![]() |
|
FENIX-5 |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 11491150115111521153 1553> |
Автор | |
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
isto e i so mene...jas iako pusham cigari mi smeta cadot ponekogash....a ovaj kafic e letna diskoteka sega....na otvoreno e no sepak ne mi e interesno kako pred nekolku godini koga bev pomlad....
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
![]() |
|
la fille ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
до годините е фикс...како старееме, така почнуваат многу работи да ни пречат
![]() |
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
abe seriozno go mislam ova...porano izleguvav skoro sekoj den ..mislam vo leto..sega ne moze covek da me izvlece od doma navecer....dodeka denski sekoj den koga mozam izlefuvam i pijam kafence nekade...
|
|
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
![]() |
|
la fille ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Зошто ми звучи познато?
![]() ![]() ![]() После работа воопшто не ми е проблем да излезам па дури и да останам подоцна во град...Ама штом отидам дома, ма после кран не ме извлекува надвор...евентуално преку викенд, како на пример, вечерва, ќе излезам...инаку, нема шанси...и така имам проблеми со спиењето, уште журкање до доцна ми фали и да колабирам за недела дена... |
|
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
isto i jas fille....koga si odam od rabota shto se veli mozam da pojdam negde i da ostanam tamu i super da mi bide...no ako pojdam doma i gotovo ....ke se zagleda televizija,sega e leto pa vo dvor malku kaj komshii i vecer doshlo pa televizija povtorno ,neshto ke procitam malu....i taka...
|
|
|
![]() |
|
Што вообичаено читаш фикс?
|
|
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
pa shto ke mi dojde pri raka...stripovi,romani shto gi imam doma,imam tri knigi za misterii i si gi preprocituvam,nishto posebno i odredeno....eve sega ja docitav KATERINA OD GULLIETE BENZONI....pet knigi se zaedno..koga ja prosh*tav poslednata zaboraviv shto se slucilo vo prvata...pa preku 1000 stranici zaedno ....
a isto predhodno ja docitav SAGA ZA FORSAJTOVI od GJON GOLSVORDI mnogu mi se bendisa.....sakam da citam ama nemama mnogu vreme ograniceno mi e ..sekoj den sum na rabota... |
|
|
![]() |
|
Интересно...за Сага...имам слушнато позитивни критики, но ја немам прошитано...а за првата воопшто немам слушнато...Нови изданија се тоа или постари?
|
|
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
katerina e postaro izdanie na hrvatski od pred 30 godini
ljuboven roman prekrasno napishan,dejstvieto mu se raskazuva vo vremenski interval od okolu 16 godini vo srednovekovna francija..kako samo slikovito e opishana togashnata aristokratija...glaven lik e Katerina,vo romanot e opishana kako mnogu ubava i cela kniga se temeli na nejzinata potraga po ljubovta na nejziniot zivot ARNAUD...ima sreken kraj...... dodeka saga za forsajtovi e remek delo na golsvordi.... pobaraj gi dvete i procitaj gi...ke ti se bendisaat mnogu.... |
|
|
![]() |
|
Уф, на листата за читање имам еден куп книги...Паралелно читам 2 книги, една дома, и една во канцеларија кога немам работа иако во последно време тоа ретко се слушува...Но ќе се обидам да ги најдам овие и да ги прочитам...
|
|
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
treba vreme za da moze da se cita....sega ke pocnam da citam dve knigi....prvata e dokumenti za istragata za ubistvoto na gjon kenedi....a drugata e Vo lavirintot na shpiunazata od Valter SHelenberg....ovaj vtoriov bil shef na obaveshtajnata sluzba na Hitler za vreme na vtora svetska vojna.....mu gi zedov na eden prijatel pred 2 dena....pa koga ke gi procitam ne znam..obicno citam navecer za vreme na pojavuvanjeto na tetka insomnija...kako nenormalen po cela nok ....
Изменето од fiks - 19.Јули.2008 во 18:17 |
|
|
![]() |
|
хаха...тетка инсомнија...да не се случајно роднини со мојата инсомнија
![]() ![]() ![]() Јас во моментов ја читам Мајсторот и Маргарита од Булгаков, а на работа ја читам True Friends...заборавив како се викаше писателот...Обично попладне кога ќе се вратам од работа читам, а навечер киснам на компјутер до ниедно време...доста често се случува да имам преводи за работење, па кога ќе почнам се заборавам до ниедно време...Но поради тоа читање до ниедно време во ноќта, кога завршував средна школа ми открија мал диоптер кој си го задржав до денес и морам да ги носам наочарите кога читам и работам на компјутер, но и кога возам навечер...може да се случи да не видам некого па да го соберам на хауба ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
sto posto se rodnini
![]() a za duoptrija i jas treba da nosam naocari...malku mi e oslaben vidot na desnoto oko..koga bev vo vojska za vreme na konfliktot dobiv zimata strashna prelada..imav temperatura 40 stepeni vo traenje od 3 dena....koga si zaminuvav od stacionarot od ilinden doktorot mi veleshe deka sum medicinski fenomen shto sum izdrzal tolku temperatura bez posledici...ama posledicite se javija posle nekolku meseci ...vidot na desnoto oko mi namali..sega sum malku kratko vid na nego...a isto i navecer pri prviot mrak mi treba vreme da se stabilizira vidot na desnoto oko...no nemam pogolemi problemi...sreka shto ne vozam pa da se grizam da ne go soberam nekogo na hauba ![]() |
|
|
![]() |
|
ма и јас не се грижев до пред неколку месеци...ама откако положив видов дека навистина мора да ги носам наочарите навечер...и кога читам...затоа што многу лесно ми се заморуваат очите...а јас постојано сум пред компјутер и чудо е што диоптерот не ми е покачен...
А инсомнијата, штом се роднини, еве можам мојава да ти ја пратам малку на гости, да се види со роднината ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 11491150115111521153 1553> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |