IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Што прави оваа влада?!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што прави оваа влада?!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 113114115116117 200>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2012 во 00:12
Originally posted by *moon* *moon* напиша:

Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Ветува покачување по неполна година (за нив имаше веднаш оти им се троа мали). Не се криви тие-ние кои не гласање во декември- а не на денот на изборите.Живи били-на наредните избори и ние ЌЕ

Владата останува на ветувањата за зголемување на платите и пензиите

ОВА Е НАВИСТИНА СТРАМНО АЈ МАЛКУ ПРЕИСПИТАЈ ЈА ГРУЈО ОДЛУКАВА ЌЕ НИ ДАДЕШ ПОКАЧУВАЊЕ НА ГОДИШНО НИВО ОД 750, ДЕНАРИ НЕЛИ Е ПОМАЛКУ СМЕШНО, ДРСКО И БИЗАРНО Г- НЕ ГРУЕВСКИ?
КОГА НЕКОЈ ГО ВЕЛИ ОВА А Е ОД ТВОЈОТ ТАБОР НАВИСТИНА ВРЕДИ ДА СЕ РАЗМИСЛИ..............
ДАЛИ ДА ГИ ДАДАМ ЗА ПОКАЧУВАЊЕ НА ЦЕНАТА НА СТРУЈАТА ИЛИ МОЖЕБИ ЗА СМЕТКАТА ЗА ПАРНО?!изненадување
А ДА ГИ ЗАДРЖИТЕ СЕГА ЗА СЕГА ПА НАЕДНАШ НЕОГАШ АКО ИМАТЕ ПАРИ МОЖЕБИ ЗА 3 ГОДИНИ ДА НИ ГИ ДАДЕТЕ
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2012 во 00:25
Originally posted by *moon* *moon* напиша:

ИЛИ МОЖЕБИ ЗА 33% ЗА МОЌНОСТ ВО СМЕТКАТА НА ЕВН ЧТО ГИ ДАВАМЕ ЦЕЛ ЖИВОТ НА ЕВН БЕЗ НИКОЈ ДА ПОВЕДЕ СМЕТКА ЗА ТОА

Тие ...итекако си „водат„ сметка...ама прашањето е ....за кого?.
Затоа ...и до ден денешен се нема ништо променето!?.тага
намигнување
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2012 во 09:45

Ветува покачување по неполна година (за нив имаше веднаш оти им се троа мали). Не се криви тие-ние кои не гласање во декември- а не на денот на изборите.Живи били-на наредните избори и ние ЌЕ

Владата останува на ветувањата за зголемување на платите и пензиите

Пошто они во 2011 не ги покачија платите...
а во 2012 ќе биде дури на крај на година, и то ако има можност, нели...
а ќе има пошто тогаш ќе се пее...
"избори се ближат"...танцување

онака си размислувам...
инфлација од 2011 + инфлација од 2012 < или = или > од покачување на платите од 5%...збунетост
и гледам дека неравeнкава може да се реши...
под услов да се познати непознатите наречени инфлација...
гуглам малку и еве што пронаоѓам ...
"Проблеми во мерењето на инфлацијата", организирана од Народната банка на Република Македонија, Скопје, 22.05.2007 година...

читам, гледам, и од старт се изненадуем...
лелееее, па ние бре во 2009 сме ти имале дефлација...
сонародници мои, драги среќници, пражители на овие простори, уживатели на благодетите на оазава на мирот...
признавам, слаб сум по математика, гледам она дијаграмот, не разбирам, не ми е јасно...
читам тоа текстот од Гошев нашиот, оној што има чисти раце, ваљда  редовно ги мие...
и они не биле сигурни точно како се пресметуе инфлација...
уствари ко што изгледа они не се сигурни ни што е тоа инфлација...

и останувам збунет, да не речам...
со прстот у уста...
добро бе којсумјас...
којсити да се сомневаш во толку јасни показатели...
дека во изминативе години...
стандардот на граѓаните се покачувал...
сега се покачува...
и во иднина ќе се покачува...

тоа што ние не знаеме дека е така...
а што надлежните институции мака мачат да најдат зошто нешто што е кристално јасно, не се гледа кристално чисто...
не значи дека не е така...
ние браќа и сестри си живеем во длабоко незнаење...
исто ко у Зимбабве илити Конго...

тоест, уствари односно...
ние живееме прекрасно, ама не сме свесни за тоа...
па затоа ќе си прашаме како живееме...
они...
ќе ни кажат...танцување

Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2012 во 21:17
Ако е ова вистина...јас не менувам лична карта, нова ми е, изненадување

По април власта ќе аминува антички имиња на градови!?

Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2012 во 22:12
претпоставувам уште една интернет шала... а ако е вистина, тогаш уште повеќе ми ги зголемуваат нагоните за селење од тука...
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
annaja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Април.2010
Локација: Macedonia
Поени: 531
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај annaja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2012 во 01:45
Луѓе до кај ќе се оди вака....а ако јас несакам да се вика така?Александрија???????????????
Онаа па пропаднатата актерка(глумица) Валентина Божиновска ќе даде предлог до владата граѓаните да плаќаат верски данок.....верски данок,само не се изјаснува кој ќе плаќа, верниците или неверниците!кубење коса
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2012 во 08:38
Луѓево (погоре) гледам... крајно ни се вознемириле!?изненадување
- Првиот... со нагоните негови..ќе фател штрафта..!!
Па што досега си чекал бе..и кого (досега) го чекаше да дојде..наместо ти кај него да појдеш!
- Вториот..односно втората...не сакала никако име...Александрија...!
Па сели се..наједноставно е....во Подржикоњ например..односно Карпош де??
А верски данок ќе плаќаат....само верниците (како што си е редот) ...другите односно неверниците... ќе си плаќаат само атеистички данок...мислам членарина дека некојпат ја викале!?
намигнување
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
pHp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2011
Локација: Rwanda
Поени: 1477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2012 во 11:13
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2012 во 11:50

Ако е ова вистина...јас не менувам лична карта, нова ми е, изненадување

По април власта ќе аминува антички имиња на градови!?

Од неписмениве ништо не  може да ме изненади....воедно не е лошо и да го донесат за градоначалнок оној Кралот од Хималаите....што му  ги тинтраа пред неколку години, демек ни бил далечен роднина....идиотштина без дно....не
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2012 во 10:59

Голем интерес за „Купи куќа, купи стан“

...............
Владата и банкарите очекуваат голем интерес, но се очекува и да се мотивира изградба на станови и намалување на цената на недвижностите.
..................

Добро бе...
до кога со Зимбабве екскурзии за банту црнци обвиена во обланди на Северно Корејски маломозочно зачинети идеологии...
пази ова, да се мотивира изградбата на станови...збунетост

де бе луѓе, ако во Скопјево не се изградија згради и  зградетини...
незнам каде...
а се извињавам однапред на преостанатиот дел...
од Макединија, кој патем Грциве не го признаваат, нели само Скопје за нив важи...
и се чудам шо така, ама друга тема е, нели...

и сеа они ќе ги поттикнуеле овие граѓевинциве, да правеле станови...
а види кај се веќе има изградено...
од Јане Сандански населбана, па Ѓорче Петров, па Центар, па Аеродром, па Влае, па Расадник...
и уште да се правеле....збунетост
а бе нешто рачуницава мене не ми е јасна...
пун к.. станови веќе изградени, згради полупразни ненаселени...
цела провинција, нека ми простат оние кои би се навредиле од ова, во Скопјево купи...
по 2-3 стана и за поколенијата нивни...
кираџии веќе нема ни за лек да најдеш...
а кај ќе има кога сите си изнакупија станови...
а они бе ќе мотивирале изградба на нови станови...

добро бе...
има и други начини да ги вратат парите изнесени надвор...
од оваа вечна транзиција...
и не мора сега државата да ја плеткаат во приказната...
за да им заврши работа на оние кои направиле згради, зградетини и станови...
како така и кога тогаш да ги продадат...

што си сркале сами нека си дробат...
или обратно беше...збунетостнамигнување

Изменето од којсумјас - 28.Јануари.2012 во 11:02
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2012 во 23:21

.........Со овие два или максимум три типски објекти и со завршувањето на сите подготовки во втората половина на годината ќе започне изградба барем на првите 10 градинки. Ќе видиме точно колкава е потребата, но во план ни е поголема инвестиција во градинки затоа што долго време не е инвестирано вакви објекти, освен со неколку исклучоци, во Аеродром и неколку други, рече премиерот Груевски.

Ако го исполнат ова....имаат пофлба од мене....да
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2012 во 23:26
Во исто време и црн бумбар заради тоа  што дремат како сеирџии и  не се презема ништо во овој поглед....не

ГРАФИТИ СО СМРТНИ ЗАКАНИ „ЗА КАУРИТЕ“ ВО ОКТИСИ

Вечерва во црквата Св. Никола во Октиси, испишани се графити со погрдни и навредливи пораки на ѕидот од црквата како и на бетонскиот надворешен зид.
 Со спреј, напишано е „Каури, за вас само смрт“.-информираат од полицијата.

Уништен крст, каменувана амбуланта

Четириметарскиот крст поставен во црква во струшкото село Боровец, викендов, бил демолиран од непознати вандали, а покрај тоа била каменувана амбуланта во селото Лабуништа, информираат од МВР.

Според полициските информации осветениот крст што бил поставен во црквата Света Богородица", ноќта меѓу саботата и неделата, бил изваден и искршен, а деловите биле расфрлени во дворот од црквата. 
Во саботата вечер, пак, биле искршени неколку прозорци од поликлиниката Меникс" во Лабуништа.

Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2012 во 23:32
Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

.........Со овие два или максимум три типски објекти и со завршувањето на сите подготовки во втората половина на годината ќе започне изградба барем на првите 10 градинки. Ќе видиме точно колкава е потребата, но во план ни е поголема инвестиција во градинки затоа што долго време не е инвестирано вакви објекти, освен со неколку исклучоци, во Аеродром и неколку други, рече премиерот Груевски.

Ако го исполнат ова....имаат пофлба од мене....да

i sovet: PROEKT TRETO DETE .....sekako
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2012 во 23:40
Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

Голем интерес за „Купи куќа, купи стан“

...............
Владата и банкарите очекуваат голем интерес, но се очекува и да се мотивира изградба на станови и намалување на цената на недвижностите.
..................

Добро бе...

Да не го цитирам сиот коментар...

Навистина не ми е јасно зошто толку те револтира овој проект ?

Градењето е една од најважните економски двигатели во една држава. Токму кога земјите се во најголеми економски кризи државите прават најголеми градежни проекти. Поентата е дека со нив се вработуваат луѓе (хранат семејства), се произведува и продава градежен материјал (вреботување луѓе и хранење семејства), се произведува и продава покуќнина (вработување и хранење семејства), се намалуваат цените на некретнините (погодност за граѓаните дури и кога економијата е силна), капиталот се става во циркулација наместо да биде замрзнат во банковните сметки или да спие под перници (раздвижување на економијата) и т.н.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 113114115116117 200>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.