IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Дали го заслужуваме тоа што ни се случува?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали го заслужуваме тоа што ни се случува?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 18>
Автор
Порака
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2009 во 19:43
сум го заслужил затоа што сум постапил така како сум постапил затоа што сум воспитан да постапам така како што постапувале со мене
Кон врв
ПодВодно Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 7391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ПодВодно Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 12:22
доброто го заслужувам, лошото - не.

Кон врв
ana sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2008
Поени: 2278
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ana sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 17:43
"dete od 2god gi gubi roditelite vo sobrakajka,go nosat vo dom,nekoe vreme zivee tamu,go posvojuvaat,posvojuvacite go maltretiraat sekojdnevna tortura vrz nego"
zosto?
zatoa sto e rodeno vo pogresno vreme i na pogresno mesto?
so sto li zasluzilo deteto ova da mu se slucuva?
ima milion vakvi primeri
mozeme li so sigurnost da kazeme deka se sto ni se slucuva sme zasluzile?
koj moze toa da kaze
jas?
vie?
ili onoj gore?

...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2009 во 15:12

Наместо да се жалиме, дека немаме од се што сме пожелили, треба да сме благодарни, дека не добиваме се од тоа што сме заслужиле.

Дита Хилдебранд

Паметно, паметно...не знам коjа е, но ваљда е паметна жена.

Изменето од Анастеа - 29.Август.2009 во 20:17
Кон врв
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2009 во 13:16

Ni se sluchuva zbunetost, zarobeni sme vo materijalno, vo svet na pari, na slava, vlast, perenje mozoci... Ziveeme vo demokratija, koj shto saka pravi koj shto saka pishuva po forumi, nekoj uzhiva, nekoj ima uslovi na uzivanje, a go maci nekoe filosofsko prashanje, se nervira si ja kca glavata!!!Dali go zasluzuvame ona sto ni se slucuva? - Pa sto sme zgresile tolku nie lugeto da ni se slucuvaat psihopatski dejnosti na sekoj cekor? 

Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2009 во 15:40
Ако му даваш шанса на секој да те онади.
 - Мујо, ај прегни го дрвово да ти покажам една финта.
 Го прегрнал Мујо дрвото и Хасо му ги врзал рацете.
 - Абе шо мислиш ми да правиш ?
И овој му го бапнал од позади и си заминаал.
Поминал некој незнајко и го прашал оти е врзан.
 - Абе прв другар, ја у него поверење, а он ми ги врза рацете и ми го бапна. Ќе ме ослободиш ?
 - Како да не, он не те жалел, ја ќе те жалам.
И овој му го бапнал на Мујо така врзан и си заминаал.
Поминал некој друг незнајко и истото го прашал на Мујо. Мујо воздивнува и му вели :
 - Абе е**, не прашувај и замини си.

Изменето од Анастеа - 30.Август.2009 во 16:09
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2010 во 22:07
Pa, od edna strana chovekot ne e centarot na svetot. Ne mora se da zavisi od nego, i se da bide nasocheno kon nego.
Nekoi raboti ednostavno treba da gi izzhiveeme, ubavi ili neubavi.

Od druga strana, sekoj si nosi odgovornost za svojot zhivot; za izborite koi pritoa gi pravi, odlukite koi gi nosi, i sl.
Кон врв
sanja-a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Only God Can Judge Me!

Регистриран: 12.Април.2009
Поени: 13457
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sanja-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2010 во 19:41
ооо да и тоа како си го заслужив ова..

не за џабе рекле што ќе посееш тоа и ќе жнееш
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу.
Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот.
Одри Хепберн
Кон врв
Blue Scarlet Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Амазонка

Регистриран: 03.Ноември.2009
Поени: 9011
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Scarlet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2010 во 13:22
Se se slucuva so pricina ....

Ili ne? голема%20насмевкаплазење
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Кон врв
mimicria Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
magnet za defekti

Регистриран: 27.Ноември.2008
Поени: 3444
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mimicria Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2010 во 13:23
izgleda go zasluzuvameтага
Dajem ti verse i note, sve moje sarene perle na dar, jos te mogu pjesmom kupiti, lukavo i slatkorjecivo, jos uvjek mogu ti podvaliti ljubav...
Кон врв
ANTEROS Кликни и види ги опциите
Група
Група

Seeker

Регистриран: 06.Септември.2010
Поени: 77
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANTEROS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2010 во 12:50
Не дека секогаш ми се допаѓа она што ми се случува, ама веројатно за се тоа има некоја причина, зашто нели-ништо не настанува случајно. Е сега, јас ќе кажам дека мислам дека некои работи што ми се случуваат не треба да ги искусувам, зашто понекогаш стварно ми е доста од глупави ситуации, ама веројатно и за тоа си има причина.
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2011 во 23:37
СЕКОЈА ВРАТА САМИ ЈА ОТВОРАМЕ...
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2011 во 14:41
....daj kalauzot be?голема%20насмевка

zaslugite ke gi ostavam na heroite,a za mene samo parce vozduh i neboсреќа
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Blue Scarlet Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Амазонка

Регистриран: 03.Ноември.2009
Поени: 9011
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Scarlet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2011 во 14:48
Nesakas svetkav odrden? голема%20насмевкаплазење
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 18>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.