![]() |
|
Дали го заслужуваме тоа што ни се случува? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1011121314 18> |
Автор | |
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
сум го заслужил затоа што сум постапил така како сум постапил затоа што сум воспитан да постапам така како што постапувале со мене
|
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
доброто го заслужувам, лошото - не.
![]() |
|
![]() |
|
ana sk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2278 |
"dete od 2god gi gubi roditelite vo sobrakajka,go nosat vo dom,nekoe vreme zivee tamu,go posvojuvaat,posvojuvacite go maltretiraat sekojdnevna tortura vrz nego"
zosto? zatoa sto e rodeno vo pogresno vreme i na pogresno mesto? so sto li zasluzilo deteto ova da mu se slucuva? ima milion vakvi primeri mozeme li so sigurnost da kazeme deka se sto ni se slucuva sme zasluzile? koj moze toa da kaze jas? vie? ili onoj gore? |
|
...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...
|
|
![]() |
|
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Наместо да се жалиме, дека немаме од се што сме пожелили, треба да сме благодарни, дека не добиваме се од тоа што сме заслужиле. Дита Хилдебранд Паметно, паметно...не знам коjа е, но ваљда е паметна жена. Изменето од Анастеа - 29.Август.2009 во 20:17 |
|
![]() |
|
DDarko ![]() Сениор ![]() ![]() Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Ni se sluchuva zbunetost, zarobeni sme vo materijalno, vo svet na pari, na slava, vlast, perenje mozoci... Ziveeme vo demokratija, koj shto saka pravi koj shto saka pishuva po forumi, nekoj uzhiva, nekoj ima uslovi na uzivanje, a go maci nekoe filosofsko prashanje, se nervira si ja kca glavata!!!Dali go zasluzuvame ona sto ni se slucuva? - Pa sto sme zgresile tolku nie lugeto da ni se slucuvaat psihopatski dejnosti na sekoj cekor? |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Ако му даваш шанса на секој да те онади.
- Мујо, ај прегни го дрвово да ти покажам една финта. Го прегрнал Мујо дрвото и Хасо му ги врзал рацете. - Абе шо мислиш ми да правиш ? И овој му го бапнал од позади и си заминаал. Поминал некој незнајко и го прашал оти е врзан. - Абе прв другар, ја у него поверење, а он ми ги врза рацете и ми го бапна. Ќе ме ослободиш ? - Како да не, он не те жалел, ја ќе те жалам. И овој му го бапнал на Мујо така врзан и си заминаал. Поминал некој друг незнајко и истото го прашал на Мујо. Мујо воздивнува и му вели : - Абе е**, не прашувај и замини си. Изменето од Анастеа - 30.Август.2009 во 16:09 |
|
![]() |
|
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Pa, od edna strana chovekot ne e centarot na svetot. Ne mora se da zavisi od nego, i se da bide nasocheno kon nego.
Nekoi raboti ednostavno treba da gi izzhiveeme, ubavi ili neubavi. Od druga strana, sekoj si nosi odgovornost za svojot zhivot; za izborite koi pritoa gi pravi, odlukite koi gi nosi, i sl. |
|
![]() |
|
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
ооо да и тоа како си го заслужив ова..
не за џабе рекле што ќе посееш тоа и ќе жнееш ![]() |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
![]() |
|
Blue Scarlet ![]() Модератор ![]() ![]() Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Se se slucuva so pricina ....
Ili ne?
![]() ![]() |
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
![]() |
|
mimicria ![]() Сениор ![]() ![]() magnet za defekti Регистриран: 27.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3444 |
izgleda go zasluzuvame
![]() |
|
Dajem ti verse i note, sve moje sarene perle na dar, jos te mogu pjesmom kupiti, lukavo i slatkorjecivo, jos uvjek mogu ti podvaliti ljubav... ![]() |
|
![]() |
|
ANTEROS ![]() Група ![]() Seeker Регистриран: 06.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 77 |
Не дека секогаш ми се допаѓа она што ми се случува, ама веројатно за се тоа има некоја причина, зашто нели-ништо не настанува случајно. Е сега, јас ќе кажам дека мислам дека некои работи што ми се случуваат не треба да ги искусувам, зашто понекогаш стварно ми е доста од глупави ситуации, ама веројатно и за тоа си има причина.
|
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
СЕКОЈА ВРАТА САМИ ЈА ОТВОРАМЕ...
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
....daj kalauzot be?
![]() zaslugite ke gi ostavam na heroite,a za mene samo parce vozduh i nebo ![]() |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
![]() |
|
Blue Scarlet ![]() Модератор ![]() ![]() Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Nesakas svetkav odrden?
![]() ![]() |
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1011121314 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |