![]() |
|
ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 32> |
Автор | ||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
а Ефенди нема одговор..чек сеа да провери убо да препрочита или да му се јави на сон па ке ти каже
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
![]() |
||
Delicia ![]() Сениор ![]() *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
|
a vo Makedonija se priznaeni kako religija ili kako sekta
![]() |
||
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
||
![]() |
||
Santijago ![]() Сениор ![]() ![]() PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
|
ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ..????
![]() |
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
![]() |
||
efendija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
|
Како религија сигурно не се,а,како секта...хммм,тие викаат дека се здружение и дека Бог ги признал.-Демек не им требело друго признавање. ![]() |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
![]() |
||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
|
како циркузанти се признаени
|
||
|
||
![]() |
||
Delicia ![]() Сениор ![]() *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
|
![]() ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
на трапез само
|
||
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
|
||
![]() |
||
Santijago ![]() Сениор ![]() ![]() PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
|
кој се овија бре????? некоја мафија.. ![]() ![]() |
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
![]() |
||
efendija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
|
Ајде додека се врати КГБ уште некој податок за нив.
![]() Јеховините Сведоци веруваат во Луцифер(Сотона) како во втор Божји син,покрај Исус.Оваа теорија е изравен рефлекс на еретичките теории и рано христијанските апологети.Јеховините Сведоци веруваат дека Бог му оставил на Сотоната на располагање 6000 години за да се обиде да го докаже својот предизвик,т.е. да ја потврди својата власт на Земјава и над човечкиот род.После веруваат дека Бог го испратил Исуса на Земјава,кого го убил Сотоната,не знаејќи дека таа смрт ќе значи почеток на неговиот крај,т.е."откупна припрема",со чие посредство праведниците ќе го заработат Јеховиното задоволство и Рајот на Земјава. Тие,потоа веруваат дека во 1914 год. е основано Небеското Кралство,односно Небеската Влада на чело со Исуса и уште 144 ооо праведници придружени кон него,чија цел е да се припреми теренот за конечниот слом на Сотоната и да се воспостави иљадагодишното Кралство на мирот на Земјава.Таа година,почувствувајќи се загрозен Сотоната ја предизвикал првата светска војна,време во кое настапиле големи измачувања и разрушувања. Еве уште нешто интересно за кое ќе чекаме потврда од нашиот Сведок. ![]() |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
![]() |
||
ShumadinChe ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 365 |
|
Drugo e Jehova Drugo E Jahve. Drugo e Hristos Bog Drugo e Hristos Bozji Sin. Jahve E Izmislena Lichnost. Eveti Eden Dobar Sovet : Se Veruva Vo Bozhja Kniga Kako Shto E Ku ranot. Imame Faktni Ajeti (Zborovi od Allah.D.S). A Vo "Bajki" Ne Veruvam. Primer : 34-5 Господ слезе во облак, а тој застана пред Него и Го повика Името: „Јахве-Господ!” Isto Kako Vo Bajkata\Skaznata "Pinokio" : 34-5 Jepeto. Sleze Samovilata I Mu Reche, Ako Lazhis Ke Ti Rastit Nosot. I Bidi Iskren Za Da Bidesh Pravo Momche. ![]() Bez Da Navredam. Neka Mi Gi Objasni Nekoj Slednive Raboti. Ako E Hristos Bog, Koj e Jehova. ? Ako E Jehova Bog, Shto E Hristos. ? Gi Molam Site Shto Znaat Da Mi Odgovorat. Pozdrav. Do Site. ![]() Изменето од ShumadinChe - 22.Март.2008 во 23:32 |
||
Nothing Remains !!
|
||
![]() |
||
|
Fondatrot na Jehovinite svedoci e Charles Taze Russell vo 1881 godina vo Amerika.Samo sto togas se vikale "izuçuvaçi na Biblijata".Po smrta na nivniot fondator,vo 1931 se prekrstuvaat vo Jehovini svedoci,za da mozat da se razlikuvaat od drugite izuçuvaçi na Biblijata
|
||
|
||
![]() |
||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
|
Jehovini Svedoci ne se nisto drugo nego banda na izopaceni ludje koi ne znaat sto da pravat so sebe...
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
![]() |
||
Azrael ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
|
Го цитирам членот sard
|
||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 32> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |