IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Заборавен од Господ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Заборавен од Господ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 25>
Автор
Порака
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 18:08
Originally posted by anakin anakin напиша:

kje ti odgovoram lesnovo kina religijata e skoro iskoreneta, skoro nikoj ne mi pomisluvane treba naucnici, toa go napravi sistemot potegnat od Mao ce TUNGnikomu Gospod ne mu e na um, vise od milijarda ljugetoa e normalno i toa ne e predmet na prasanjeto, predmet e so pravi Gostodza da ostane on ziv vo srcata na lugjeto i go gubi tamu mestoto  povekje i povekje
На Господ тоа не му пречи ни најмалку, тој е трансцендентален. Проблемот им се јавува на луѓето, особено кога ќе се најдат во безизлезни ситуации(важи и за верниците и за неверниците)во смисла колку се подготвени да бараат помош, истата ја препознаат и ја применат.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 18:09
Неможам да се сложам со последната твоја реченица “predmet e so pravi gostod
za da ostane on ziv vo srcata na lugjeto i go gubi tamu mestoto so povekje i povekje“.

Мислам, а и статистиките тоа го покажуваат дека не само што не го губи местото, туку напротив, се поголем е бројот на луге кои разочарани од светот, кризите, моралната пропаст се повеќе бараат утеха и спас.

Расте бројот на луѓето во сите земји кои Го бараат спасот во Господ, токму затоа што во светот не нашле исполнување, и кои увиделе дека без верба животот им е празен.

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 18:34

da ne mi ja zaboravite brej temata
kako so Gospod zaboravil na toj ostrovjanec
големо%20гушкање

Не, не, еве се развива...филмот за нашиот островјанец.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 19:25
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Неможам да се сложам со последната твоја реченица “predmet e so pravi gostod
za da ostane on ziv vo srcata na lugjeto i go gubi tamu mestoto so povekje i povekje“.

Мислам, а и статистиките тоа го покажуваат дека не само што не го губи местото, туку напротив, се поголем е бројот на луге кои разочарани од светот, кризите, моралната пропаст се повеќе бараат утеха и спас.

Расте бројот на луѓето во сите земји кои Го бараат спасот во Господ, токму затоа што во светот не нашле исполнување, и кои увиделе дека без верба животот им е празен.

ceska e samo so 17%

gresis brojot na vernicite opagja sekoja godina se povekje i povekje
zemete primer od polska od 99% vo 1985 denes se 76%

Изменето од anakin - 20.Октомври.2008 во 19:25
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 19:27
Гледај глобално.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 19:41

Гледај глобално.

poglobalno zdravje
kako mi se gleda , kje ostanat samo muslimani, kaj niv nema padovi
голема%20насмевка

Изменето од anakin - 20.Октомври.2008 во 19:41
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Опитен Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Септември.2008
Поени: 699
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Опитен Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 23:31

Originally posted by Опитен Опитен напиша:

Трла баба лан,
Трла баба лан
Трла баба лан да јој продје дан...
ova mi lici na eden od najdobrite odgovoripozdrav veronauticari големо%20гушкањеtaka nekao i jas ja sfakjam religijata голема%20насмевкаголема%20насмевка

Аршинот има две страни
Господи Исусе Христе помилуј не
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 23:43

da ne mi ja zaboravite brej tematakako so Gospod zaboravil na toj ostrovjanecголемо%20гушкање
Не, не, еве се развива...филмот за нашиот островјанец.

NIKOJ NE E ZABORAVEN OD GOSPOD.NIKOJ , PA NI TVOJOT OSTROVJANEC GOSPOD NA SITE IMA DAVA I HRANA I VODA I ZIVOT I SE . PA I NA TEBE ANAKIN, BIDI MI POZDRAVEN
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 23:46
големо%20гушкањеne mi dava
treba krv da propisam za seto ova

Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 23:58
Originally posted by stevompc stevompc напиша:

ne samo srekata na nevernickata, tuku i srekata na vernickata ke pomine, bidejki tie momenti se navistina ubavo cuvstvo, no povrsno i minlivo.

edna majka koja go raste svoeto dete bez Boga, nabrzo ke i se ispomesa srekata so strav i taga. nabrzo ke stravuva da ne go pregazi nesto, ke go misli sekoj pat koga ke go pusti nadvor. na krajot, koga toa dete ke porasne, i mozebi ke se odeli od roditelite, srceto ke i se raspara. a da ne zborime pak za onie majki koi mora da pominat niz strasnata smrtna razdelba so svoeto cedo.

vernickata pak, ke znae deka toa dete ne e nejzino, tuku bozjo. bog i go doveril na cuvanje. taa znae da gi ljubi i da im se raduva na site deca, bidejki site se bozji sozdanija. a i bolkata na smrtta ke i bide ublazena, bidejki znae deka gospod dal, gospod si pribral kaj sebe. sinot ili kerkata ne se zagubeni, tuku pribrani kaj Nego.

ovde ke se slozam samo so toa deka vernickata , vo slucaj da go izgubi deteto zasekos , ke si veruva deka e toa nekade gore, deka ima dobro mesto do Gospod i deka taa eden den ke si bide pak so nego ...

stravot i grizata za decata ( pa i ne samo za decata) da ne im se sluci nesto , koga se bolni se sosema normalni bez razlika dali e nekoj vernik. Ne mozam da zamislam deka majka , pa neka e i najgolema vernicka, ako vidi deka dvegodisno dete izleglo samo na ulica ke ostane mirna i nema da potrca koga znae deka toa dete seuste ne znae da se pazi od brzi avtomobili

Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 00:04
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

ne samo srekata na nevernickata, tuku i srekata na vernickata ke pomine, bidejki tie momenti se navistina ubavo cuvstvo, no povrsno i minlivo.

ovde ke se slozam samo so toa deka vernickata , vo slucaj da go izgubi deteto zasekos , ke si veruva deka e toa nekade gore, deka ima dobro mesto do Gospod i deka taa eden den ke si bide pak so nego ...

stravot i grizata za decata ( pa i ne samo za decata) da ne im se sluci nesto , koga se bolni se sosema normalni bez razlika dali e nekoj vernik. Ne mozam da zamislam deka majka , pa neka e i najgolema vernicka, ako vidi deka dvegodisno dete izleglo samo na ulica ke ostane mirna i nema da potrca koga znae deka toa dete seuste ne znae da se pazi od brzi avtomobili

Vo pravo si BUTEL2 za ova sto go napisa, i se slozuvam so tebe deka sekoja majka ke se sekira za deteto,osven ako ne e nenormalna (Bog da cuva ima sekakvi luge) Nekoi majki si gi frlaat decata vo kontejneri ili gi zakopuvaat,ama toa vistinska vernicka nikogas nema da go napravi
Кон врв
stevompc Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 04.Октомври.2008
Поени: 275
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stevompc Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 00:04
nema da ostane mirna, sekako. ne go zboruvav toa.

no zboruvav za bozjoto spokojstvo koe vernikot go ima vo Boga. Nema sila koja moze da go zastrasi, bidejki znae deka i toj e minliv, i decata mu se minlivi, i se sto e von Boga e osudeno na propast. a od druga strana pak se vo Boga e vecno. zatoa nitu bolestite ke go pokolebaat, nitu bezraboticata, nitu demonite, nitu progonstvata, nitu smrtta.

se nadevam deka ke se slozis, deka ova e nesto prekrasno covek da go poseduva.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 00:05
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Vo pravo si BUTEL2 za ova sto go napisa, i se slozuvam so tebe deka sekoja majka ke se sekira za deteto,osven ako ne e nenormalna (Bog da cuva ima sekakvi luge) Nekoi majki si gi frlaat decata vo kontejneri ili gi zakopuvaat,ama toa vistinska vernicka nikogas nema da go napravi

mrazam pausalni izjaviлутина

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 00:07
eeeeeeeeeeej temata e zaboraven od GOPSOD

ima 3 milijardi lugje so neveruvat vo nego
dali TIE SE ZABOARAVENI OD GOSPODA

znam deka tie go zaboravile nego
no koja e pricinata so dozvolil da bide zaboraven
голема%20насмевка

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 25>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.