IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Лажење
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Лажење

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 24>
Автор
Порака
Luna83 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Luna83 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2008 во 18:15
Site ssme bile nekogas izlazani i site nekogas sme izlazale.Samo se raboti za golemi,seriozni lagi ili mali lagi ili lagi koi sto mozat da se definiraat kako krienje na vistinata,a ne laga.Nekogas lazeme za da ne povredime nekoj drug,zarem toa ne im se slucilo na poveketo od nas?.Iako mrazam koga nekoj ke me izlaze i toa u faca ama ednostavno lagata zivee vo lugeto.A jas se trudam da bidam iskrena kolku sto mozam poveke,a koka sum iskrena mnogu luge se navreduvaat iako nikogas ne sum bila gruba vo nacinot na iskazuvanje na moeto mislenje.Ednostavno nekoi luge poveke sakaat da gi izlazes otkolku da bides iskren.a jas sum sekogas za ISKRENOST.
Кон врв
RUSHKA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2008
Поени: 2837
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2008 во 22:05
NESAKAM DA ME LAZAT.PODOBRO DA PREMOLCAT AKO NEMAAT HRABROST DA MI JA KAZAT VISTINATA.
4ISTA SOVEST=MIREN SON
Кон врв
Cvekence Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Ноември.2005
Поени: 2509
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Cvekence Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2008 во 01:14
Originally posted by RUSHKA RUSHKA напиша:

NESAKAM DA ME LAZAT.PODOBRO DA PREMOLCAT AKO NEMAAT HRABROST DA MI JA KAZAT VISTINATA.

a koj saka da go lazat?u sekoj slucaj ako ti premolci nekoj mnogu e verojatno so toa da ja doznaes ti vistinata so ne e tolku prijatna...polesno e da te izlaze...ja lazam,susham!ama privremeno me stiti od neprijatnosti,objasnuvanja i razno-razni zamaranja...
respect my authoritaaa
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2008 во 08:21
Паметниот ќе го излажеш - еднаш,
глупавиот ќе го излажеш - многу пати,
никого неможеш да го лажеш цел живот!!!!!!!!
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2008 во 11:07
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

LAZAT MALITE
LAZAT SITNITE
LAZAT BEDNITE
LAZAT PILISTARITE

ZOSTO LAZAT???збунетост
ZA DA "BIDAT" POGOLEMI

I IAKO VO MOMENTOT IMAAT GRIZA NA SOVEST
SEPAK LAZAT
ZASTO ZELBATA DA SE BIDE JAK FRAER
E STRAAAASNO PRIVLECNAнамигнување
UUUU....BOZE, BOZE KOLKU E PRIVLECNA.....

Od kaj me znaes ma ti ?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2008 во 22:31
Originally posted by Cvekence Cvekence напиша:

Originally posted by RUSHKA RUSHKA напиша:

a koj saka da go lazat?u sekoj slucaj ako ti premolci nekoj mnogu e verojatno so toa da ja doznaes ti vistinata so ne e tolku prijatna...polesno e da te izlaze...ja lazam,susham!ama privremeno me stiti od neprijatnosti,objasnuvanja i razno-razni zamaranja...

Jas sum dovolno hrabra da ja podnesam vistinata i dovolno pametna da znam koj me laze. Prasanje e samo dali jas ke  dozvolam  nekomu  da pomisli deka mu plosla lagata ili ne.  Koga go  govoram ova  mislam  na ludje  sto ne mi  se bliski.  Lazgovci ne trpam  ,ne sakam,  tie  se lazat  sami sebe  pa  posle  drugite.
4ISTA SOVEST=MIREN SON
Кон врв
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2008 во 22:42

И ова е релативно прашање!
Точно е тоа дека и најлошата вистина е поубава од најубавата лага!

НО! Лагата некогаш може да биде и добра и корисна (само ако се користи во одредени ситуации кога навистина треба!)

Размислете! Лагата некогаш може да ви го спаси животот, на пример! Замислете ако воените заробеници им ја кажуваат на своите противници вистината - тогаш тие ќе направат лошо за својата земја и своите сонародници. Дали кога малите дечиња прашуваат - родителите секогаш им ја кажуваат вистината!?!?

Значи, си има и лагата своја добра страна!

Изменето од james dean - 10.Април.2008 во 22:43
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2008 во 22:44
Najzadovolna sum koga ke vidam deka
toj shto lazel poveruval deka me izlazal.
Zapravo...mu dozvoluvam da misli deka mu veruvam
sega neznam shto kazav,valjda e takaтрепкање

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2008 во 23:01
Originally posted by mamma mamma напиша:

Najzadovolna sum koga ke vidam deka toj shto lazel poveruval deka me izlazal.Zapravo...mu dozvoluvam da misli deka mu veruvamsega neznam shto kazav,valjda e takaтрепкање

Па и јас скоро секогаш тоа го правам!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2008 во 23:12

Najzadovolna sum koga ke vidam deka
toj shto lazel poveruval deka me izlazal.
Zapravo...mu dozvoluvam da misli deka mu veruvam
sega neznam shto kazav,valjda e takaтрепкање

TAKA E ...ARNO KAZAнамигнување
4ISTA SOVEST=MIREN SON
Кон врв
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2008 во 23:27

Najzadovolna sum koga ke vidam deka toj shto lazel poveruval deka me izlazal.Zapravo...mu dozvoluvam da misli deka mu veruvamsega neznam shto kazav,valjda e takaтрепкање

e bas tocno taka mamma... i samo cekam da mi pukne filmot i se na nos da mu nabijam    
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2008 во 23:32
Originally posted by seka seka напиша:

e bas tocno taka mamma... i samo cekam da mi pukne filmot i se na nos da mu nabijam    

a. na nos
b. nosot
c. neka zivee
d. kje go lazam povekje

za milion

50:50    povikaj boxer           prasaj gi izlazanite
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2008 во 23:36
Originally posted by anakin anakin напиша:

Originally posted by seka seka напиша:

Najzadovolna sum koga ke vidam deka toj shto
lazel poveruval deka me izlazal.Zapravo...mu dozvoluvam da misli deka
mu veruvamsega neznam shto kazav,valjda e takaтрепкање

a. na nos
b. nosot
c. neka zivee
d. kje go lazam povekje

za milion

50:50    povikaj boxer           prasaj gi izlazanite

jokerot sakam da go iskoristam da povikam boxer
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2008 во 23:45

Ej, ама да не заборавиме нешто и ДА НЕ СЕ ЛАЖЕМЕ!
СИТЕ СМЕ ИЗЛАЖАЛЕ БАРЕМ ЕДНАШ (читај 1.000.000 пати) ВО ЖИВОТОТ!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 24>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.