESE NOKTA OD DENOT ????). I vidje Bog da je dobro. (19) Tako bude večer, pa jutro - dan četvrti. -1.Spored Biblijata zemjata e nepokretna (1Kr 16,30; Ps 93,1; 96,10; 104,5) -2.Spored Biblijata Zemjata e stvorena pred sonceto i zvezdite a svetloto i denot pred sonceto. |
||||
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
темата е: ’ислам против ислам’, за земјата дека била рамна плоча има тема на подфорумот ’Вероисповед’, еве линк до неа, кликнете овде: http://www.forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=2706& ;PN=8
|
||||
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
||||
krale
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Миралем, Господ не е водоинсталатер, а уште помалку електричар. Електричарот работи со елементи кои што ГОСПОД ВЕЌЕ ГИ СОЗДАЛ.
Да ти објаснувам сега што е светлината, нема да сфатиш. Прочитај малку за фотоните итн., и ќе видиш дека најновите научни истражувања потврдуваат дека и тие имаат материјални својства (т.е. се дел од материјалниот свет). Сонцето по својата дефиниција мора да свети. Се знае зошто свети. Има водород кој гори. Кога нешто гори - свети! Не може нешто да гори, а да не свети - а ти токму тоа го бараш од Господ. Па не е Господ ирационален, па да створи сонце кое гори водород и свети, а после тоа Господ да се сети дека заборавил да создаде концептот на светлина... Ах, Миралем, на време напушти ја темава, оти ќе ти смеат сите на крајот... Инаку сонцето и месечината, се МНОГУ ЛОГИЧНО создадени ЗАЕДНО со денот и ноќта. Прочитај ги убаво 1 Мојс. 1:16-17... И тука ти избегала логиката од дофат... |
||||
Ние сме Христов благ мирис пред Бог меѓу оние кои се спасуваат, и меѓу оние кои загинуваат; на едните смртен мирис за смрт, а на другите животен мирис за живот. 2Кор 2.15-16
|
||||
Miralem
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Zamka krale a ? Se gleda po tvoite poraki. Pominal eden den i nok.Pominal uste eden den i nok,pominal uste eden den i nok =3 dena. Tek posle sozdadeno e (spored biblijata) svetloto a posle svetloto sozdadeno e sonceto. Samo ne me cudi nisto kaj vas poveke. Ako veruvate deka 3 e 1 i 1 e 3 deka 3 satot i 6 satot se isto. Deka tri dena i tri noki se isto so 2 dena i dve noki....... zosto ova da me cudi.... uste ako vidime deka Pavle rekol: pazete ima vo biblijata raboti koi ne se objasnuvaat,ima raboti koi ziv covek nemoze da gi svati...... ama taka e toa,veruvajte vie vo toa" Pavle ako rekol da se veruva i vo toa,oti da ne veruvate. Uste ako se stavi i toa deka Bog umre za vasite grevovi (subhanallah) uste pomalku me cudi. A inaku Krale,sto poveke se trudis da objasnis,tolku poveke gines. |
||||
krale
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Миралем душо, како да ти објаснам посликовото од тоа дека се давиш! Па гледај почнуваш да бладаш, да не знаеш што збориш момче...
Јас како што реков, во третиот ден се создадени сонцето и месечината. Тие се создадени откако веќе е создадено светлото. Инаку како? Како Миралеме? Ајде ти биди попаметен од Господ и објасни како? Господ ќе створи сонце, ама заборавил да создаде светло, па ќе се сети подоцна? Што сакаш ти да постигнеш? Ајде еве твојата мудрост нека ја надмине Божјата, па објасни ни како тоа требало Господ да го направи, а да ти биде те*е по мерак! |
||||
|
||||
aaaaaaaaaaaaaa
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Miralem. Sekoj sto ispoveda deka bog ne dosol vo telo e antihrist . A so toa normalno e deka Muxamed e inspiriran od satanata. Neli Isus Xristos e ednosusen na otecot od edna SUSTINA. Za drugoto ponatamu. |
||||
aaaaaaaaaaaaaa
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Miralem.Site navedeni licnosti koi gi spomnuvate vo vasite repliki, se smrtni luge. |
||||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 20> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |