IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Семејство
  Активни теми Активни теми RSS - Лош брак или добар развод?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Лош брак или добар развод?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 17>
Автор
Порака
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 18:04
Постои надеж се додека не се потроши и последниот аргумент.
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
...Well... Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...ExtraVagant...

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 5231
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ...Well... Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 18:08
Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

Originally posted by mamamd mamamd напиша:

BRAKOT NEMA DA IZSRZI NI 1 DEN, AKO VEDNAS NE SE POCNE SO MEGJUSEBNO
PRILAGODUVANJE. I TOA TRAE SEKOJDNEVNO, VO OBICNITE BANALNI MALI
SITUACII.

--------------------------------------------------------------------------------------Eve eden ziv primer zoshto nema da uspee:-Aman od majka ti, sekoj den e tuka i mi se vrzma niz kuka...ne mozam so mama ni edno kafe da ispijam raat (a kukata e na svekrvata)- Shto ne ja prashash majka ti kaj beshe koga dojde mama? Aj mene ne me podnesuva...ama mojte shto i zgreshile? (a kutrata izlegla da gi ostavi malku sami)  Znaci ne cini ni koga e tuka, ni koga ne e tuka. A ne razmislila deka i toj moze saka raat da ispie kafe, bez majka i...

Е, за овие браков тврдам дека можат да се спасат. Ќе се изнесат аргументите на маса и ќе се утврди што е поважно - вашите мајки или вашите деца. Но треба да се вклучат и мајките во дискусија, ама претходно секој од сопрожниците да разговара со својата мајка „што мака ја мачи“ и да и се отворат очите дека со нејзиното однесување му го загрозува бракот. Едноставно, ќе ја прашам што и поважно, мојот брак, мојата и среќата на моите деца или нејзината суета.

...majkata e sekogash povazna od zenata...posho e majka edna a zeni ima eden kup...ustvari 3 zeni na edno mashko u RM...задоволство
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 18:13

JASNO!!! APSOLUTNO!!! SEKOJ OD NAS KE GLASA ZA SPASUVANJE NA BRAKOT. PRASANJE E STO KOGA VEKJE NE GO BIVA???

I NEKA NEMA TEPACKI I NEKA NEMA MAJKI I SVEKRVI DA SE MESAAT I NEKA NEMA NIEDNA OCIGLEDNO VIDLIVA PRICINA ZA NEDORAZBIRANJATA,
EDNOSTAVNO - NE ODI!!! NE SE PODNESUVAAT, ODAMNA NE SE SAKAAT, POCNUVAAT DURI I DA SE MRAZAT.

TOGAS E GOLEMATA DILEMA!
STO TOGAS?
DA SE GLUMI PRED DECATA = LOS BRAK, ILI
DA SE PREKINE KOMEDIJATA = DOBAR RAZVOD
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 18:39
Ketiii takvite, bile statisti mnogu pred brakot, na maticar prv pat  odigrale glavna uloga. Zatoa glumata kratko im traela.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Majstorce, za nekoi ima nadez, ama za onie koi vo "ceizot" ja donele mama nema spas, ne moze  " majka ti mi odi na nervi", a mama mi pomaga. e,ushte po tragicno e shto koga  na " mama" i kazuvash deka treba decata da se ostavat na mira da ziveat sami,da se pomacat,  veli "ami  lesno e da recesh, ama mene me boli, jas sum majka" e tuka "mamo" go doboluva zetot, pa mu paga roletna prvo na levo, pa na desno oko i gitla...(ova ne e laga...nem posmatrac sum na edna situacija na dva stana od mojot-komshika mi e "mama"-koja begajki od snaata doma-go udavi zetot, pa duri i mazot i veli"ma pushti ja, bolna e, ja umre majka mi, mene cel zivot me jadeshe, ama ja istrpiv, sega ke mu go rasipe brakot i na devojceto). Plukam v pazuvi i se molam da ne mi naleta takva sfaka-da go okupira stanot koj go isplakam sin mi da zivee sam so nevestata...pu pu pu skraja bilo od takva sfaka.

Изменето од mamamd - 10.Јануари.2008 во 18:41
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 18:49

LOSIOT,AMA NAVISTINA LOSIOT BRAK TREBA DA SE PREKINE-DEFINITIVNO

POZNATA E POGOVORKATA 'PODOBRO EDEN NORMALEN RODITEL OTKOLKU DVAJCA NENORMALNI"

NO OBICNO KAVGITE SE ZA MNOGU MALI RABOTI I SEKOGAS MAZITE I ZENITE RAZMISLUVAAT NA RAZLICNI BRANOVI DILZINI

USPEH E DA JA POGODITE MOMENTALNATA BRANOVA DOLZINA

I DA DADETE SE OD SEBE DA SE NADMINAT SEKOJDNEVNITE PROBLEMI

ZA RAZVOD E LESTO MEGJUTOA STO POSLE TOA

OD DVAJCATA OSTANUVA RUINA....

DECATA SE VO SEKOJ SLUCAJ POVREDENI

BILE VIE VO BRAK ILI SE RAZVELE ,DOKOLKU NE FUNKCIONIRATE

A OBICNO RAZVEDENITE RODITELI SI SE SVETAT PREKU DECATA
I SI JA PRODOLZUVAAT AGONIJATA.
TAKVITE LUGJE MORA DA SI DOKAZUVAAT SEKOJDNEVNO DEKA EDNIOT E PODOBAR OD DRUGIOT

Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 19:12
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

JASNO!!! APSOLUTNO!!! SEKOJ OD NAS KE GLASA ZA SPASUVANJE NA BRAKOT. PRASANJE E STO KOGA VEKJE NE GO BIVA???

I NEKA NEMA TEPACKI I NEKA NEMA MAJKI I SVEKRVI DA SE MESAAT I NEKA NEMA NIEDNA OCIGLEDNO VIDLIVA PRICINA ZA NEDORAZBIRANJATA,

EDNOSTAVNO - NE ODI!!! NE SE PODNESUVAAT, ODAMNA NE SE SAKAAT, POCNUVAAT DURI I DA SE MRAZAT.

TOGAS E GOLEMATA DILEMA!

STO TOGAS?

DA SE GLUMI PRED DECATA = LOS BRAK, ILI

DA SE PREKINE KOMEDIJATA = DOBAR RAZVOD

Кај од толку примери го ископа најекстремниот - кога нема ниту искра љубов која што ќе може да го распламти огнот. Стопатикажав дека за такви бракови нема спас. Кој може да живее меѓу две санти лед!?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 19:23
ZNACI PRIZNAVAS, TAKA?
AJDE RECI: PODOBRO E DOBAR RAZVOD, ODKOLKU LOS BRAK
EVE AKO SAKAS STAVI VO ZGRADA DEKA TOA VAZI SAMO ZA EXTREMNI SLUCAI
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 19:26

ZNACI PRIZNAVAS, TAKA?
AJDE RECI: PODOBRO E DOBAR RAZVOD, ODKOLKU LOS BRAK

EVE AKO SAKAS STAVI VO ZGRADA DEKA TOA VAZI SAMO ZA EXTREMNI SLUCAI

Стопати го ставив во заграда ама ти ги прескокнуваш заградите. И стопати кажав кај им биле очите на таквите слепци кога влегле во брак. Чекај, можеби тоа го сториле од интерес...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 19:33
LOSO...LOSO...
NITI BILE SLEPCI, NITI KORISTOLJUBIVI
EM FINI, EM VOSPITANI, EM INTELEGENTNI, DZANAM KAKO TEBE
EDNOSTAVNO NE MOZAT ZAEDNO
AMA...TAKA TI E TOA...
SITIOT NIKOGAS NE MU VERUVA NA GLADNIOT
TI OCIGLEDNO SI SIT, ZATOA NE ZNAES
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 19:42

LOSO...LOSO...
NITI BILE SLEPCI, NITI KORISTOLJUBIVI

EM FINI, EM VOSPITANI, EM INTELEGENTNI, DZANAM KAKO TEBE

EDNOSTAVNO NE MOZAT ZAEDNO

AMA...TAKA TI E TOA...

SITIOT NIKOGAS NE MU VERUVA NA GLADNIOT

TI OCIGLEDNO SI SIT, ZATOA NE ZNAES

Добро,бе Кејт, има и такви случаеви, лесно е на друг да му кажеш колку му е долга чергата.
Кон врв
inessX Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Ноември.2007
Поени: 405
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај inessX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 22:36
Moite roditeli se razvedeni poveke od 10 godini
Vo nieden moment ne mi falela ljubovta niti od
edniot niti od drugiot.Sekogas koga mi trebale
bile so mene.
Blagodarenie na nivnata neizmerna ljubov sprema
nas(mojot brat i mene)stanavme vospitani i
karakterni licnosti od koi nikoj dosega ne se pozalil.
Mislam deka nemase da bide taka ako ostanea
zaedno vo nesloga i nervoza koja gi truese

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2008 во 08:08
Убаво е кога сопружниците после разводот ќе ја зачуваат почитта еден кон друг и нема да подлегнат под слепилото на омразата и личната суета. Си имал среќа што твоите родители се носители на високоцивилизирана свест, која не е којзнае колку типична за балканците, особено кога станува збор за развод. Повеќето од родителите кога ќе се „премажат или преженат“ ги жртвуваат децата за љубовта на новиот брачен другар. Знам многу деца кои се препуштени на улицата и во чиј однос разводот на родителите се има одразано како крајно девијантно поведение во средината.
Пак ќе кажам, ти и брат ти сте имале среќа.
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2008 во 16:28

Убаво е кога сопружниците после разводот ќе ја зачуваат почитта еден кон друг и нема да подлегнат под слепилото на омразата и личната суета. Си имал среќа што твоите родители се носители на високоцивилизирана свест, која не е којзнае колку типична за балканците, особено кога станува збор за развод. Повеќето од родителите кога ќе се „премажат или преженат“ ги жртвуваат децата за љубовта на новиот брачен другар. Знам многу деца кои се препуштени на улицата и во чиј однос разводот на родителите се има одразано како крајно девијантно поведение во средината.

среќа која ја немаат сите за жал...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2008 во 16:33
Originally posted by Biserna_Devojka Biserna_Devojka напиша:

среќа која ја немаат сите за жал...

Да, навистина за жал!!!!!!!!!!!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 17>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.