|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 115116117118119 242> |
Автор | |||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Евангелос славите вие Божиќ и Велигден и ако ги славите кои се датумите за тоа? Онака чисто информативно ме интересира. Немам намера некаква дискусија да отворам туку само онака да прашам. |
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Божиќ го славиме на 7ми Јануар, а Велигден, варира од година на година. Оваа година го славевме на 27 Април, а следнава ќе го славиме на 19 Април.
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Значи по Јулијанскиот календар,како нас? Благодарам на одговорот. |
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne se deri ne visam jas na komp non stop.... A odogovorot eve ti go vo Gospodovata molitva " ..i PROSTI ni gi DOLGOVITE NASI kako sto nie gi prostuvame na dolznicite nasi..." Ako toj vece gi platil site nasi dolgovi sto ima da barame nie od nego da ni gi prostuva dolgovite ?????? |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
neo_wmaster
Сениор Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A koj e na Messenger miloto, ne sum bas vo tek so muabetot na temava. |
|||
I love Daphne Millbrook.
|
|||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Одлична поента Темплариус. Воедно да умреше Исус за сите наши гревови, зошто тогаш сеуште го чувствуваме влијанието на гревот и зошто сеуште се греши? Или пред 2000 години Исус на крстот на Голгота направи reset-counting на броењето гревови? |
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Majkl, poentata e vo toa sto Aidra tvrdi deka isus gi platil nasite greovi i deka sega nie mozeme da uzivame zagarantirano ni e deka ce odime vo rajot .... nesto kako pri pejd ... togas ne mi e jasno zasto e pekolot ??? |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
AlDra
Сениор Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Темплариус со мене можеш да се инатиш колку сакаш. Но има една книга- Библијата. Таа книга се користи за да се чита, а не да ти личи дома. Па земи некогаш во слободното време прочитај нешто од неа. Јас извини но не можам по сто пати едно исто да ти повторувам. Затоа ти велам: со мене можеш да се инатиш до сабајле, но не можеш со Светото Писмо. Се што јас ти кажувам има поткрепа во Светото Писмо. Ај да ја видиме твојата верзија. Зошто толку бегаш од одговорот? Да не се срамиш? Или пак не знаеш? Или не знаеш од каде да почнеш? Само смирено, земи воздух длабоко, почни да мислиш, направи си концепт, потоа запиши го сето тоа и предочи ни го нам овде на форумов- кој патем затоа и постои- за да ги споделуваме нашите размислувања. Па повели кажи ни ја твојата верзија. уредно ти ги поставив прашањата во темата Спасение. Можеш да одговориш таму или тука, или пак ако се плашиш и се срамиш да не погрешиш пиши ми лична порака.
|
|||
AlDra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Темплариус, јас не тврдам така туку така пишува во Библијата. Земи и прочитај. Ако ја немаш можеш да ја најдеш на интернет.
|
|||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Abe ti sega mozes da cimolis do sabajle i da se zanimavas so psihoanaliza, ti ni nikoj na ovoj svet nema ekskluzivno pravo na Biblijata, toa sto vie si ja preveduvate i se igrate so nea e vas problem... A jas ti dadov odgvori od Biblijata i nemoj da mislis deka site ovde na forumov se zaslpeni kako tebe i tvoite, vo moite odgovori na tvoite prasanja ima uste povece prasnja za tebe ... Pravoslavieto ne ste nema i nikogas nema da go pobedite od prosta pricina a taa e sodrzana vo negovoto ime, taka da ne ti ostanuva nisto drugo sem i ponatamu da si veruvas vo toa sto si veruvas kolku pogresno i da e .Zasto za razlika od tebe i tvoite jas sum ovdeka na ovoj forum ne da zaveduvam tuku da branam, Gospod neka mi sudi ako gresam..... |
|||
Give me your secrets
|||
AlDra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Што (или подобро речено кого) браниш бре црни Темплариусе? Ако сакаш да се запознаеш со вистинското Христијанство повели, секогаш ќе бидеш добредојден да дискутираме и да научиш нешто. Те молам повеќе немој да велиш дека си православен, а уште помалку Христијанин. Нјапрвин поднаучи нешто па зборувај. Еве сега ќе излезат учебници по веронаука и земи поднаучи нешто. За твое добро.
|
|||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас ќе ви кажам лека ноќ и извинете што ви се вмешав кратко во дискусијата. |
|||
AlDra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Темплариус дај гукни кажи нешто. Или го прифати мојот добронамерен совет па си го зеде Светото Писмо во рацете и почна да го читаш. Ако е така прости што те вознемирувам.
Сакав да те прашам: ако јас грешам, дај кажи ми која е правилната верзија. Патем слободно служи се со кој превод сакаш! |
|||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vidi post pogore i ne sviri A koja e pravilna verzija slobodno prasaj nekoj od tvoite postari ce ti kaze, sem ako dosega ne se otkazale od tebe...A toa sto jas go branam e onaa sto ti i tvoite non stop go napadjate hahahaha .....
|
|||
Give me your secrets
|||
Внеси реплика | страница <1 115116117118119 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |