|
ПРАВОСЛАВНА УБАВИНА |
Внеси реплика | страница <1 115116117118119 181> |
Автор | ||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Разбирам дека не треба да се коментира на сликите иако често морам да го прекршам тоа правило, особено ако сметам дека може да доведе до заблуди кај останатите...
Па така, ако некој си мисли дека во Православна Убавина треба да стои и една таква слика како на Мики, нека стои....
Ако некој сака да мисли дека патот до Царството е лесен...нека гази по ружите заборавајќи на евангелската вистина и зборовите на Исус....
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Miki_P
Сениор Регистриран: 29.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 985 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Жалам ако ве соблазнив со сликата - направив грешка и ја повлекувам. Поздрав. |
||
Господи Исусе Христе, Сине Божји, помилуј нè.
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Поздрав, Мики. Драго ми е што се разбравме околу тоа дека сликава не ја отсликува Православната Убавина, како не би настанале заблуди.
|
||
|
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од spiros - 19.Декември.2008 во 22:11 |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кралицата на цвеќињата е природната роза (трендафил) која е преполна со трње. Кој сака да мириса од нејзиниот прекрасен мирис или да пие сок од нејзините цветови, тој мора да е спремен на трњето! Неслучајно патот кој го одеше ИСУС ХРИСТОС се вика BИА ДОЛОРОЗА, што значи : *Патот на болката* и восебе го содржи зборот РОЗА! Ние сигурно знаеме каде му се појави БОГ на Св. Мојсеј и знаеме што имаше ИСУС ХРИСТОС на главата како круна! Поздрав |
||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Репликава на Спирос е сама по себе убавина, браво спирос колку убаво пишуваш.
|
||
|
||
Miki_P
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во една продавница во центар, на излогот видов слика, преубава....Не бесе цртана, но некако отпечатена. На неа беше претставено Светото семејство, и никогаш пред тоа не сум видела потопла слика...Блажениот Јосиф си работи, Девицата и Исус покрај него. Влегов да прашам колку чини и се изненадив од цената со оглед на тоа дека не е уметничка слика....
Потоа ја барав на интернет, излегоа многу верзии на таа слика, но ниедна, ниедна не беше таа...Се што знам е само дека се работи за некоја стара, германска печатена слика... Ако некој може да ми помогне........ |
||
|
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сестрiчке, единствено ГОСПОД во мене прави убавини а сè другото (неубавото) е одмене. Затоа, ако нешто видиш или слушнеш одмене убаво, восфали Го ГОСПОДА што му се смилувал (можеби) на најголемиот слепец, на најголемиот пес!
Ах Марија и мене ми се случи нешто слично на еден пазар за стари ствари. После половина година ги видов луѓето (во германско зборовно подрачје) а тие зборуваа француски и ми рекоја дека ја продале. Толку топлина зрачеше сликата – покрај тоа што не беше уметничка - што со зборови неможам да опишам. Ако некогаш сретнам повторно таква слика, сигурно ќе помислам на тебе! поздрав п.с. Во интернет ја најдов сликата со патот кој води кон небо (што ја постираше мики) и човекот што ја има страницата пишува (на германски) дека зборувал со Богородица на телефон која е сега инкарнирана во личноста на Ѓесика Норина ... |
||
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mожеби зборуваме за истата слика, интересно јас незнаев како се вика. Само си реков: “Светото семејство“...Потоа влегов да прашам, и продавачот рече: “Тоа е Светото семејство...чини толку и толку“(околу 4000 денари). Значи сепак е од германски автор, мора да ја најдеме.
А за сликата на Мики, многу ми е драго што не се налути за коментарот, тоа е вистински христијанин. А уште подраго ми е што ете не сум се огрешила кон нео, зашто сликата навистина не била христијанска. Драго ми е наразбирањето и поддршката. |
||
|
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Светото Семејство од Рембрандт Изменето од spiros - 21.Декември.2008 во 00:01 |
||
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Убава е и оваа, ова е веке познато сликано дело.
|
||
|
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
http://www.anglican.nb.ca/programs/gsj/holyfamily.jpg
Нешто слично, но како да кажам, никако не е тоа тоа. Таа беше една и единствена. Пред очи ми е. Едноставна, непомпезна, повеќе налик на икона, но не е икона. |
||
|
||
Miki_P
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 115116117118119 181> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |