|
ЗБУНЕТОВА ТЕМА |
Внеси реплика | страница <1 113114115116117 137> |
Автор | |
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dobro be zbunet.....koj ti dava takva inspiracija.....
mora da imas nekoe zariste sto te zraci be........ za da si tolku dobar.... Изменето од bijonse1 - 01.Мај.2009 во 18:58 |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... некаде лежам со главата во твојот скут, под некое дрво на кое птичји песни ечат, колку е лесно овде да ти кажам дека те сакам, колку ме растопува погледот кон горе , сонце со очи гледа одозгора во мене и ми се смешка, вели дека сум совршен...но велам дека претеруваш, само совршена може да ме согледа целосно и да не го сврти погледот на друга страна како јас што правам кога се обидувам да се засакам. Бегав од себе во тебе, ме враќаш и ме тераш да се гледам на друг начин, ги разбркуваш сенките со незадоволни гласови разочарани од мене, а јас сеуште сум дете растрчано низ пољанка, ме викаат на ручек и на капење, велам уште малку, но морав да послушам, мојата прва љубов разочарано си замина со книга за некоја бајка под мишка, ти остана, ме разбра, ме чекаше, секогаш на истото место.
Колку е лесно непрекинато да посегнувам по тебе, овде нема никој кој смета дека е поважен од нас. Неповразни гласови излегуваат од нашите усти, некои никогаш изговорени, уживаме во боите на гласовите, во секоја буква страста се насетува, потикнува намера, не ги криеме нити се срамиме, природна човечност откриваме. Се искачувам на дрвото, помалку зачудено ме гледаш, птиците не избегаа, само ми оставаа простор. Се искачив највисоко загубен во крошната, не ме гледаш каде сум, само слушаш како силно викам дека те сакам, а екот те тера да ме бараш со погледот насекаде... |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
lepo bogami
romanticarsko |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
аман бре МАЕСТРО
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...некогаш...не можам да се сетам на некогаш кој бев. Стојам пред огледало, прстите ми минуваат низ него, го допирам моето лице, не можам да го препознаам, ниедна детска лузна не можам да пронајдам. Телото е само машина, се однесува како помислувам менувајќи го обликот. Помислив на се што пропуштив, се најдов на врвот од магловити планини, некој мудрец чучи, ме препозна иако не можев да се сетам на него, немаше потреба од разговор, се заврши за миг. Се шетам по месечината намерно трупкајќи со нозете за да се крене прашина, бев целот обвиен загледан во нејзиното споро паѓање, погледав кон ѕвездите, веќе бев таму, одбрав една. Планета со рајски предели и водопади, магловити битија ми се обраќаа и ми пренесуваа спокој, сите сетила реагираа на понаков начин, посакав да полетам. Галаксијата се намалуваше додека се одалечував од неа, таму некаде си ти, подзастанав, но инерцијата не ја намали брзината, нема отпор. Седнав на каменито тло на пулсарот, се замислив, зар ми треба семожна самотија ? Помислив како немирно се преместуваш во креветот откривајќи ги своите облини пред чаршавот кој се повлекува во твоја чест, помислив да те оставам, можеби некогаш ќе има време и за нас... но го спомна моето име во сон, твојот дух знае каде сум, ме побара да се вратам. Се завртев зад мене загледувајќи се до крајот на вселената...може ќе имам некогаш време и за неа...
Светкаво ми минуваат звезди и маглини додека забрзувам да се вратам, се спуштам во атмосферата се до твојот кревет. Те погалувам по косата, си играм со неа, се будиш и ме погледнуваш, ме прашуваш зошто сум облечен. Те бакнав по колената. - Облечи се, треба нешто да ти покажам. - Што мило ? Праменот од косата преку окото ти минува и те скокотка по усните, мислеше дека те бакнав, врати на празно, се насмеав. - Нешто поинакво. - Поинаков си. - Ме предизвика да бидам Ми пружи рака... на месечината расфрлив малку прашина, викна изненадено. Те прегрнав и покажав со прстот кон ѕвездите. - Бирај која сакаш... |
|
bagrem
Нов член Регистриран: 04.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 33 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Понекогаш кога те читам...твојата лирика ме остава без зборови ( а тоа ретко ми се случува )
Не знам ни овие од каде дојдоа, само ти благодарам за ова што го пишуваш. |
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zbunet
prekrasno |
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Anitaaa maaa koga stana tolku rano pa me predvari ovde na forum
|
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
ANITA11
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
my stanata sum src vo 6 h
|
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
auuu vo 6 toa e mnogu ranoooooo....
|
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
ANITA11
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
morav
|
|
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
......... |
|
apce
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 113114115116117 137> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |