IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - СМРТНА КАЗНА?!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

СМРТНА КАЗНА?!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 21>
Автор
Порака
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Ноември.2008 во 17:29
Последната книга што ја прочитав е 50 Најпознати Светски Серијски Убијци нивните животи и дела.
Болни криминални умови, тешки психопати кои се дрзнуваат да вршат терор, насилство, канибализам, педофилија, масакр врз недолжни луѓе, мислам дека господ неможе да ги заштити жртвите, но затоа човештвото може да му пресуди на ваквиот болен ум со тоа што ќе го одстрани од планетава по пат на смртна казна, наместо од парите на граѓаните да живеат и скапуваат по затворите.
Уште па и да плаќам двачки за да може изопачениот ѕвер да го продолжи својот живот-никако.
Мислам дека и смртната казна за некои чудовишта во човечка форма не е е доволна.
Во некои сојузни држави во УСА е легална ко шшто имам гледано по документарци и е прилично хумана.
Инјектирање право во вена на осуденикот.Настанува моментална смрт.Еутаназија како кај животните.
Помислувам дека смртната казна доколку е изведена да не предизвикува огромна физичка болка може да е многу корисна во исклучителни ситуации секако, за тешки престапници.Само сепак е многу деликатна темава и тешко може да се даде директен одговор.
Кон врв
kocko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2007
Поени: 420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kocko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2008 во 23:36
sekoj olos treba da se potamani 
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2008 во 02:21
Originally posted by напиша:

дали се согласувате да се спроведува смртната казна ?? јас мислам дека некогаш психичката казна е многу поголема од физичката,.... и дека другите не можат да му судат на човек,... и да одредуваат дали тој ќе живее или не.... п.с го пречешлав овој дел,... и не најдов ваква тема,... ако има можете да ја бришете..... намигнувањесреќа

Во никаква околност,освен за предавство на татковината(можеби).
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
tamara1990 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Септември.2008
Поени: 293
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tamara1990 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2009 во 21:06
Ako se raboti za smrt na nekoj moj drag covek,predizvikana nasilno od nekoj..Togas smrtnata kazna ja opravduvam i toa kako...No jas da ja izvrsam...
Кон врв
Milaa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
unique

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 1523
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Milaa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2009 во 21:28
Смртта на виновникот нема да го врати во живот невиниот или настраданиот
Кон врв
pmmladen Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 21.Август.2008
Поени: 333
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pmmladen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2009 во 22:09
Ама ќе го исплаши потенцијалниот убиец
Кон врв
tamara1990 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Септември.2008
Поени: 293
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tamara1990 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2009 во 01:43
Originally posted by pmmladen pmmladen напиша:

Ne deka ke go isplasam ili slicno...No kako bi razmisluval ti (ne daj boze)vo takva situacija????
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pmmladen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2009 во 15:32
Originally posted by tamara1990 tamara1990 напиша:

Originally posted by pmmladen pmmladen напиша:

Ne deka ke go isplasam ili slicno...No kako bi razmisluval ti (ne daj boze)vo takva situacija????

Не се разбравне, ова што го напишав се однесува на коментарот на Milaa.
Што се однесува до смртната казна според законите и правилата никој не смее да одземе туѓ живот.
Меѓутоа јас лично би одобрил смртна казна за убијци, педофили, сексуални криминалци, лихвари, хомосексуалци, дилери на дрога, корумпирани службеници...итн....
Или барем да бидат ставени во затвор доживотно без право на помилување.

Изменето од pmmladen - 24.Јануари.2009 во 15:41
Кон врв
Дак Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Ноември.2008
Поени: 477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Дак Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2009 во 19:33
Сепак во мене е двоен морал.Сум против смртна казна и дека само Господ е тој што треба да казнува,а од друга страна јас лично би пресудила и на ситни делчиња би го сецкала,делкала но да е жив и секое делкање и сецкање да го почувствува.Знам многу сум морбидна ама што да правам кога мразам силеџии,педофили(јас лично би ги казнила,си знам јас како )

Изменето од Дак - 24.Јануари.2009 во 19:34
Љубов и само љубов
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pmmladen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2009 во 21:31
Originally posted by Дак Дак напиша:

Сепак во мене е двоен морал.Сум против смртна казна и дека само Господ е тој што треба да казнува,а од друга страна јас лично би пресудила и на ситни делчиња би го сецкала,делкала но да е жив и секое делкање и сецкање да го почувствува.Знам многу сум морбидна ама што да правам кога мразам силеџии,педофили(јас лично би ги казнила,си знам јас како )

Сепак те молам кога ќе извршуваш смртна казна гледај нека биде брза смрт без многу сецкање
Кон врв
criminal-F Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Јануари.2009
Локација: Japan
Поени: 173
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај criminal-F Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2009 во 23:15
najdobra smrtna kazna e da se macit covekot za stalno i bez prekin
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2009 во 23:32
Samo u masina za melenje meso i toa od kaj nozete da go slusas kako se dere
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2009 во 23:40
во денешно време и текако ни е потребна смртната казна
видете што се случи во Кина
ај некој друг сега нека се осмели да произведе нешто штетно за здравје
за жал имаме многу за на бесилка

Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2009 во 23:46
Da go gazat debeli zeni, namesto stikla da imaat sajka
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 21>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.