|
Изградба на црква на плоштад Македонија? |
Внеси реплика | страница <1 9899100101102 114> |
Автор | |
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
во сите земји се иде на реставрација и ревитализација на старите споменици, и грижење општо за културното наследство, а кај нас сакаат со сила да создадат да создадат споменици на културата, со изговор дека во комунизмот ги немало или биле уништени навистина жалосно бтв ја сум крстен во Св. Димитрија и ја обожавам таа црква |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Владата и покрај својата позната непопусливост и тврдоглавост, сепак попушти под притисокот на јавноста и на разни здруженија и партии, па така се откажа од изградбата (барем званично) и ја префрли топката кај МПЦ....
Се прашувам дали МПЦ има толкав капацитет да го истурка она што Владата не можеше... |
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ima legitimnost da go ostvari svoeto pravo, a kolku ke go ostvari, ostanuva do niv da se pokazhat a do nas da pochekame i vidime. |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Убаво е чувството кога се гледаат млади луѓе спремни да се борат против неправдата. Јадна би била земјата во која сите би викале ’’Амин’’ на се што се предлага.
На студентите им се суди оти викале на скопскиот плоштад |
|
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Протестантите се обвинети за „викање и карање на јавно место“, а одговараат и тројцата организатори на протестот.
Елементарно демократско право на секој човек во една демократска земја е правото на изразување (не наметнување!) на своето мислење. Демонстрации се најнормална работа. Во Париз има скоро секој викенд одлично организирани масовни демонстрации....
Ама, Македонија е се уште далеку од демократија. Се уште владее кај нас црно-белата авторитативна (диктаторска) свест (кај оваа влада е тоа уште поекстремно). За да се ослободиме од таков тип на свест, да почнеме пофлексибилно да размислуваме и да го прифаќаме туѓото мислење со почит (не мора како свое, туку како постоечко, валидно) потребна е барем една генерација....
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ova zavlaga vo pocituvanje na covekovite prava .... znaci , ako VIKAŠ protiv vlasta , togas kazna ne ti gine .... medjutoa , ako mavash po onie koi vikaat protiv vlasta , dobivas uste edno krste ... vo partiskata kniska
|
|
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nikoj ne im go odzema toa pravo na demonstriranje, zatoa i bea tamu kade shto bea. Tuku i vo sekoja druga drzava pa i vo taa koja shto ja nabroi kako primer (Francija) ne se dozvoluva se i seshto, pa taka mnogu chesto, skoro SEKOJ pat, nekoj od demonstrantite da zavrshi vo policiska stanica a nekoi da bidat duri i izvedeni na sud. Toa mnogu ubavo go gledame i na snimkite shto gi prikazhuvaat za tie ili bilo koi demonstacii vo site tie ""demokratski zemji". Taka da nie voopshto ne sme daleku od bilo kakva "demokratija" osven ako mislish na PALENJE I RUSHENJE SE NAOKOLU kako shto se sluchuva sekojdnevno vo Grcija - kako primer i "lulka na demokratijata", togash da tuka si vo pravo, takva "demokratija" seushte ne se rasplamtila vo MK.
Изменето од Popi - 04.Јули.2009 во 12:13 |
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nikoj osven vo RM i iran ne upotrebuva partiski vojnici za razbivanje na onie koi se sobrale da go iznesat svoeto nesoglasuvanje poradi pogresna odluka na vladata ..... ili barem onoj koj e na celo na vladata ...............
Изменето од miroslav_g8 - 04.Јули.2009 во 13:51 |
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чуден народ е Македонецот...
многу од нив се против изградба на црквата... бараат разноразни причини... поради кои таа не би требало да се изгради... Чуден народ се Албанците... никој од нив не е против изградба на џамија... на плоштадот... напротив... ќе ја изградат џамијата... без разлика дали ќе се изгради и црква на плоштадот... Ви велам... чуден народ е Македонецот... |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас познавам доста македонци кои сакаат да се изгради џамија на плоштад. Познавам и албанци кои сакаат да се изгради црква на плоштад (до душа овие што ги знам не сакаат тоа да биде баш православен храм)
Сепак познавам многу повеќе македонци, албанци, турци, роми, срби итн. кои што се против изградбата на каков било верски храм на плоштадот, независно дали тоа ќе биде џамија, православен храм, синагога, хинду или џедајски храм. Овие ми се најнормални од сите
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Македонци кои сакаат да се изгради џамија на плоштад... или Албанци кои сакаат да се изгради црква на плоштад... може да постојат само во нечии проповеди... во кои проповеди задолжително има... делење квалификации... нормални се само оние... кои мислат како мене.. сите други се грешни души... особено оние кои одат во џедајски храм... |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
so mu falit na mojot hram more?
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
којсумјас, што мислиш, каков храм сакаат да се изгради на плоштад македонските муслимани што пишуваа до пред некое време на Вероисповед, православен или исламски?
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kje poftoram deka ova so crkvata samo vnesuva razdor i netrpelivost so opasnost da e RADIKALIZIRA sostojbata pomedju dvete nagolemi verski populacii vo RM ....... nesto od koe se plasat i mnogu posilni drzavi otkolku sto e nasata .....
|
|
Внеси реплика | страница <1 9899100101102 114> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |