IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Забава > Музика
  Активни теми Активни теми RSS - Рап музика (генерална дискусија)
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Рап музика (генерална дискусија)

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 91011
Автор
Порака
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Статус: Офлајн
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Август.2010 во 00:02
Еве како треба да изгледаат вистинските рап текстови...да Тоа е улична уметност, не е заебанција. Ги слушав овие пред околу 10 години...да   Јееее... тоа беа времиња...голема%20насмевканамигнување

Изменето од LiDivio - 06.Август.2010 во 00:15
Кон врв
D-up Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Август.2010
Локација: Macedonia
Поени: 22
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај D-up Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Август.2010 во 11:00
Originally posted by Tiggy Vicious Tiggy Vicious напиша:

Аха, I get it now...
Мојот “фристајл“ им бил повод мене да ме наречат Ем Си ___

Твојот фристајл, а?
Mc Ecy!
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај D-up Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Август.2010 во 11:02
Originally posted by LiDivio LiDivio напиша:

Еве како треба да изгледаат вистинските рап текстови...да Тоа е улична уметност, не е заебанција. Ги слушав овие пред околу 10 години...да   Јееее... тоа беа времиња...голема%20насмевканамигнување

Брат, да ти објаснам...

Истиот став го имав и јас пред месец дена. Ама сватив. Хардкор е назив за уличар како што вели Слаткар. Така да ќе преминам на КОМЕРЦИЈАЛА. Во стилот веќе сум искомерцијализиран на живот, останува уште нешто комерцијално да слушнете од мене наскоро.

Верувај, рап не се прави да личиме на црнците од гетата!
Не можам да пеам на социјални проблеми кога фала му на Бог имам се што ми треба!
Кон врв
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Август.2010 во 14:50
Originally posted by D-up D-up напиша:

Аха, I get it now...

Твојот фристајл, а?
Mc Ecy!

Те убив знаеш?
И не беше фристајл.
П.С: Ме викаа ЕмСи Шмеци.   
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Август.2010 во 17:24

Брат, да ти објаснам...

Истиот став го имав и јас пред месец дена. Ама сватив. Хардкор е назив за уличар како што вели Слаткар. Така да ќе преминам на КОМЕРЦИЈАЛА. Во стилот веќе сум искомерцијализиран на живот, останува уште нешто комерцијално да слушнете од мене наскоро.

Не можам да пеам на социјални проблеми кога фала му на Бог имам се што ми треба!

Сега јас да објаснам малку...

Со оглед дека имам јас своја професија која не е поврзана со музиката (значи немам намера да се занимавам со музика), сакам да слушам пред се добра музика... Најчесто слушам андрграунд музика (анархо-панк, рок, алтернатива, метал малце, , џез, рап...). Комерцијална музика исто така слушам, ама да не е искомерцијализирана андрграунд музика, туку чист поп на пример.

Е сега кога сме кај рапот, 99% од рап артистите што ги слушам се црнци (и тоа баш од гетата). Тоа е вистинскиот рап, и јас ќе продолжам да ги слушам нив. Нема сомнение дека поседуваш талент, ама не би требало да се угледуваш на Слаткар ниту на Тони Зен или било кој други. Раперот треба да биде свој. Ако поседуваш квалитет, сакал нејќел ќе станеш комерцијала. Ако сакаш да станеш, ќе бидеш популарен како Слаткар. Ако не сакаш, ќе треба да се откажеш од музиката. И Ајс Ти не сакал да стане, ама фактички Е комерцијала, дури и со такви текстови. Не треба да правиш со сила ,,меки,, текстови, се ќе си дојде на свое место. Поздрав.

Изменето од LiDivio - 06.Август.2010 во 17:25
Кон врв
Iron Man Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
железен раз бираш

Регистриран: 11.Јануари.2009
Локација: Antarctica
Поени: 8032
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Iron Man Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Август.2010 во 20:56

Брат, да ти објаснам...

Со оглед дека имам јас своја професија која не е поврзана со музиката (значи немам намера да се занимавам со музика), сакам да слушам пред се добра музика... Најчесто слушам андрграунд музика (анархо-панк, рок, алтернатива, метал малце, , џез, рап...). Комерцијална музика исто така слушам, ама да не е искомерцијализирана андрграунд музика, туку чист поп на пример.

Е сега кога сме кај рапот, 99% од рап артистите што ги слушам се црнци (и тоа баш од гетата). Тоа е вистинскиот рап, и јас ќе продолжам да ги слушам нив. Нема сомнение дека поседуваш талент, ама не би требало да се угледуваш на Слаткар ниту на Тони Зен или било кој други. Раперот треба да биде свој. Ако поседуваш квалитет, сакал нејќел ќе станеш комерцијала. Ако сакаш да станеш, ќе бидеш популарен како Слаткар. Ако не сакаш, ќе треба да се откажеш од музиката. И Ајс Ти не сакал да стане, ама фактички Е комерцијала, дури и со такви текстови. Не треба да правиш со сила ,,меки,, текстови, се ќе си дојде на свое место. Поздрав.

туку на Угро смеење

ДДарко ти посакувам многу успех големо%20гушкање

Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај D-up Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2010 во 21:53

Аха, I get it now...

Твојот фристајл, а?
Mc Ecy!

Те убив знаеш?
И не беше фристајл.
П.С: Ме викаа ЕмСи Шмеци.   

Се шалев бе срце...

И ајде да ве расположам со "новиот спот" на моите другари!

http://www.youtube.com/watch?v=N_Z7VZ1qB9Y&NR=1
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај D-up Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2010 во 21:54
Originally posted by Iron Man Iron Man напиша:

Брат, да ти објаснам... Истиот став го имав и јас пред месец дена. Ама сватив. Хардкор е назив за уличар како што вели Слаткар. Така да ќе преминам на КОМЕРЦИЈАЛА. Во стилот веќе сум искомерцијализиран на живот, останува уште нешто комерцијално да слушнете од мене наскоро. Верувај, рап не се прави да личиме на црнците од гетата! Не можам да пеам на социјални проблеми кога фала му на Бог имам се што ми треба!

туку на Угро смеењеДДарко ти посакувам многу успех големо%20гушкање

Фала брат!

Само железно!
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај D-up Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Август.2010 во 22:49
Денес снимив нова ДЕМО трака од 1 минута и 15 сек...

http://www.youtube.com/watch?v=XcrDazzsN0M

Кон врв
sanja-a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Only God Can Judge Me!

Регистриран: 12.Април.2009
Поени: 13457
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sanja-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2011 во 15:30
Originally posted by DDarko DDarko напиша:

Ajde malku da porapuvame freestyle ( sloboden stil )
Znachi pejte od zharn rap se shto ke vi padne na pamet samo da ima rima i da se organizirani stihovite! nesto slicno kako na deyan funki samo ve molam bez kritika i navdredi!

Za pochetok:

Ajde da zapochneme neshto da kreirame

da ne se forsirame samo da kulirame

bez nervoza da rapuvame ovde na forum

samo dobrite se primaat za necesnite zbogum

zdravo moderatori forumdzii administratori

ovde imame se, svaki i svatovi

ljubov i razbiranje bez nerviranje

pochit kon postarite iskustvo demonstrirame

rapuvam sega za forumot prekrasen

ima mudri luge smasen i ne smasen

ostanatite gostini pozdrav i do niv

ova e freestyle reprezent rapot e ziv

a najgolema pocit do clenot pentakostalec

znam toj e dobar raper i e hip hop balkanec

beat maker pentekosen hip hop i dobar producent

abe bate znaes on e nogu golem talent

zafrkancii na temi daj ili zemi

baniranje postiranje vicovi serviranje

za ostanatoto i ne ne e gajle

na Veroispoved sedam do 4 sabajle!

Yo, yo ajde prodolzite i vie nesho pls...

Da zhivne malku rapo, fristajlo i forumo! Ajmo ajmo!

So ljubov D - UP!

D-up кај те снема
да не ја читаш втора смена
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу.
Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот.
Одри Хепберн
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2011 во 07:10
Најраперите од Балканот на концерт во Скопје

Највлијателните и најпознатите хип-хоп и аренби изведувачи од регионов ќе настапат на петти февруари во „Метрополис“ во Скопје, на првото издание на „Балкански хип-хоп и аренби фестивал“.
Меѓу учесниците се познатиот босански рапер Едо Маајка, составот „Конект“ од Хрватска, „Упсурт“ и Лора Караџова од Бугарија. Од српската хип-хоп сцена ќе гостуваат изведувачите Марчело, Гру, Цвија, Струка, Луд и Ана Масуловиќ. Домашни изведувачи на настанот се нашиот познат диџеј Гоце од групата „С.А.Ф“, како и рап-групацијата „Токсикологија“.
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2011 во 11:18
Рап ни љубам ни го разбирам ...единствено што ме бендисува е слам поезија и перформанс, тоа е фантастично нешто...може и да нема врска со рапот, ама донекаде ми се слични среќа
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 91011
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.