|
Лош брак или добар развод? |
Внеси реплика | страница <1 89101112 17> |
Автор | ||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Постои надеж се додека не се потроши и последниот аргумент.
|
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...majkata e sekogash povazna od zenata...posho e majka edna a zeni ima eden kup...ustvari 3 zeni na edno mashko u RM... |
||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
JASNO!!! APSOLUTNO!!! SEKOJ OD NAS KE GLASA ZA SPASUVANJE NA BRAKOT. PRASANJE E STO KOGA VEKJE NE GO BIVA???
I NEKA NEMA TEPACKI I NEKA NEMA MAJKI I SVEKRVI DA SE MESAAT I NEKA NEMA NIEDNA OCIGLEDNO VIDLIVA PRICINA ZA NEDORAZBIRANJATA,
EDNOSTAVNO - NE ODI!!! NE SE PODNESUVAAT, ODAMNA NE SE SAKAAT, POCNUVAAT DURI I DA SE MRAZAT.
TOGAS E GOLEMATA DILEMA!
STO TOGAS?
DA SE GLUMI PRED DECATA = LOS BRAK, ILI
DA SE PREKINE KOMEDIJATA = DOBAR RAZVOD
|
||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ketiii takvite, bile statisti mnogu pred brakot, na maticar prv pat odigrale glavna uloga. Zatoa glumata kratko im traela.
--------------------------------------------------------------------------------------------------- Majstorce, za nekoi ima nadez, ama za onie koi vo "ceizot" ja donele mama nema spas, ne moze " majka ti mi odi na nervi", a mama mi pomaga. e,ushte po tragicno e shto koga na " mama" i kazuvash deka treba decata da se ostavat na mira da ziveat sami,da se pomacat, veli "ami lesno e da recesh, ama mene me boli, jas sum majka" e tuka "mamo" go doboluva zetot, pa mu paga roletna prvo na levo, pa na desno oko i gitla...(ova ne e laga...nem posmatrac sum na edna situacija na dva stana od mojot-komshika mi e "mama"-koja begajki od snaata doma-go udavi zetot, pa duri i mazot i veli"ma pushti ja, bolna e, ja umre majka mi, mene cel zivot me jadeshe, ama ja istrpiv, sega ke mu go rasipe brakot i na devojceto). Plukam v pazuvi i se molam da ne mi naleta takva sfaka-da go okupira stanot koj go isplakam sin mi da zivee sam so nevestata...pu pu pu skraja bilo od takva sfaka. Изменето од mamamd - 10.Јануари.2008 во 18:41 |
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
LOSIOT,AMA NAVISTINA LOSIOT BRAK TREBA DA SE PREKINE-DEFINITIVNO POZNATA E POGOVORKATA 'PODOBRO EDEN NORMALEN RODITEL OTKOLKU DVAJCA NENORMALNI" NO OBICNO KAVGITE SE ZA MNOGU MALI RABOTI I SEKOGAS MAZITE I ZENITE RAZMISLUVAAT NA RAZLICNI BRANOVI DILZINI USPEH E DA JA POGODITE MOMENTALNATA BRANOVA DOLZINA I DA DADETE SE OD SEBE DA SE NADMINAT SEKOJDNEVNITE PROBLEMI ZA RAZVOD E LESTO MEGJUTOA STO POSLE TOA OD DVAJCATA OSTANUVA RUINA.... DECATA SE VO SEKOJ SLUCAJ POVREDENI BILE VIE VO BRAK ILI SE RAZVELE ,DOKOLKU NE FUNKCIONIRATE A OBICNO RAZVEDENITE RODITELI SI SE SVETAT PREKU DECATA
I SI JA PRODOLZUVAAT AGONIJATA.
TAKVITE LUGJE MORA DA SI DOKAZUVAAT SEKOJDNEVNO DEKA EDNIOT E PODOBAR OD DRUGIOT
|
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кај од толку примери го ископа најекстремниот - кога нема ниту искра љубов која што ќе може да го распламти огнот. Стопатикажав дека за такви бракови нема спас. Кој може да живее меѓу две санти лед!? |
||
|
||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ZNACI PRIZNAVAS, TAKA?
AJDE RECI: PODOBRO E DOBAR RAZVOD, ODKOLKU LOS BRAK
EVE AKO SAKAS STAVI VO ZGRADA DEKA TOA VAZI SAMO ZA EXTREMNI SLUCAI
|
||
|
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Стопати го ставив во заграда ама ти ги прескокнуваш заградите. И стопати кажав кај им биле очите на таквите слепци кога влегле во брак. Чекај, можеби тоа го сториле од интерес... |
||
|
||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
LOSO...LOSO...
NITI BILE SLEPCI, NITI KORISTOLJUBIVI
EM FINI, EM VOSPITANI, EM INTELEGENTNI, DZANAM KAKO TEBE
EDNOSTAVNO NE MOZAT ZAEDNO
AMA...TAKA TI E TOA...
SITIOT NIKOGAS NE MU VERUVA NA GLADNIOT
TI OCIGLEDNO SI SIT, ZATOA NE ZNAES
|
||
|
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добро,бе Кејт, има и такви случаеви, лесно е на друг да му кажеш колку му е долга чергата. |
||
|
||
inessX
Сениор Регистриран: 28.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Moite roditeli se razvedeni poveke od 10 godini
Vo nieden moment ne mi falela ljubovta niti od edniot niti od drugiot.Sekogas koga mi trebale bile so mene. Blagodarenie na nivnata neizmerna ljubov sprema nas(mojot brat i mene)stanavme vospitani i karakterni licnosti od koi nikoj dosega ne se pozalil. Mislam deka nemase da bide taka ako ostanea zaedno vo nesloga i nervoza koja gi truese |
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Убаво е кога сопружниците после разводот ќе ја зачуваат почитта еден кон друг и нема да подлегнат под слепилото на омразата и личната суета. Си имал среќа што твоите родители се носители на високоцивилизирана свест, која не е којзнае колку типична за балканците, особено кога станува збор за развод. Повеќето од родителите кога ќе се „премажат или преженат“ ги жртвуваат децата за љубовта на новиот брачен другар. Знам многу деца кои се препуштени на улицата и во чиј однос разводот на родителите се има одразано како крајно девијантно поведение во средината.
Пак ќе кажам, ти и брат ти сте имале среќа. |
||
|
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
среќа која ја немаат сите за жал... |
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, навистина за жал!!!!!!!!!!! |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 89101112 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |