|
Вехабии во Македонија - верска дискусија |
Внеси реплика | страница <1 910111213 16> |
Автор | ||
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne se raboti za tri dzamii.....ne igrajte majtap........toa e samo vo sk........a sto stanuva ......ohridsko-struskiot,debarsko-tetovskiot,i prespansko-prilepskiot del.....
daj ne zamajavajte gi lugjeto tuka......pa sekade bre lugje se vidlivi ...po bradite i kusite pantoli.......a takvi ima vo regionite koi gi navedov ,i toa ne vo mal broj....pa celi sela se zaposednati od niv ....sto se pravat site na mutavi
mozebi site tie odat na klanjanje pet pati na den vo sk,a zdamiite sto gi gradat gi prepustaat na ovie ,,drugite,,musl.......
Изменето од aladin - 16.Февруари.2010 во 19:50 |
||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нели не треба да им веруваме на медиумите како што напиша на темата Верски вести за попците кечери? За некого секој посветен муслиман е по автоматизам и вехабист. Машала,Машала, тогаш не има околу еден милион, бројка која што не е за потценување. |
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Денес случајно разговарав со еден таксист муслиман кој добро го познаваше к*ранот и отворивме дискусија за вехебиите кај нас... Но никако не ги подржуваше и дури ми кажа дека тие не се раководеле според к*ранот и нивното клањање било поразлично...
Може ли некој да одговори за овие обредни форми т.е. за различните форми кај муслиманите?
Ме интересира колку има вистина во овие работи, и што учат и каков “ислам“ проповедаат вехебиите?
|
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
blagorodna
Сениор Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
opasni sa tija sos terlacite bulite sco im gi pleta vrijet zapadna makedonija od nimi a i skopjevo ne ste rat bev u plasticarska ulica sco da vida
|
||
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
avoreoss jasnie deka taa vehabisticka sekta e prisutnaa kaj nekoi lugee i pred se taa e politicka sekta za razidenuvanje na muslimanite , toaaa e fakt no treba da ja sogledas realnosta ne e se koj vehabist koj nosi brada, i ,t,n kazimi kako mozeme da go prepoznaeme vehabistot ? evee jas tvrdam deka ne sum vehabista, no ako me vidis deka nosam brada i go praktikuvaam islamot togas ti ke zaklucis deka jas sum vehabista , Изменето од el_kevser - 17.Февруари.2010 во 21:58 |
||
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
||
ahmar1
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 712 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се сеќавам како во еден дневен весник еден ИМАМ (од италија ли беше не се сеќавам)онака САРКАСТИЧНО рекол абе според логиката на западниет медиуму не сите муслиамни се терористи АМА СИГУРНО сите терористи се муслимани! |
||
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++ |
||
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
БИХ - ЗАПЛЕНЕТ ЕКСПЛОЗИВ НА ВЕХАБИСКА ЗАЕДНИЦА
Полицијата на Босна и Херцеговина уапси две лица и пронајде повеќе од 50 килограми експлозив на подрачјетоп на Јабланица, во Херцеговачко-неретвенскиот кантон. Според локалните медиуми, акцијата е преземена синоќа во поширокото подрачје на Јабланица, во вехабитската заедница. Претсатвниците на Агенцијата за истрага и заштита на БиХ (СИПА) ја потврдија акцијата, но не наведоа повеќе деталји. |
||
evangelist
Сениор Bože ne znam šta mi je, pale m Регистриран: 16.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 201 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Вахабисти врбуваат борци за џихад во Mакедонија
28.03.2010 - 14:03 | Македонија Британскиот “Сандеј Тајмс” проговори за исламот во Македонија. Во денешниот број весникот пишува дека во Македонија се подготвуваат војници за џихад. Според “Сандеј Тајмс” стотици милиони фунти влегле во земјите од Балканот за обука на борци. Владини извори во Македонија, за весникот потврдиле дека властите имаат под надзор 50 луѓе, за кои велат дека се кандидати за да се вклучат во редовите на исламистичките борци во Авганистан. Поглаварот на ИВЗ Реџепи за лондонскиот неделник тврди дека „мнозинство од џамиите во балканските земји се изградени со парите од радикалните групи”. Уште во јануари годинава Сител објави дека четири џамии не се под контрола на ИВЗ, ова денеска го пишува и во “Сандеј Тајмс”. Според информациите на Сител Јајапашина, Исен Бег и Тутун Суз џамијата се дел од оние кој не се под контрола на исламската заедница. Овие џамиии веќе ги зазеле вахабисти. За ова беа запознаети и од комисијата за односи помеѓу верските заедници. - Да, ние имаме сознанија дека има посилни радикални сили во овие три џамии особено во централната. Дека има поголеми собири на луѓе, дека има позачестена појава на немири, дека има зачестени движења на луѓе наутро, навечер, и дека се работи за голема бројка, вели Валентина Божновска претседател на комисијата. Сега лондонскиот неделник пишува дека исламот е закана за дестабилизација на Балканот, но и на Македонија. Во "вахабистичките џамии" на верниците им било пренесено дека Македонија, со над 200 војници во Ирак и Авганистан, се претвора во земја, која ја поддржува крстоносната војна против исламот, што ја предводат Британија и Америка. “Сандеј Тајмс” пишува и за предупредувањето на Израел од почетокот на годината, кога на македонскиот премиер му беше посочено дека постојат сигнали што упатуваат дека Балканот е следна цел на глобалната мрежа на џихад. Иван Кузмановски http://sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/vahabisti-vrbuvaat-borci-za-dzihad-vo-makedonija ima i video! |
||
evangelist
Сениор Bože ne znam šta mi je, pale m Регистриран: 16.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 201 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ИВЗ признава дека 3 скопски џамии ги држат вахабисти
26.01.2010 - 17:01 | Македонија Никој не знае како месната заедница во Топанско Поле преку ноќ стана џамија. Првиот човек на Чаир Изет Меџити под чија надлежност се овие канцеларии и денеска не е достапен за Сител. На ваквото грубо прекршување на законот реагира Комисијата за односи со верските заедниците. - Нашиот Закон за правна положба на верските заедници е дециден. Во член 18 кој е еден од најважните членови стои каде се може да се врши верски обреди, верска поука: во џамии, во цркви, во синагоги. Значи се што е поинакво од верскиот објект е нарушување на јавениот ред и мир и е казниво со закон. Значи некој треба да сноси огромна одговорност - изјави Валентина Божиновска, претседател на Комисијата за односи со верските заедници. Локалното населени кое вчера спонтано не пречека , тврди дека сами со свои пари ја уредиле џамијата. Самоволното пренаменување на месната зедница не го одобрува ниту ИВЗ. Извори на Сител велат тие не се информирани, ниту пак издале таква дозвола. Што се крие зад овие стакла не се знае, но ова не е изолиран случај. Исламската верска зедница веќе ја известила Комисијата дека Јајапашина, Исен Бег и Тутун Суз џамијата повеќе не се под контрола на ИВЗ. Трите централни Скопски џамии ги имаат заземено вахабисти. - Да, ние имаме сознанија дека има посилни радикални сили во овие три џамии особено во централната. Дека има поголеми собири на луѓе, дека има позачестена појава на немири, дека има зачестени движења на луѓе наутро, навечер, и дека се работи за голема бројка - вели Божиновска. Дека во последно време се повеќе се инсталираат фундаментaлистички струи е информирано и МВР. Од Европскиот Центар за разузнавање и безбедност потврдуваат дека во Македонија постојат радикални џамии, но дека нема опасност од терористички напади. Порачуваат домашните власти да ги разоткријат. - Ал Каеда нема интерес да напаѓа во Скопје, ниту пак во другите градови од регионот, освен во Босна и Херцеговина поради базите на НАТО. Во државата сепак постојат неколку џамии за кои е познато дека се радикални, финансирани од Саудиска Арабија. Во тие гнезда можно е да се коваат терористички завери. На властите во Македонија е да ги вложат сите средства за разоткривање на фунадаменталистите - изјави директорот на Ценатрот Монике Клод за Дојче Веле. Снежана Јовановска http://sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/ivz-priznava-deka-3-skopski-dzamii-gi-drzat-vahabisti video! |
||
walls_war
Нов член Регистриран: 26.Јули.2010 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne postio nisto radikalno kaj nas. Ostavete gi lugeto da veruvat na boga kako sto tie sakat. Tie sto se fateni so oruzje normalno deka treba da se kaznat za nosenie oruzje. dodeka covek ne kersi zakoni ne treba da ne interesira kako se oblekuva kako se moli na gospoda. Mene licno ne mi precaat nikoji ni Pravoslavni Ni Muslimani, ni Xhamii ni Crkvi se e isto za mene dodeka ne kersat zakoni.
|
||
walls_war
Нов член Регистриран: 26.Јули.2010 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i ve molam ne citirajte Sitel toa ne tie nisto samo srpsko propaganda vo makedonia.
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
IVZ oficijalno izjavi deka i treba pomosh od drzavata za da se spravi so vehabiite .... eeeee koga velev jas odaaaamna
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
evangelist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
треба на ефтов да се изгледаат работите - поврзни се со насловот на темата.
http://www.youtube.com/watch?v=4Jak1ERMNpM тука е 1-от дел има 6 |
||
evangelist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Внеси реплика | страница <1 910111213 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |