IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 58>
Автор
Порака
Mishell_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Јуни.2007
Локација: Sweden
Статус: Офлајн
Поени: 575
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mishell_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2007 во 12:31
Moze veke se izdadeni od kaj znaes газење%20од%20смеење
Кон врв
Agapi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Октомври.2007
Поени: 541
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Agapi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2007 во 18:19
Go najdov tekstot na internet i koga go procitav ostanav bez zborrovi. Solzi se trkalaa po moeto lice. Celata se naeziv.

poradi toa vi go pisam za da go procitate. Mozibi go znaete, mozebi ne. No sepak vredi da se procita.

Ljubovno Tango

Ej mangupe, se sekavas li na prvoto tango, na samarot sto ti go dadov koga sakase da me baknes? Se sekavas li na onoj cvet sto mi go dade, ne znam dali bese sinolicka ili ruza, sto me potsete na tvoite oci. Toj cvet panda vo vodata, no ti ne mi dozvoli da go zemam, mi rece deka ne vredi. Utredenta mi donese cel buket takvi cvekina no niedno ja nemase bojata. Se sekavas li eden den koga dojdov pred tebe I sakav da te baknam, a ti se trgna I mi rece: MALECKA NE TE SAKAM POVEKE. SAKAM DRUGA I MISLAM DEKA NEMA SMISLA DA BIDEME ZAEDNO. Togas ti rekov CAO, ti go svrtiv grbot I pocnav da placam. Zastanav, skinav list I pocnav da go grickam, mislev deka ke mi pomogne. Togas ja pocuvstvuvav tvojata raka na moeto ramo I go slusnav tvojot glas: MALECKA ZAREM NAVISTINA POMISLI DEKA NE TE SAKAM? Pocnav da te baknuvam, mnogu mi bese ubavo vo tie momenti. Eden den koga dojdov pred tebe, te fativ za raka, te prasav sto ti e, a ti molcese. Te poglednav vo ocite, a tie ti bea poteceni od placenje. Tivko mi rece: DENOVIVE ZAMINUVAM ZA AMERIKA. MOZEBI NIKOGAS POVEKE NEMA DA SE VIDIME. KE MORA DA SE ZABORAVIME... Ja izvlekov mojata raka od tvojata, I pocnav da placam. Poslednoto sto go vidov bea tvoite oci, poslednoto sto go slusnav bese tvojot glas. Ljubov preku pisma ne e ljubov. Se sekavas li na ona sto ti go procitav? Toa bea zborovite na edna pesna: DA LJUBIS E KAKO PESNA DA PEES,A NE POSTOI PESNA BEZ KRAJ. 

A tvoite pisma I ponatamu stojat neotvoreni. Vo pocetokot pristignuvaa mnogu pisma. Eden den koga se vrativ od skolo na biroto zabelezav edno pismo. So treperlivi race go otvoriv I pocnav da citam : SAMO ZA MOJATA MALECKA. MALECKA NA KRAJ SEPAK DOAGAM VO SKOPJE. NA 15ti KE TI SE JAVAM. KOGA KE ZAZVONI TELEFONOT DIGNI JA SLUSALKATA, KOGA KE GO SLUSNES MOJOT GLAS SOSLUSAJ ME, A POTOA SE KE BIDE KAKO PORANO. Koj veli deka ima pisma bez kraj? Mangupe se sekavas li na pesnata sto ja peevme? A sega zavrsuvam so pisuvanje I go cekam tvojot glas. ZAEDNO KE BIDEME!...

Ova bese pronajdeno do trupot  na edna devojka so preseceni veni. Do nea e najden vesnik otvoren na str. 17:

... AVIONOT STO TREBASE DA PRISTIGNE OD FLORIDA (AMERIKA) SE URNA VO BLIZINA NA JUGOSLOVENSKATA GRANICA. PREZIVEANI NEMA. ISTRAGATA E VO TEK...

Vo prodolzenie na pismoto so krvavi bukvi e napisano: DA LJUBIS E KAKO DA PEES, A NE POSTOI PESNA BEZ KRAJ!

Изменето од Agapi - 30.Ноември.2007 во 00:47
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mishell_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2007 во 15:10
Novogodisnite praznici se del od godinata koga mozeme da zdivneme od sekojdnevnite obvrski i da pomineme vreme so sakanite. Del od godinata koga imame povod poveke za proslava, veselba, pogodno za hedonizam i uzivanje vo dobra hrana, muzika, druzenje. A sepak i pokraj site povolnosti sto ovoj period gi nudi, nekoi naucnici smetaat deka vremeto okolu Bozik i Nova Godina e edno od najdepresivnite periodi za mnogumina. Jas se slozuvam i velam deka e taka. Dodeka onie so dobri semejni odnosi i blagosostojba uzivaat vo Boziknite i Novogodisnite denovi, gi ima i onie za koi tie pretstavuvaat potsetnik na seto ona sto go nemaat - semejna harmonija, finansii, ljubov, zdravje. Potsetnik se na osamenosta, neprilikite.. i dodeka nekoi od nas proslavuvaat, drugi taguvaat. Kako sto se blizi krajot na godinata, se poveke ni nedostasuva ona sto go nemame, a bi sakale da bide poinaku. Koga nekoj ke me prasa koja e mojata Novogodisna zelba ke mu kazam samo, da najdeme edno parce sreka sto ke bide vo sekoj od nas denot koga ke se sklopat strelkite na casovnikot i ke go oznacat pocetokot na Novata Godina. Koj nema ljubov-da ja najde, koj nema topol dom-da go dobie, koj posakuva zdravje-da go ima. A za sebe, za sebe posakuvam koga casovnikot ke pokaze 12, da me pogali po liceto, da me pogledne vo oci, i da mi kaze "te sakam" i da ja zapocneme Novata Godina so nadez za dolgovecna ljubov. љубов Neka ljubovta bide vo nas i sekade okolu nas.. 
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Декември.2007 во 15:50
Ja gledam grizejki si gi usnite...veli bezobziren sum...popreki pogledi vezden...a mene nisto ne mi e jasno kako i na sekoe masko : - Sto li zgresiv sega ? Ne e veke enigma za mene...nerazbirlivo ustrojstvo...masina sto vreska i obvinuva...zar e toa zivotna cel ?...velam da go pravime ona sto go pravevme na pocetokot...veli bezobziren sum...kazuvam nekoja bleda sega...veli bezobziren sum...ja gusnuvam bezobzirno...kako kamen so ostri ivici...grubo mi se otrga...samo toa znaes !...aaa da, seks...mehanika...perpetum mobile...povlekuvam silno dim od cigara...grloto me pece...belkim ke dobijam rak...za tri meseca se umira...zaludno... ni na gospod ne sum mu potreben...
Me zabole glavata...i desnoto oko...starata dobra migrena sekogas e tuka da mi pravi drustvo...gospod veli : - Ja sum go belezal, a ti pazi se !...go aknav telefonot od zemja...do k*rca i mobilna telefonija...veli bezobziren sum...
Кон врв
Kristin969 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Октомври.2007
Локација: Scotland
Поени: 340
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kristin969 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 09:25

SAMO ZA TEBE

No}...........

Naokolu e se pusto i tiho........

Samo ognot dogoruva vo kaminot.

Razmisluvam.

Znam.

Nema da se vrati{, no

sepak se nadevam.

Pred o~ite mi izleguva

tvojot lik,

nasmean, vedar, svetol.

Ne, sigurna sum deka nikoj drug

nema da go zeme

tvoeto mesto vo moeto srce.

Ah, kolku bea sre}ni

tie na{i denovi......

Se se}ava{ li koga zaedno

se vra}avme

od na{eto zaedni~ko patuvawe

vo mislite?

Mo`evme da bideme nasekade,

i vo pustinata

i na Andite

i kaj Eskimite.

Ne, nema da bidam ta`na.

Ti si sepak del od mene

i jas }e te nosam vo

svoeto srce

duri mi bie vo gradite.

Slu{a{ li kako sviri ta`no

vetrot na nemo}ta?

kako da veli:

Jas pak }e se vratam!

Molk.

Ti{inata mi gi razgoruva

mislite.

Ete, utre e nov den,

a jas seu{te `iveam vo

minatoto.

Bev mnogu sre}na.

Tvojot lik, {to kako Sonce

me gree{e vo tie

prekrasni migovi

mi be{e pomil od se.

A sepak,

kako da go pret~uvstvuvav

neizbe`noto.

Te gledam.

Ne`no me miluva{

so svojot pogled ,koj

tolkupati vnesuva{e nemir

vo mojata du{a.

Se nasmevnuva{.

Na liceto ti pro~itav sre}a,

bezgrani~na.

Slikite mi minuvaat pred o~ite.

Se smenuvaat

likovi, pojavi, silueti.

Seu{te ne veruvam deka

te gubam.

Ima li nade`?

Studenilo

ja obviva no}ta

koja bavno pominuva.

U{te eden ~as

}e pristigne noviot den.

Zorata e najubaviot del od utroto.

Koga se budam,

sekoga{ mi e `al

{to ne sum del od nea.

Ne gi qubam denovite.

Tie ja poka`uvaat realnosta

so seta nejzina surovost.

Zarem ima ne{to posurovo

od pomislata deka nikoga{

ve}e nema da se vrati{....

Se prisetuvam.

Denes e nov den,

mo`ebi }e mi donese novost

vo mojot, i onaka prazen

bez tebe, `ivot.

Ne smeam da go o~ekuvam

nevozmo`noto.

Ti{inata prosto zamelu{uva

so svoite tainstveni zvuci.

Poglednuvam nakaj kaminot.

Vo pepelta tlee

po nekoe malo `ar~e,

no jasno e deka mu se bli`i

krajot.

Isto kako i na{ata qubov.

^uvstvuvam deka silata me

izdava.

Ja spu{tam glavata.

Pred o~ite mi e seu{te

Tvojot lik.

A ti si daleku,

tolku daleku.

Ne{to studeno mi go

obviva srceto  i

se {iri

niz celoto telo.........

Ljubov i Svetlina!
Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 09:44

pozdrav kristin ...

stvarno otkinato od dusata ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
Kristin969 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Октомври.2007
Локација: Scotland
Поени: 340
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kristin969 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 09:54
големо%20гушкање thanks marco
Ljubov i Svetlina!
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 11:15
...kako da sedam na pokrivot na nakoj umoren grad,
dodeka tivko razgovarame mesecinata i jas,
vecerva zavladej so sebe si mi zboruva,vecerva smiri gi site tvoi besovi,vecerva senkite ja igraat svojata igra i go pretvoraat sekoj nemir vo pobeda,a znam kade boli,boli...koga si nisto,nekomu koj tebe ti e se.љубов
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mishell_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 01:37

Znam deka si blizu, no ne mozam da te vidam. Znam deka me cekas, a ne znaes od kade doagjam. Znam deka mislis na mene, navecer koga legnuvas sam. Znam deka mi trebas, a ne znam kako da te pronajdam. Minav edna vecnost sama, slednata ke ja mineme zaedno. Dali znaes deka postojam za tebe? Ljubov moja, koga ke dojde denot na nasata sredba? Denot sto ke ne promeni dvajcata, denot sto ke ni otvori pat kon nekoi novi horizonti, denot koj ke go oznaci krajot na osamenosta. Ljubov moja, nitu imeto tvoe go znam, a sepak tolku silno te ocekuvam. Koga ke zaspies vecerva, ke ti pratam del od moite sonista da te uverat; deka nekade i nekogas ke me najdes, deka nekade i nekogas ke me ljubis, deka nekade i nekogas ke bideme srekni zaedno. A koga sonot ke nadvladee so mene, ke go pominam pragot na vecnosta i tamu ke te najdam, ljubov moja nezaboravna. љубов

To Mr. Right from yours only Miss. Love

Изменето од Mishell_G - 05.Декември.2007 во 01:38
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 04:14
Originally posted by Mishell_G Mishell_G напиша:

Znam deka si blizu, no ne mozam da te vidam. Znam deka me cekas, a ne znaes od kade doagjam. Znam deka mislis na mene, navecer koga legnuvas sam. Znam deka mi trebas, a ne znam kako da te pronajdam. Minav edna vecnost sama, slednata ke ja mineme zaedno. Dali znaes deka postojam za tebe? Ljubov moja, koga ke dojde denot na nasata sredba? Denot sto ke ne promeni dvajcata, denot sto ke ni otvori pat kon nekoi novi horizonti, denot koj ke go oznaci krajot na osamenosta. Ljubov moja, nitu imeto tvoe go znam, a sepak tolku silno te ocekuvam. Koga ke zaspies vecerva, ke ti pratam del od moite sonista da te uverat; deka nekade i nekogas ke me najdes, deka nekade i nekogas ke me ljubis, deka nekade i nekogas ke bideme srekni zaedno. A koga sonot ke nadvladee so mene, ke go pominam pragot na vecnosta i tamu ke te najdam, ljubov moja nezaboravna. љубов

To Mr. Right from yours only Miss. Love
MISHELL_G...sekoja cest..mi go raznezni srceto!!!љубовљубовљубовљубов
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 17:44
Талкајќи бесцелно со погледот низ облаците, не обрнувајќи внимание на нивните форми, боја, временска прогноза....сакав да најдам некаков одговор во нивната безлимитност. Се запрашував која е цената на љубовта. Колку треба да се плати за да не сака некој..толку искрено и чисто...? дали е доволно она што го носиме во себе за тоа??? Вербата во Бог не ме напушта! Знам дека е љубов. Знам дека Тој ми ја дари. Знаев и ке знам. Заљубена почнав да скитам толку длабоко во себе анализирајќи го секое ново чуство во мене. Секоја минимална промена. Искрена сум, заљубена сум, почитувам, не губам во љубовта. Мала искра светнува во погледот на нечии очи и ми подава рака. Вели дека не е вистина. Дека не го сакам. Ми објаснува, а ништо не слушам. Ми вели дека тој не е за мене. Дека мојата душа од свила заслужува искрена љубов а не лажни зборови. Се замислив. Почнав да се преиспитувам длабоко во своите сеќавања. Како скриено досие на некој криминалец, го пронајдов. Па да...во право е!!! Тој не ме сака, тој само ја сака мојата насмевка и мојата близина. Но не и мене. Не целосно каква што сум јас. не ме заслужува. Си одам!!! Крај е меѓу нас!!! Беа последните љубовни зборови кои таа ги прошепоте!!! Оттогаш е нема за љубовта!!!!!

Изменето од blueprayer - 12.Декември.2007 во 16:10
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mishell_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 18:32
Denot izgore so neverojatna brzina
Lugje koi ne gi poznavam stanaa del od nego
I zvukot na telefonot pocnuva da mi smeta
Zosto site me baraat osven ti.
Denot bese vrnezliv i siv
Samo iskra nadez sto za tebe ja cuvam
Tolku nedostizna, nemirna, dalecna
Go osvetluva patot.
Monotonijata me pobara denes
Koga se vrativ vo prazniot stan
Slusam tisina, se zamraci vo sobata
Studeniot vozduh mi prilega.
Nekoi tazni noti od pijanoto
Gi razbudija moite setila za ljubov
Vo mislite samo tvojot lik
Denes sum nadvor od sebe.

Кон врв
Josefina_m Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Октомври.2007
Локација: United Kingdom
Поени: 608
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Josefina_m Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 18:54
                       zivotot na edna devojka

tesko e da se zivee
da se zivee za da ne se oseti
tesko e da bides ziv
a,uste potesko da zivees

ziveam iako ne moram
ziveam iako sum sama,
ziveam sama iako go
nemam toa pravo.

zivotot e delo
delo besprekorno bedno
delo na zivot osamen,beden
zivot osamen moj.

sega sum sama i ziveam
ziveam sama i nema
ziveam zivot beden
zivot osamen,strasen.

O,DALI E ZIVOT TOJ?
zivot sto go ziveam jas
OSAMEN BEDEN I GLUV!
ZIVOT LI E DA SE ZIVEE SAM?
zivej go zivotot najdobro sto znaes
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mishell_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 18:57
Sekoj koj moze da te dopre
Moze da te izleci ili povredi
Sekoj koj moze da te ima
Moze da te saka ili napusti..
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 58>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,547 секунди.