|
Контрацепција |
Внеси реплика | страница <1 101112 |
Автор | |
esperans@
Нов член Регистриран: 10.Мај.2007 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 30 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
samo kondomi drugo ne priznavam bez kondom koga ke pravam deca so maz mi
|
|
I'm bossy...
|
|
MisIcA,
Сениор The first MISS suspended Регистриран: 01.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 1089 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas sum zadovolna nemav nikakvi problemi okolu vmetnuvanjeto.se javiv kaj mojot ginekolog posle poroduvanjeto so maliot i vo razgovor mi kaza da spiralata mi e najdobar izbor a pred toa gi napraviv site pregledi, dodeka kontarceptivnite piluli ne mi gi preporaca bidejki sum ponervozna osobeno pms koj me rastrevozuva i sum mnogu osetliva ovie denovi.
inace spiralata se vmetnuva posledniot den od menstruacijata a samoto vmetnuvanje ne trae podolgo od 5 min. e bezbolno, ne se cuvstvuva nisto,kaj mene ne se pojavi problem, teloto ja prifati.vaka na ovoj nacin sum opustena vo sexsot a slednata bremenost ke mi e planirana , vednas stom ke odlucime da imame vtoro detence i togas ja vadam spiralata.inace se nosi najdolgo 5 godini.
|
|
атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш за боите...(модератор аџија) |
|
Goddes of Chaos
Сениор Регистриран: 01.Април.2007 Локација: Ecuador Статус: Офлајн Поени: 337 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
More kakov kondom kakvi bakraci
poslatko e bez nego,,,a za zastita ima lek
podvrzuvanje na maskite jajnici i gotovo Изменето од Goddes of Chaos - 18.Јуни.2007 во 21:11 |
|
Narodot za najmudra kniga ja smeta onaa koja e najnerazbirliva za nego.-A.Hitler
|
|
Mishell_G
Сениор Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Moe mislenje okolu spiralata e deka za nekoi odgovara za nekoi ne. Najpoveke ja koristat onie sto veke rodile, a sekoj ne moze da ja prifati. Istoto vazi i za pilulite, nekoj gi podnesuva nekoj ne. Kondomite se klasicna varijatna koja ne odgovara za onie koi sakaat sloboden sex. Varijantata plodni neplodni denovi ne bi ja preporacala vo nikoj slucaj, osven ako ne planirate obnova na semejstvoto . Koitus interuptus, cesta varijanta na kontracepcija kaj nas, ama mnogu zavisi od odgovornosta na mazot. Kolku e sigurna i toa ne znam.
|
|
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Slaba ti e taa zastita od site seksualno prenoslivi bolesti sto haraat niz svetov. |
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
Goddes of Chaos
Сениор Регистриран: 01.Април.2007 Локација: Ecuador Статус: Офлајн Поени: 337 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne mislev na promiskuitetni sexualni aktivnosti
tuku glavnata ideja i uslov za da se podlozi nekoj na vakov zafat e postoenje na monogamna sexualna zaednica..tuka ne bi trebalo da ima vozdrzuvanje od kulminacijata na dejstvoto najslatkiot del......
A zastitata se sostoi od zastita od nesakana bremenost
a bolestite se druga tema tuka ni kondom ne spasuva nisto
Изменето од Goddes of Chaos - 09.Јули.2007 во 16:36 |
|
Narodot za najmudra kniga ja smeta onaa koja e najnerazbirliva za nego.-A.Hitler
|
|
MisIcA,
Сениор The first MISS suspended Регистриран: 01.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 1089 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш за боите...(модератор аџија) |
|
MissSexy
Сениор Регистриран: 22.Август.2007 Локација: Cook Islands Статус: Офлајн Поени: 364 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Spiralata e idealno za tie koj veke rodile , ako se podnesuva horminite ete i antibebe piluli . Jas imam takvi , mini pills i super mi se , nema vrska pojacan pms ili slicno i da pilulite ne go zamenuvaat kondomot ....
|
|
U never get a second chance to make a first impression
|
|
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pilulite i da se bezopasni se dobri za mazheni zheni i tie shto ne menuvaat partneri inache za promiskuitetnite obavezno kondom toj shtiti i od seksualno prenoslivi bolesti |
|
always look on the bright side of the life!
|
|
nikolceo
Група Регистриран: 15.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 46 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Namesto piluli postoi kontraceptivni lepenki koi se lepat ednas vo ciklusot i se nosat 21 den. Preku kozata ispustaat hormoni i go izrazuvaat kontraceptivnoto dejstvo. Prakticni se zatoa sto nema zaboravanje na tableta sekoj den.
|
|
Nikolce
|
|
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Preferirav kondom licno za moja zastita dodeka bev singl...sega kako koga...od kondomi, piluli ili day after...zenata e glavna vo toa...respect vajfiii...i love razbira se...
Misija vracanje vo zivot na izumreni temi... |
|
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nishto ne e propushteno.......... no, kontracepcija ne e potrebna...............shtewtna e po zdravjeto na partnerkata.......pa bilo toa i spirala. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
Sims
Нов член Регистриран: 21.Мај.2017 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имам редовна менструација на секој 27,28 дена.На 24.04 добив и ми траеше 5 дена до 28.04,на 29.04 инав однос со кондом (кој не пукна),не сврши во мене и според тоа што имам читано 6 ден ид циклусот би требало да е неплоден Сега би сакала да прашам дали во овој мој случај има шанса за бременост? Треба да добијан денес или утре но немам симптоми освен што ме болат градите и на моменти имам болки во долниот дел од стомакот.А и да напоменам дека минатата недела се вратив од патување имав промена на клима и под стер сум да не случајно сум останала бремена.Дали поради патувањето и стресот може да ми доцни и поради тоа да немам никакви симптоми?
|
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,,,,, ,,,,mha,,,,bremenosta ke da ti e od patuvanjeto a i stresot ke da ti e od nego,, ,,, |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
Внеси реплика | страница <1 101112 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |