|
ЗБУНЕТОВА ТЕМА |
Внеси реплика | страница <1 112113114115116 137> |
Автор | |
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Го има на неговиот блог Таблетке |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... дека си мојот храм и си единствената моја религија. Никогаш ништо не беше поважно од тебе и не може да биде. Се сомневаш во својата возвишеност, никој не те учеше така, те учам поинаку, те потсетувам на твоето ангелско потекло за кое знаеше јасно пред да го осознаеш светот со очите на обичните луѓе.
Не се виновни што помислија дека си како нив затоа што растеше со нив обидувајќи се да размислуваш како нив иако имаше тешкотии за кои се обвинуваше. Исконски женствена суптилност и длабински поглед кон постењата на нештата од кој се обидуваше да избегаш прекривајќи го со наноси од заборав заменет со дречливи рекламни бои и реченични химни кои како столбови го потпираат нивното празно секојдневие. Сите нивни верувања заедно не можеа да ја пополнат празнината во тебе, повторно грешката ја бараше во себе, беше несреќна, го криеше тоа, сакаше да бидеш како нив, но не ти прилегаше плиткоста. Запеав осамен стоејќи на ридот понастрана од другите чекајќи да дојде она што е мое, со песната која те потсети на длабочините, почувствува налет на млак ветер од забранета среќа. Песната се повеќе почна да те привлекува, пречекорувајќи ги се полесно нанижаните забрани и опомени, темелот на колебањата кои те правеа да бидеш тоа што беше. Не можеше да бегаш повеќе од тоа што навистина си, се повеќе се приближуваше до ридот на кој стоев, песната непрекинато излегуваше од мене. Низ пепелот од згаснатите соништа се појави цветот на желбата и надежта, ме препозна иако не ме познаваше, беше сигурна за прв пат. Се искачи на ридот не погледнувајќи повеќе назад, застана до мене, ја стави раката на моето раме, заедно ја продолживме песната до нејзиниот крај, а потоа исчезнавме од сечиј видик и сваќање... |
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
BRAVO
Изменето од sanja-a - 25.Април.2009 во 21:08 |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мил на мајка, каков талент |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оти си ми мама, на тебе се метнав
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za vojvotkata
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za zelenkovski
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
........
nov bunar kopaj, ama vo stariot ne plukaj
|
|
apce
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... нешто го изговара твоето име, стојам и чекам неодлучен да се обидам да прелетам илјадници нешта кои го менуваат својот облик во поволен ветер кои ме усмеруваат во правецот на твоите постоења. Некогаш си птица, некогаш лавица, ветер, сонце.
Цел свет потребен за изморен од талкање низ непотребни нешта осветелни со дречливи реклами од лажливи сеништа и празни ветувања за да стекнам крила и пролетам низ тебе восхитувајќи се на боите на пердувите кои ми ми ги даваш издигнувајќи се до врвот на сите висини. Ти си розевиот свет од бајките со кој заспивав како витез кој те брани од змејови и те враќа во твоето кралевство знаејќи дека ќе ми бидеш награда која ќе ги краси моите долги ноќи шепкајќи ми тивко како мило ветерче кое ги распламтува жарчињата во мене до пламен кога се е видливо до најситен детал. Секоја мисла се разголува при видикот воздишки што буди кога твоето подарено срце трепери на моите дланки и чека да ја прими светлината која ќе го покаже во спектарот на страсните бои кои со самото време само добиваат неисцрпна силина. Делувам како заслепен, но во овој свет дознав дека сонцето го има твојот облик на кое ми е дозволено да се доближам со сета можна разголеност и отвореност, дознав дека можам да живеам во тебе иако си сонце... |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од fragola - 01.Мај.2009 во 10:50 |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
LONG LIVE THE KING!!!!
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MAESTRO.......
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
Внеси реплика | страница <1 112113114115116 137> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |