|
ОБЛЕКАТА И РЕЛИГИИТЕ |
Внеси реплика | страница <1 910111213 20> |
Автор | |||||
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ova ke go povtoram uste ednas,vi se molam.... Biblija si nema procitano ni zboruva za Qur'anot i zenata spored Islamot.PA IMA LI PRAVDA I DALI E TOA NORMALNO DRAGI MOI LUGE !!!!
|
|||||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Миралем, за покирањето со шамија на христијанките, Павле таму тоа го збори во контекст на молењето, а не дека христијанките треба секаде и секогаш да се шетаат со шамии на глава како што тоа е случајот кај муслиманките.
А исто подоле Павле додава: "Ако пак жената има долга коса, тоа е за неа чест, затоа што косата и е дадена наместо превез." (1 Коринтјани 11:15)
|
|||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
A sto se bricat i dolu, pa ke podnikne i kako da sum imal odnos so smirgla ili ez
|
|||||
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
pa pobaraj drug pat do tamu
:) :) :) :) :) :) :) :) tuku ostaj toa zabegavme od temata |
|||||
end off days 15...14...13....
|
|||||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
E pa i kinezite go diktiraat nacinot na oblekuvanje
|
|||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
кинезите? Јас би рекол Fashion TV во корелација со XXL |
|||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||||
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Nekoi raboti mi se kontradiktorni ; Zamisli da pustis brada i brkovi, se obleces kako se oblekuvale pred 2000 godini, kazues po nesto nerazbirlivo na lugeto povremeno kaj proagas i ...
- Ete, znaevme deka nesto ne u red momcevo...a be daj, javi se da go soberat...narkoman eden...mrs od tuka ! |
|||||
postariot brat
Сениор Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Dobro bre Miralem-nj vidi vamu Sv Pavle rekol deka zenata sama treba da odluci pomegju ovie dve dobra, ama ne rekol deka mazot treba da ja sisa zanata ili ne daj boza da ja boksa vo toj tolku procuen citat za sisanjeto i samiite, i pak ke recam deka vo pogled na oblekuvanjeto od mnogu poodamna na ovaa tema rekov deka sme mnogu slicni i toa ti go povtoruvam po tret pat, samo sto se razlikuvame po metodite, kaj nas se razgovara a kaj vas se bie dobro mora da priznaeme deka kjotekot vo praksa barem od ona naokolu sto se gleda bar zasega ima posilen efekt, ili mozda nie nedovolno zboruvame so nasite zeni .
|
|||||
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
|||||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Kako ubavo se razotkrivas, te nervira koga zensko ti replicira i negira, pa gostevas so raznorazni epiteti, e i potoa zenata muslimanka imala pravo na izbor kako ke bide oblecena? E, Miraleme, pa ti se vadis od koza koga samo ke me procitas i sto ti se protivreci na forumov, a ne doma zenati da ti kaze e nema da se pokrijam, sakam po farmerki i maica da setam po ulica! Изменето од ACELERA - 20.Август.2007 во 12:52 |
|||||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ne se grizi, Adijo, nego bas ova mu lici, da vidime i procitame koj e i kakov e, iako sto se odnesuva do religiskite ubeduvanja se sogoli pred nas, ama sega i ovaka pocna da se razgoluva. jas mu prostevam za epitetite, i da ti kazam me veseli koga e ovaka voznemiren, pa se buni i ne znae koj sto prasal, koj sto pisal A patem Miraleme kako se oblekuvas ti? Изменето од moira - 19.Август.2007 во 05:21 |
|||||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Миралем за жал не може ниту еден цитат од Библијата да го даде прецизно и во неговата полнота. Благодариме Евангелос што го појасни контекстот, од каде станува МНОГУ појасно за каква благост станува збор. |
|||||
brmm
Сениор Регистриран: 05.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 1437 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
A ima li odredeno koja obleka e kakva? primer , trenerki,patiki ili nesto sto ne mozes da odredis dali e za masko ili zensko. Mazive vo suknji ko narodna nosija u skotska, sto treba grom da gi mava? ....gluposti-taka pocnalo taka se reklo, masko vo pantoloni, zensko vo suknja ili fustani. Ako koga pocnalo da se razmisluva za obleka (uste u praistoria ) pocnalo obratno ,sega ke ni bilo normalno da e masko vo fustan a zensko vo pantoloni ili bilo kako. temava sucks.
|
|||||
|
|||||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Uste li ke se brukas !?
Pazi se sam sto pravis:
Kako prvo Qur'anot nema 115 suri,ne ste go otvorile a ni kazuvate sto pisuva vo nego za Dzihad i za zenata. Kako drugo,procita Jadniot brat deka Qur'an e toa i go dade VISTINSKOTO mislenje,mislejki deka toa navistina go pisuva vo Qur'anot:
OTKAKO JADNIOT BRAT DOZNA DEKA SE RABOTI ZA BIBLISKI CITATI (I TOA VIKA SEGA POZNAT CITAT) ODMA CITATOT SI GO MENUVA ZNACENJETO,PAVLE NE REKOL SO SILA A PRED MALKU RECE DEKA SO SILA E... ENE POGORE CITAJ SE.
eve edno kafence i begaaj ne pojavuvaj se,sramota e. Изменето од Miralem1 - 19.Август.2007 во 13:06 |
|||||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|||||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
1.Koritjani 11:6 И така: ако жената не се покрива - нека се истриже! Но ако е срамно за жената да се стриже или да се бричи; нека се покрива!
Bujrum..... ne menuvaj,nemoj vistinata vo laga da ja prefrluvas.
Dogovarajte se koga pisuvate.Kosata i bila dadena namesto prevez.Sto li ne ke smisli edna izopacena dusa. SAM SE LAZE.
Ete link,biblija na Makedonski pa vidi.
Eve vo prodolzenie sto pisuva,ova za postaroto bratce:
3 Но сакам да знаете дека Христос е глава на секој маж, а мажот е глава на жената; а пак Бог е глава на Христа.
4 Секој маж, кој се моли или пророкува имајќи нешто на неговата глава, ја срамоти главата. 5 А секоја жена, која се моли или пророкува гологлава, ја срами својата глава, зашто е сосем исто како да е истригана. 6 И така: ако жената не се покрива - нека се истриже! Но ако е срамно за жената да се стриже или да се бричи; нека се покрива!
7 Мажот пак не треба да ја покрива главата, зашто е слика и слава Божја, а жената е слава на мажот. .
8 Зашто мажот не е од жената, туку жената од мажот;
9 бидејќи мажот не е создаден заради жената, туку жената заради мажот.
10 Затоа жената треба да има власт на главата, заради ангелите.
11 Но во Господа ниту мажот е без жена, ниту жената - без маж,
12 зашто како што е жената од мажот, така е и мажот преку жената, а си е од Бога.
13 Пресудете сами во себе дали е прилично жената да Му се моли на Бога непокриена?
14 Не ве учи ли самата природа дека е срамно за мажот да има долга коса,
15 ако пак жената има долга коса, тоа е чест за неа, зашто косата и е дадена место превез.
16 Но ако некој мисли да се препира ние немаме таков обичај, ниту Божјите цркви.
ETE KONTEXT.... Znaci prevez neprevez,bara zenata da ja pokrie glavata ili da ja istrize ili IZBRICE,ako ne DA SE POKRIE !
EvAngelos,nikade jas Crkva tuka ne gledam da e spomnata. Tuku koga se moli. Pred Boga zena gologlava ne treba da izleze. SEKADE SME PRED BOGA. Nekogas i vo aftobus teskotija ke ne snajde,treba da se molime... a taa NESMEE. Ili vo canta nosi samija,pa koga ke treba da se pomoli ja vadi samijata,se moli i ja stava vo canta povtorno ?
|
|||||
|
|||||
Внеси реплика | страница <1 910111213 20> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |