IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Што мислите за новиот спот на Милчо Манче
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што мислите за новиот спот на Милчо Манче

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 21>
Автор
Порака
BACHIOS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1517
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 19:42
Originally posted by Kali Kali напиша:

Nasata umetnost ( filmska) go prikazuva ona sto e nasa realnost: Makedoncite se preoptereteni so minatoto. Namesto da ziveeme i da ja slavime segasnosta, nie sme zaglaveni vo minatoto, pod tovarot na istorijata, senistata crkvite svetcite hieroglifite itn.Seto toa e ubavo, toa ni se korenite, no treba da pustime i fidanki neli...da rasteme vo segasnosta:) Mislam deka spotot  treba da pokaze povekje makedonski prirodni ubavini, Pelister Sara Biljanini Izvori vodopadite..so malku povekje urban senzibilitet, kadri od koncert na Vlatko Stefanovski ili Simon Trpcevski, Ohridsko leto, mladi ucenici studenti kako jadat burek na primer, ili izletcii vo Lazaropole so parce cirenje i lepce od furna vo race ( se potsetiv deka vakvo nesto mi nedostigase najmnogu koga bev vo stranstvo!:)...ednostavna prikazna a so silna poraka, ubavo ukomponirana megju minatoto i segasnosta...

ne e loso, voopsto ne loso
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 19:50

DOBRA REKLAMA ZA MAKEDONIJA ...
VEKE SITE ZBORUVAAT ZA REKLAMNIOT SPOT ...
SE ZDRMA CEL SVET ...

BRAVO ZA MILCHO MANCHEVSKI ...
SE OPRAVDA ZA TOA STO NE PRETSTAVUVASE KAKO ZAOSTANATI ...

INAKU ...
KAKO TRGNAVME ...
KE DOKTORIRAME NA TEMA: MAKEDONIJA - VECHNA !!!

UZIVAJTE ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 20:24
Neznam ne mi e nisto posebno,samo naslovot mi e super.
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
vili2121 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Papa Bear

Регистриран: 04.Август.2008
Поени: 5628
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vili2121 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 20:37
Originally posted by marco_antony marco_antony напиша:

SE ZDRMA CEL SVET ...

INAKU ...
KAKO TRGNAVME ...

UZIVAJTE ...

sto zboris be nemam gledano vesti ama ne mi se veruva
Скапа е мудроста што се плаќа со искуство
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 20:53
...аха...се здрмавме сите тука, во VR...фино кажа некој, ке докторираме...а светов е сеуште таму кајшто беше...во однос на нас.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 21:00
Originally posted by moira moira напиша:

...аха...се здрмавме сите тука, во VR...фино кажа некој, ке докторираме...а светов е сеуште таму кајшто беше...во однос на нас.

METAFIZIKA ...
OVOJ MILCHO MANCHEVSKI NE VNESE VO CETVRTATA DIMENZIJA ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 21:03
Originally posted by vili2121 vili2121 напиша:

SE ZDRMA CEL SVET ...

INAKU ...
KAKO TRGNAVME ...

UZIVAJTE ...

sto zboris be nemam gledano vesti ama ne mi se veruva

VERUVANJETO E COVEKOVA PRIRODA ....

VERA + NADEZ + LJUBOV + SOFIJA !!!

AKO VERUVAME 100 % + SE NADEVAME 100 % + LJUBIME 100 % + RAZUM 100 % = BeskOnecna_inteliGencija

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 21:05
Ве молам да не забегуаме од темата.

П.С.

...јас сум петтиот елемент...во тој случај...

Поздрав марко
Кон врв
...Well... Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...ExtraVagant...

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 5231
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ...Well... Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 21:06
Originally posted by moira moira напиша:

epa fakt e deka Makedonija e shupakot na Evropa momentalno, a eksplicitni spotoi ne se dozvoleni, ako veke zborime za realnosta vo spotoite i segashnosta...toa e sea, pokrien gz nikoj ne go pljuka...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 21:08
...Македонија е папокот на светот...намигнување
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 21:09
ми го зеде зборот моира

иначе го гледав спотот и ми се бендиса и покрај тоа што можело и други убавини од нашава мајчичка да се стават,но би бил предолг тогаш.
сепак е одличен.
а грциштана го напраја популарен низ цел свет со нивните написи низ медиуми.фала им на простаците,ко за нас да работат

Изменето од fiks - 26.Декември.2008 во 21:11
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
chuchuliga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2006
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај chuchuliga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 21:19

SE ZDRMA CEL SVET ...

Kakov crn CEL svet, svetot nema poim i ne go interesira sto se slucuva kaj nas!(dokolku nie ne go zainteresirame, bidejki svetot ima dovolno problemi samiot so sebe).
I go pokazhavme spotot na edna prijatelka germanka, kako na stranec koj ne ja znae MK i komentarot beshe:" Disney estetika. Nekoe mesto kako so mnogu fantazija, so mnogu sliki, boi, no nishto ne mi e jasno, za shto se zboruva, za shto e reklamata i posle ova nemam nikakava posebna impresija. Ne me motivira da se zainteresiram za Makedonija i da pobaram neshto na internet."

Ete eden primer. 190 000 evra. Sramota. Zhal mi e, Milcho e golem rezhiser, ama reklamava ne mu e nishto posebno, nema efekt i definitivno ne ja izvrshuva celta za koja e napravena. Reklami od IST tip za Turcija, Hrvatska, Crna Gora, Ermenija,Maroko itn (gi kazhuvam samo onie koi sum gi videla so sopstveni ochi) se prikazhuvaat na CNN. So NISHTO ne se razlikuva (odvojuva) nashata za da ja zapamtat kako posebna ili avtentichna.

Изменето од chuchuliga - 26.Декември.2008 во 21:36
Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 21:42
prijatelite od anglija umrea od smeenje....isto kako i pogore...opitaa so se reklamira?
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 21:57
Originally posted by chuchuliga chuchuliga напиша:

SE ZDRMA CEL SVET ...

Kakov crn CEL svet, svetot nema poim i ne go interesira sto se slucuva kaj nas!(dokolku nie ne go zainteresirame, bidejki svetot ima dovolno problemi samiot so sebe).
I go pokazhavme spotot na edna prijatelka germanka, kako na stranec koj ne ja znae MK i komentarot beshe:" Disney estetika. Nekoe mesto kako so mnogu fantazija, so mnogu sliki, boi, no nishto ne mi e jasno, za shto se zboruva, za shto e reklamata i posle ova nemam nikakava posebna impresija. Ne me motivira da se zainteresiram za Makedonija i da pobaram neshto na internet."

Ete eden primer. 190 000 evra. Sramota. Zhal mi e, Milcho e golem rezhiser, ama reklamava ne mu e nishto posebno, nema efekt i definitivno ne ja izvrshuva celta za koja e napravena. Reklami od IST tip za Turcija, Hrvatska, Crna Gora, Ermenija,Maroko itn (gi kazhuvam samo onie koi sum gi videla so sopstveni ochi) se prikazhuvaat na CNN. So NISHTO ne se razlikuva (odvojuva) nashata za da ja zapamtat kako posebna ili avtentichna.

OVAA REKLAMA NE E ZA NEKOJ STO NEZNAE NITU KADE SME ...

OVA E ZA NASITE KOJ SE RASTRKANI NA SITE STRANI ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 21>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.