|
Кој ја присвојува историјата? |
Внеси реплика | страница <1 111112113114115 147> |
Автор | |
дуле
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ами не е ... Што Турко-Монголи по принцип нема... Или има Турки или има Монголи... Да речеш "Туркомонгол" се е едно да речеш "дървено железо". Тоа е оксиморон (на древно Македонски език). Провери с Гуглето - овоj термин се користи само на форумите на Идивиди. Никаде другаде Прабугарите може и да са били по произход тjуркско племе (кое не е сигурно), но не монголско. ---- А Кубер е твоj дедо ... Моjот е Аспарух (те са били братjа). |
|
__ __
Сениор Регистриран: 18.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1089 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ами аз не съм чул да има турци с имена Аспарух и Крум
|
|
дуле
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
чувал сум за други именьа: Аспарух Jосифоски, Круме Кепески... |
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А
той шефа знае,че няма таков поим... но си му харесва. На мене не ми смета бидейки зная дека сум си бугарче и дека во гените ми тече крвта на човекот кой направил Балканот то що е и сада во некой смисол А Дуле све ми допага в постовите ти само то за туркийския произход земи бриши го |
|
дуле
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jас казав: "Прабугарите може и да са били по произход тjуркско племе (кое не е сигурно)..." А тоа е само една гледна точка на част од историчарите. По големата част од нив приема, што прабугарите са од памиро-ирански произход. (теориjа што и jас приемам донекаде). Сето тоа не е важно. Се пак у денешните бугари текат уште много струи крв од други народи што са во сегашните темели на нашата нациjа. |
|
M.Dudulovski
Група Регистриран: 26.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 50 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не се знае. Може да, може не. И Петар Добрев зборува многу глупости. Не знае човек дали може да му се верува. |
|
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
бе знае си той ,знае... това за Петър Добрев иначе ми хареса |
|
M.Dudulovski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Штом ти се харесва сигурно знаеш дека тврди дека во бугарскиот јазик (мислам на словенскиот бугарски) никогаш немало падежи. Тоа нема шанси да помине кај ниеден сериозен историчар. Второ: многу го влечат тие ирански зборови. Некои од нив (како чобан и многу други) може да се донесени од Турците. Би можел да се сложам за зборовите како убав, кокиче и сл. Но тој тврди дека прабугарски е на пример ОБЕТКА, што е навистина смешно. ОБЕТКА го има коренот на глаголот ВИСИ (об-ветка, тоа што се обесува). Истото го мислам и за зборовите како мајка, татко, бато... |
|
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Честно
ме хвана неподготвена малко: знам,че в бг езика и до днес дори в некои краища се користят падежни форми. инаку за баща / татко/ кака батко мислам дека немат веза со славянските езици. а откаде идват- няма все още доказ от ни еден сериозен историк. За майка грешиш - славенски збор- сите т.нар. славенски народи го користат. |
|
M.Dudulovski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да , мајка е словенски збор. Но Добрев тврди дека не е. За башта се сложувам. Кај Словените, како и кај другите народи, има зборови за возрасни и зборови за деца (бидејќи на децата им е полесно да ги изговорат). На пример: старица-баба, старец - дедо отец - тато,татко (и чесите викаат тато) брат (постар) - бато (мислам дека е очигледно дека доаѓа од БРАТ) |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Знаете вие зошто Аспарух и Кубрат се ТуркоМонголи,ама баш ТуркоМонголи бидејки се мешавина на Турски и Монголски племиња.Инаку јас со дедите ви Аспарух и Кубрат немам никаква врска како и Македонската нација што нема никаква врска.Македонците а подоцна и Словените кои што се населиле и измешале со Македонците биле тотално одделни племиња кои биле у постојан конфликт со ТуркоМонголските хорди кои напаѓале од североисток
Еве до ден денес пак ништо не се сменило освен технологијата што тргнала понапред |
|
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Шефе(речено беше
со Кубер |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ма и Кубер е ТуркоМонгол,кој може да знае дали е од турки или од монголски племиња.СЕ знае дека тие за пљачкосување се обединиле и тргнале со бајракот на коњската опашка во освојувања.Никој не вика дека не освојувале,не пљачкале ама пријатели на балканот неможеле само да најдат.Изумреле такви сами без да се смешаат со никој и без да остават никаков траг во историјата.Македонија ги закопала како душмани Македонски
|
|
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А сакаш ли да видиме реално каде се населил Кубер.. Немој да испадне после дека Божо лаже.. |
|
Внеси реплика | страница <1 111112113114115 147> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |