IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПРАВОСЛАВНА УБАВИНА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПРАВОСЛАВНА УБАВИНА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 115116117118119 181>
Автор
Порака
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Декември.2008 во 21:14
Разбирам дека не треба да се коментира на сликите иако често морам да го прекршам тоа правило, особено ако сметам дека може да доведе до заблуди кај останатите...
Па така, ако некој си мисли дека во Православна Убавина треба да стои и една таква слика како на Мики, нека стои....
Ако некој сака да мисли дека патот до Царството е лесен...нека гази по ружите заборавајќи на евангелската вистина и зборовите на Исус....
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Miki_P Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Ноември.2008
Поени: 985
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miki_P Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Декември.2008 во 21:44
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Разбирам дека не треба да се коментира на сликите иако често морам да го прекршам тоа правило, особено ако сметам дека може да доведе до заблуди кај останатите...
Па така, ако некој си мисли дека во Православна Убавина треба да стои и една таква слика како на Мики, нека стои....

Ако некој сака да мисли дека патот до Царството е лесен...нека гази по ружите заборавајќи на евангелската вистина и зборовите на Исус....

Жалам ако ве соблазнив со сликата - направив грешка и ја повлекувам. Поздрав.
Господи Исусе Христе, Сине Божји, помилуј нè.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Декември.2008 во 21:50

Поздрав, Мики.

Драго ми е што се разбравме околу тоа дека сликава не ја отсликува Православната Убавина, како не би настанале заблуди.
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Декември.2008 во 22:08

Изменето од spiros - 19.Декември.2008 во 22:11
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 08:38

... Ако некој сака да мисли дека патот до Царството е лесен...нека гази по ружите заборавајќи на евангелската вистина и зборовите на Исус....

Кралицата на цвеќињата е природната роза (трендафил) која е преполна со трње. Кој сака да мириса од нејзиниот прекрасен мирис или да пие сок од нејзините цветови, тој мора да е спремен на трњето!

Неслучајно патот кој го одеше ИСУС ХРИСТОС се вика BИА ДОЛОРОЗА, што значи : *Патот на болката* и восебе го содржи зборот РОЗА!

Ние сигурно знаеме каде му се појави БОГ на Св. Мојсеј и знаеме што имаше ИСУС ХРИСТОС на главата како круна!

Поздрав      

in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 14:00
Репликава на Спирос е сама по себе убавина, браво спирос колку убаво пишуваш.аплаузголемо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miki_P Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 16:15
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 22:46
Во една продавница во центар, на излогот видов слика, преубава....Не бесе цртана, но некако отпечатена. На неа беше претставено Светото семејство, и никогаш пред тоа не сум видела потопла слика...Блажениот Јосиф си работи, Девицата и Исус покрај него. Влегов да прашам колку чини и се изненадив од цената со оглед на тоа дека не е уметничка слика....

Потоа ја барав на интернет, излегоа многу верзии на таа слика, но ниедна, ниедна не беше таа...Се што знам е само дека се работи за некоја стара, германска печатена слика...

Ако некој може да ми помогне........

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 23:10

Репликава на Спирос е сама по себе убавина, браво спирос колку убаво пишуваш.аплаузголемо%20гушкање

Сестрiчке, единствено ГОСПОД во мене прави убавини а сè другото (неубавото) е одмене.

Затоа, ако нешто видиш или слушнеш одмене убаво, восфали Го ГОСПОДА што му се смилувал (можеби) на најголемиот слепец, на најголемиот пес!      

Во една продавница во центар, на излогот видов слика, преубава....Не бесе цртана, но некако отпечатена. На неа беше претставено Светото семејство, и никогаш пред тоа не сум видела потопла слика...Блажениот Јосиф си работи, Девицата и Исус покрај него. Влегов да прашам колку чини и се изненадив од цената со оглед на тоа дека не е уметничка слика....Потоа ја барав на интернет, излегоа многу верзии на таа слика, но ниедна, ниедна не беше таа...Се што знам е само дека се работи за некоја стара, германска печатена слика...Ако некој може да ми помогне........

Ах Марија и мене ми се случи нешто слично на еден пазар за стари ствари. После половина година ги видов луѓето (во германско зборовно подрачје) а тие зборуваа француски и ми рекоја дека ја продале.

Толку топлина зрачеше сликата – покрај тоа што не беше уметничка - што со зборови неможам да опишам.
Ако некогаш сретнам повторно таква слика, сигурно ќе помислам на тебе!

поздрав     

п.с. Во интернет ја најдов сликата со патот кој води кон небо (што ја постираше мики) и човекот што ја има страницата пишува (на германски) дека зборувал со Богородица на телефон која е сега инкарнирана во личноста на Ѓесика Норина ...

in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 23:17
Mожеби зборуваме за истата слика, интересно јас незнаев како се вика. Само си реков: “Светото семејство“...Потоа влегов да прашам, и продавачот рече: “Тоа е Светото семејство...чини толку и толку“(околу 4000 денари). Значи сепак е од германски автор, мора да ја најдеме.намигнување

А за сликата на Мики, многу ми е драго што не се налути за коментарот, тоа е вистински христијанин. А уште подраго ми е што ете не сум се огрешила кон нео, зашто сликата навистина не била христијанска.

Драго ми е наразбирањето и поддршката.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 23:37

Светото Семејство од Рембрандт       

Изменето од spiros - 21.Декември.2008 во 00:01
in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 23:38
Убава е и оваа, ова е веке познато сликано дело.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2008 во 00:08
http://www.anglican.nb.ca/programs/gsj/holyfamily.jpg

Нешто слично, но како да кажам, никако не е тоа тоа. Таа беше една и единствена. Пред очи ми е.

Едноставна, непомпезна, повеќе налик на икона, но не е икона.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miki_P Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2008 во 16:16
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 115116117118119 181>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,453 секунди.