|
ЗБУНЕТОВА ТЕМА |
Внеси реплика | страница <1 111112113114115 137> |
Автор | |
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аха, ова му доаѓа како добрааа голтка после дооолга жед
Збунет и се е можно!!!! |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
ZeZnAtA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
ZeZnAtA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
ZeZnAtA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
ZeZnAtA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... те чекам од другата страна на несигурниот мост под која има голема провалија и тесна река која се влече како црв во далечината каде таму некаде заоѓа сонцето кога ќе се потроши. Тешко ти е да ја напуштиш старата шума каде секое стебло ги има нашите имиња заокружени со срце и стрела, го ставаш нежното стапало на првата даска од мостот, но набргу страшливо го враќаш во сигурноста на старите изживеани простори. Стапалото ти трепери иако и него неуморно го обливав со бакнежи како и твоите гради кои шумно го испуштаат воздухот покажувајќи се целосно со сета нивна убавина и значај, нивните врвови гледаат со копнеж кон мене сеќавајќи се на моите непрестани освојувања кои дури реагираа и на приближувањето на моите чекори кои ги препознаваа меѓу многумината. Го допираш мостот со рацете со кои ме воздигаше до најголемите висини, кој го познаваат секој дел од мене, наменети само за целта од која се состоев, да ме упиваат целосно пребарувајќи го и најмалиот значај...и мојата срж те препознаваше претопувајќи се со твојата со сета нивна топлина и нежност. Твоето треперливо тело наменето да одговара целосно само на моите допири и со желба да потрча кон мене мислејќи прегратката од која беше составен светот кој го познаваш греејќи се на двете насмеани сонца вперени кон тебе и на експлозијата кога ќе се соединеше со топлината и сјајот на твоите кои ме пратеа во секоја сенка на која ќе наидев.
Насмевка и загриженост од една страна, раширена прегратка од друга додека времето полека застанува, дури и црволиката река подзастана за подобро да не види, крошните од дрвјата натежнеа од собраните птици кои се собраа сопирајќи ја својата песна...правиш повторно чекор држејќи се за јажињата од мостот...и уште еден... |
|
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.................
|
|
apce
|
|
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se poretko go ima
|
|
apce
|
|
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
leto...
|
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
Внеси реплика | страница <1 111112113114115 137> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |